Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    Го користев Палмолајв портокаловиот ама потоа купив еден од коприва,не му го памтам името ама косата ми беше помазна,помека и мирисаше убаво.

2. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Да ве прашам дали само мене овие шампони во вакви шишенца што се има разни и имам пробано 3/4 за мрсна коса, за без првут ... и ми ја прават мрсна косата?
    http://ori-beautystore.com/Portals/142/ ... 2694_1.png

Пред 3/4 години ко бев помала користев ваков + и регенератор имаше со него косата ми беше супер 2/3 дена ми мирсаше убаво, беше мека и не ми се мрсеше.
    http://static.snapittoday.com/items/big ... h5nk1i.jpg

А сега од кој шампон од орифлеим и да земам косата ми се мрси. Дали е до мојата коса или може до шампоните?

3. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Ако косата ти е светла,ти го препорачувам шампонот од коприва и зелен лимон од Орифлејм.Не сум го користела,но често го порачувам како консултант на барање на клиентите кои имаат позитивно искуство.Доколку косата ти е темно-бојадисана не го порачувај,бидејќи лимонот осветлува,па брзо ќе ти падне бојата.

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Околу 3месеци како го користам елвиве црниот и морам да признам дека многу добро ми одговара :)
    После подплг период по потрага на шампон кој одговара за косава елвиве е тоа :)

5. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Имам 4 прашања во врска со L'oreal total repair 5.

1. Мириса убаво?
    2. Дали ја разлетува косата?
    3. Која цена е отприлика?
    4. За ова ми треба одговор од некој што има осетлива кожа на главата. Дали е можно е да предизвика првут?

6. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Го користам второто пакување.Мирисот е пријатен и не е толку битен колку ефектот после употребата,бидејќи не се задржува.Не ја разлетува косата,а имам меко влакно.Цената е 180 ден. и не ми предизвикува промени на скалпот,иако имам чувствителна кожа.

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Syoss Keratin Hair Perfection Shampoo
    Најдобар шампон што го имам користено. Прв пат во животов ми се случи да најдам шампон што ја измазнува и расчешлува косата, како регенератор да сум ставила. Убаво ја мие косата, убаво мириса. Време на мрсење е стандардно како со други шампони (два дена убава, трети ден мрсна). Се зезнав што не го зедов и регенераторот кога беа на попуст. Цена 200 ден. за 500ml. од ДМ на попуст.

Syoss deep repair balsam conditioner
    Добар регенератор си ја врши функцијата но за мој вкус сакам појак регенератор и очекував да биде појак со оглед на тоа што е deep conditioner. Мириса многу убаво ко парфем. Цена 200 ден. за 250ml. од ДМ на попуст. Помеѓу шампонот и регенераторов сум многу повеќе задоволна од шампонот. Дали би функционирале на тотално сува, расцветана и оштетена коса незнам зошто моментално ми е скроз здрава.

Balea jeden tag shampoo cocos
    Порано го имав користено шампонот за кафена коса од тие во туби што се и не бев нешто задовлна имав чуство како сомот да факам кога си ја миев косата незнам како да доловам, па затоа долго време ги одбегнував шампоните на Балеа. Пред некое време решив да дадам шанса на шампоните што се во стандардни пластични шишиња и пријатно се изненадив. Шампон од кокос за секојдневна употреба, без силикони. Не е агресивен, многу убаво ја мие косата. Мириса пријатно некако млечно. Ми ја прави мека и лелеава косата. Шампонов би го сместила во подобрите шампони, штета што е лимитирано издание. Цена 105 ден од ДМ.

Gliss Kur Million Gloss conditioner
    За овој регенератор можам да ви кажам како се однесува на расцветана коса, ок си ја врши функцијата задоволително ги омекнува врвовите, но сепак за мој вкус сакам појак регенератор. Леле колку убаво мириса, косата мириса барем првиот ден од него не изчезнува брзо мирисот. За сјај на косата не прави чуда мислам дека повеќе ефект би имало кога би го користела заедно со неговиот спреј кој ми е нареден за купување. Цената не ми текнува колку му беше и овој го нечекав на некој попуст.

Оrzene conditioner, dry hair
    Е ова за ништо не го бива, го испробав на оштета, здрава...на мојава коса никако не функционира, бар убаво да мирисаше ама ни тоа.

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Некој добар шампон и регенератор за виткана коса? Само да не биде Балеа.

9. redheaded

redheaded Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    29
    Ги има некоја користено новите шампони на Lorvenn Exotic Oil? :?: Денес во Cosmo се мислев дали да земам еден од тие или Pantene Color Protect&Shine :D

Прикачени фајлови:

10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.158
    Devojki, dali znaete koj sampon od ELSEVE-LOREAL bese za tankata kosa da ja pravi pobujna?(ne deka kojznaj kako ke deluva, no da se proba:)))... Sega brzo go reklamiraa na Sitel no nemozam da se setam koja boja bese tocno ambalazata, mislam deka e najnov? :hai:

11. hristinnnna

hristinnnna Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    171
    Користев Орзене регенератор.Беше она океј, ми ја правеше помека косата, полесно ја чешлав, уствари ептен лесно ми се чешлаше, али оваа моја густа непобедлива коса почна ненормално да паѓа, пикни рака в коса и одма неколку влакна во рака. ;( Цела куќа е со влакна од мене, само паѓаат.
    Дефинитвно не е за мене.Подобри со маки и болки ќе ја чешлам, отколку без коса да останам. :tmi:
    Иначе си користам орзене шампон, па овој ми се покажал како многу добар.
    :^)

12. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    hristinnnna регенераторот се нанеува по должина на влакното или на врвовите, а не на коренот. Од овде, не би требало проблемот да е до регенераторот. Обиди се со друг регенератор, може тогаш нема да го има истиот проблем (иако, како што веќе напишав, не би требало да е до регенераторот).
    Веќе кога користиш шампон од истата линија, промени го и шампонот и забележи дали ќе ти се случува истото.

13. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Супер задоволна сум и од двете. :) Маската е па посебна убавина, скоро година ја немам сменето што е несвојствено за мене. :D Ептен го прави мазно и свилено влакното, и тоа јас имам оштетена коса. :wasntme:

Прикачени фајлови:

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    8.184

Како сте задоволни од овој шампон? Размислувам да го пробам, а гледам дека е за сува коса.

15. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    штотуку го купив овај, па да видам како ќе се покаже

На EMoonlight му/ѝ се допаѓа ова.
  16. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Шампонот од бреза од илирија и регенераторот од авон што не се плакне

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.143
    Со мојата коса маки мачам, имам мрсен корен а суви врвови и на крај изгледам како був :envy: , има ли некој добар шампон за мрсен корен а суви врвови , и да не ја сплеснува многу косата , само немојте да ми предложите од Авон, скоро сите производи им се утка .

18. b.o.n.i

b.o.n.i Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.155
    Дечки, дали има и ако има кај да најдам диор шампон? Ја гледам на фб оваа Миа водителката од бекстејџ косата и свети преубаво, и ја прашуваат во коментари со што шампон се мие, она вика диор (а фарба ревлон)...е сега тоа претпоставувам на шампонот се однесува а не на фриз.студио Диор во ск...ај ве молам просветете ме.. :)

19. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Многу сум задоволна од овој шампон од авон, за зајакнување на косата и заштита.
    Мирисот не ми се допаѓа многу, ми мириса на ментол или нешто слично. Инаку косата не ми ја мрси, фала богу.

20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Nina Blue Mia kazuj kaj se farbas
    пред 5 часа · Ми се допаѓа

Mia Kiera Kost Dior Dior :)))

Значи на салонот се однесувало :D И мене ме збуни пустата :rofl: