Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    ^ И јас исто како тебе, земав и шампон и регенератор од Гарние, беа прилично ефтини па си реков да ги пробам. Ги земав конкретно овие, од шеа путер и масло од авокадо, преубаво мирисаат и за таа цена се повеќе од одлични. Презадоволна сум. :)

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Имам многу сличен тип на коса, освен Head and shoulders, друг шампон не можам да користам. Ми го смирува првутот но по одредено време приметувам дека е преагресивен пошто ми ја суши и така сувата коса и ме боли кожата на главата. Во последно време ме спасува Реконазолот, па ти го препорачувам во комбинација со поблаг шампон. Тој од Афродита со липа и камилица премногу ми ја влоши состојбата, а не ми е јасно зошто кога е нежен и убав шампон :| Од бебешките освен Бекутан би ти го препорачала Baby Love детскиот шампон од ДМ, многу е поубав од Бекутанот :) Убаво мириса и содржи екстракт од камилица и пантенол. Сепак и тој не можам да го користам самостојно, но во комбинација со Реконазол е одличен. Не ми ја воспалува додатно кожата на главата, многу е нежен :) Истото важи и за останатите шампони Балеа, не содржат силикон, така да кој и да го одбереш нема да згрешиш :) Поздрав

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Поради променета текстура на косата (како резултат на здраствен проблем), морав да побарам соодветен шампон, па по препорака на пријател - фризер од лани го користам Ice Cream Pro-Age Shampoo на Inebrya. Пријатен и нежен за сува и безживотна коса. Не прави чуда (сепак е само шампон), ама задоволна сум зашто ми го врати сјајот на влакното.

Прикачени фајлови:

• Inebrya.jpg
      Inebrya.jpg
      Големина на фајлот:
      42,8 KB
      Прегледи:
      481
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.009
    Допаѓања:
    81.346
    Препорачајте ми добар регенератор за виткана коса, кој нема да ги сплеснува и исправува локните и да ја прави косата како грмушка. По можност, да биде од комерцијалниве марки и да не биде тој на Балеа затоа што тоа веќе имаме пробано. :lol:

5. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    За нормална коса ептен добар, секоја препорака. Јас обично ги користам тие што се за мрсна коса, затоа што сакам косата да ми е скроз чиста, да ми шушка низ прсти после миење. Ама во лето кога ја мијам почесто овој ми е фаворит, убав чист мирис, убаво ја мие, косата е мека ама не лепливо мека каква што ја оставаат тие за сува коса.
    Убаво ја мие, после миење е толку лелеава и лесна на допир не можам да опишам. Го обожавам шампонов, единствена мака е што после редовно користење почнува да ми ја суши кожата на глава, така да правам паузи после секое шишенце, најчесто со овој погоре на Гарниер.

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    2.158
    Dali ste zadovolni od SYOSS za volumen?inaku nez dali razbravte,vo tinex ima promocija:2bilo koi syoss+fen za kosa za 470den ;)

7. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469

Го има ли некоја користено регенераторов (тој од десно)?

8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.633
    Допаѓања:
    106.657

Јас сум презадоволна од колекцијава на Гарниер , порано воопшто не ми се допаѓаа нивните производи , но ова е нешто друго , прекрасни се и шампонот и регенераторот немам зборови

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    13.529
    Немој да сте се излажале за регенраторите на Syoss или оние на Avon и Оriflame.
    Најдобри до сега што сум ги користела се оние на Нивеа и на Лореал ELSEVE посебно розовиот закон се косата е преубава.

10. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Го има некој користено Орзен шампонот за бојадисана коса?
    Еве јас после прво миење, има убав мирис, не е лош, ќе видам косата каква ќе ми биди ко ќе се исуши скроз, какви се вашите впечатоци? :D

11. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.479
    Девојки дали сте ги користеле шампониве на Ореа, добри ли се? :)

Прикачени фајлови:

12. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Дали некој ги користел новите шампони на Авон????
    Односно овие .....

Прикачени фајлови:

• Untitled1.png
      Untitled1.png
      Големина на фајлот:
      844 KB
      Прегледи:
      380
  13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ги имам користено сите што се од десната страна (со исклучок на тој со квасец и јајце) и можам да кажам дека се супер, немам ниедна замерка :)

На EMoonlight и olence86 им се допаѓа ова.
  14. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    На реклама видов дека шампонот лореал ги обновувал врвовите дури до 80%. И не поверував баш во тоа инаку имав расцветани врвовите ама пред 5/6 недели ги ишишав малку и ете пак почнаа да ми цветаат. Го има некој користено шампонот? Има ефект од него барем малку? Ако не препорачајте некој друг шампон, балсам, спреј, маска било што за расцветани врвови не мора да ги обновува туку да ги смирува да не бидат како метла.

15. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    и јас да прашам :) дали ги има користено некој дал е задоволен од нив и сакам да го купам шампонот за нормална коса ми викаат дека бил со пивски квасец со кој овозможувало косата да порасне побрзо ???

16. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
  17. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    42
    Јас го користев овој до пред некое време и стварно бев задоволна, ама сега го сменив :D

Прикачени фајлови:

18. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
  19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Колку се регенераториве од Шаума? :)

20. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    5.173
    Девојки, веќе некое време пробувам да си најдам шампон што ќе ми се погоди онака скрос, па би сакала да ми препорачате некој но не премногу тежок...
    Пробав 2 шампони на Gliss, првиот ден кога ќе ја измијам косата ми е супер, мека мазна и лелеава, ама веќе утредента ми е залепена и почнува да се мрси...

Го гледам веќе некое време овој шампон на Schauma, ми изгледа добро а и убаво свежо мириса. :)
    Го има ли некој користено, овој или некој сличен па да сподели искуство каков е?

Прикачени фајлови:

• P6260041.JPG
      P6260041.JPG
      Големина на фајлот:
      180,1 KB
      Прегледи:
      91