^ И јас исто како тебе, земав и шампон и регенератор од Гарние, беа прилично ефтини па си реков да ги пробам. Ги земав конкретно овие, од шеа путер и масло од авокадо, преубаво мирисаат и за таа цена се повеќе од одлични. Презадоволна сум.
Имам многу сличен тип на коса, освен Head and shoulders, друг шампон не можам да користам. Ми го смирува првутот но по одредено време приметувам дека е преагресивен пошто ми ја суши и така сувата коса и ме боли кожата на главата. Во последно време ме спасува Реконазолот, па ти го препорачувам во комбинација со поблаг шампон. Тој од Афродита со липа и камилица премногу ми ја влоши состојбата, а не ми е јасно зошто кога е нежен и убав шампон Од бебешките освен Бекутан би ти го препорачала Baby Love детскиот шампон од ДМ, многу е поубав од Бекутанот Убаво мириса и содржи екстракт од камилица и пантенол. Сепак и тој не можам да го користам самостојно, но во комбинација со Реконазол е одличен. Не ми ја воспалува додатно кожата на главата, многу е нежен Истото важи и за останатите шампони Балеа, не содржат силикон, така да кој и да го одбереш нема да згрешиш Поздрав
Поради променета текстура на косата (како резултат на здраствен проблем), морав да побарам соодветен шампон, па по препорака на пријател - фризер од лани го користам Ice Cream Pro-Age Shampoo на Inebrya. Пријатен и нежен за сува и безживотна коса. Не прави чуда (сепак е само шампон), ама задоволна сум зашто ми го врати сјајот на влакното.
Препорачајте ми добар регенератор за виткана коса, кој нема да ги сплеснува и исправува локните и да ја прави косата како грмушка. По можност, да биде од комерцијалниве марки и да не биде тој на Балеа затоа што тоа веќе имаме пробано.
За нормална коса ептен добар, секоја препорака. Јас обично ги користам тие што се за мрсна коса, затоа што сакам косата да ми е скроз чиста, да ми шушка низ прсти после миење. Ама во лето кога ја мијам почесто овој ми е фаворит, убав чист мирис, убаво ја мие, косата е мека ама не лепливо мека каква што ја оставаат тие за сува коса. Убаво ја мие, после миење е толку лелеава и лесна на допир не можам да опишам. Го обожавам шампонов, единствена мака е што после редовно користење почнува да ми ја суши кожата на глава, така да правам паузи после секое шишенце, најчесто со овој погоре на Гарниер.
Dali ste zadovolni od SYOSS za volumen?inaku nez dali razbravte,vo tinex ima promocija:2bilo koi syoss+fen za kosa za 470den
Јас сум презадоволна од колекцијава на Гарниер , порано воопшто не ми се допаѓаа нивните производи , но ова е нешто друго , прекрасни се и шампонот и регенераторот немам зборови
Немој да сте се излажале за регенраторите на Syoss или оние на Avon и Оriflame. Најдобри до сега што сум ги користела се оние на Нивеа и на Лореал ELSEVE посебно розовиот закон се косата е преубава.
Го има некој користено Орзен шампонот за бојадисана коса? Еве јас после прво миење, има убав мирис, не е лош, ќе видам косата каква ќе ми биди ко ќе се исуши скроз, какви се вашите впечатоци?
Ги имам користено сите што се од десната страна (со исклучок на тој со квасец и јајце) и можам да кажам дека се супер, немам ниедна замерка
На реклама видов дека шампонот лореал ги обновувал врвовите дури до 80%. И не поверував баш во тоа инаку имав расцветани врвовите ама пред 5/6 недели ги ишишав малку и ете пак почнаа да ми цветаат. Го има некој користено шампонот? Има ефект од него барем малку? Ако не препорачајте некој друг шампон, балсам, спреј, маска било што за расцветани врвови не мора да ги обновува туку да ги смирува да не бидат како метла.
и јас да прашам дали ги има користено некој дал е задоволен од нив и сакам да го купам шампонот за нормална коса ми викаат дека бил со пивски квасец со кој овозможувало косата да порасне побрзо ???
Девојки, веќе некое време пробувам да си најдам шампон што ќе ми се погоди онака скрос, па би сакала да ми препорачате некој но не премногу тежок... Пробав 2 шампони на Gliss, првиот ден кога ќе ја измијам косата ми е супер, мека мазна и лелеава, ама веќе утредента ми е залепена и почнува да се мрси... Го гледам веќе некое време овој шампон на Schauma, ми изгледа добро а и убаво свежо мириса. Го има ли некој користено, овој или некој сличен па да сподели искуство каков е?