Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    ^
    За каква коса се?

2. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Немам зборови за шампонов и регенераторов, СОВРШЕНСТВО со еден збор! :)

Прикачени фајлови:

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.332
    Допаѓања:
    2.601
    Потврдувам :inlove:

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.923
    Не пишува, па мислам дека е за сите типови коса, пишува дека е за волумен и регенерирање на косата, дека е со некои морски екстракти. Јас пошто имам средно тенка коса и 1 година не ја сушам со фен, ги зедов само заради волумен и добри ми се. Ако ја сушам со фен ќе имам повеќе ефект :)

На Sunshine.Sunshine му/ѝ се допаѓа ова.
  5. viviette

viviette Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    157
    Дали знаете добар шампон, регенератор или маска за исправување на косата? И каде може да се купат? Прочитав во изминати постови дека го препорачуваат шампонот од Herbal Essence. Дали го има кај нас?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    11.151
    Ги нема овие кај нас :) .

7. mia993

mia993 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    140
  8. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Мене ми е супер, летово го користев за секојдневна употреба, се покажа супер. Баш некако ми ја потхрануваше косата да не ми биде ко метла после плажа и сол.
    Инаку за сува коса е шампонов, штом ви ја мрси косата и ви прави првут значи не сте имале суви коси. :)

На makedonkamak, senza.parole и Anna-Banana им се допаѓа ова.
  9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    ^

И кај мене истиот проблем еве веќе втор ден е и косава ми е измрсена и полна со првут :emo: Значи дека косава не ми била сува како што си мислев,како и да е. Додека пак шишкиве баш супер ми ги прави и волуен плус им дава. :?: Ако не ќе си го користам или само за шишки капење или пак како гел за туширање ептен убаво ми мириса :$

10. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.056
    Допаѓања:
    10.692
    ^
    Јас од истава фирма го користев тој од јајце и веднаш ми ја мрсеше косава , а за краевите ми беше феноменален , па почнав да ги мијам само краевите и немав проблеми со мрсењето . :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Дефинитивно по реакцијата од шампонот човек може најдобро да примети дали има сува коса или не. :lol: Мене ми беше лом оштетена од што бев плава и ја миев со прејаки шампони и прејаки маски. Сега кога повеќе од пола мојата е израсната забележав дека тие јаки шампони ми прават првут и ме чеша. Сега се мијам со шампон за нормална коса и плус маска, јакичка си е таа ама нема врска бидејќи ставам само на врвовите, а таму сеуште не е мојата природна коса. :D

12. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Во маρκетите на Жито има аκција шампон и ρегенеρатоρ на Оρзен за 155 денаρи. Тие што ги κоρистат овие шампони може да κупат. Ρегенеρатоρот е на неκој начин гρатис. Не е ни сκапо.

На Daydream и rainbowec им се допаѓа ова.
  13. dulcela

dulcela Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    134
    Женски кој шампон на балеа е за осветлување на коса? Знам дека има и спреј али нз длаи е на балеа. :)

14. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    Девојки, дали некоја ги користела шампоните на Garnier Ultra Doux и какво искуство имате.Конкретно ме интересира за овие два:

15. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    96.949
    Инаку станува збор за зелениот шампон од маслинка и рузмарин, сликата ја има на 139стр., не знам зошто тука не ја дава. :?: Јас сеуште терам со него и супер ми е.

16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Девојки препорачајте ми некој според Вас добар шампон за нормална коса, и да напоменам сакам шампонот да дава волумен барем малку.

А кога веќе пишувам овде да споделам искуство. Го користев Palmolive, па сакав да сменам нешто ново да видам дали некоја друга фирма на шампони би дала подобри рзеултати. Па читајќи овде на форумов како го фалите орзен реков да го купам и ........ Го користам скоро месец дена, осеќјам дека ја мие косата добро но откако косата ќе ми се исуши како безживотна ми е. Абе се лепи за темето и не мрда. Падната надолу како жална врба. А и на помалку од 2 дена ми се мрси косата. Ова не мора да значи дека кај сите би се случило кои го користеле, коритат и ќе го користа, но реков да споделам искуство. Искрено јас не би го купила уште еднаш.

Прикачени фајлови:

17. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Јас го користев Ultra Doux, зелениот, за мрсна коса, и како и секој друг шампон ги даваше истите резултати, за еден ден мрсна коса.
    А, регенераторот не беше ништо посебно, просечен.
    Се мислам дали пак да ги купам. :?:

Прикачени фајлови:

• images.jpeg
      images.jpeg
      Големина на фајлот:
      9,2 KB
      Прегледи:
      244
  18. anamariia.x3

anamariia.x3 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    857
    Јас го имам користено вториот и бев прилично задоволна :)

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Девојки дајте бе препорачајте ми квалитетен шампон, изгубив надеж во сите шампони значи крај. Значи косата ми е сува, и одма откакао излевам од под туш ми е крута, значи затестена, ако не и ставам субрина нема шанса да се исчешлам без пола коса да ја окубам и да се наполнам со нервози.
    И така ми беше сува косата, па откако почнав да ја фарбам пред 3 години, мислам дека и потпишав смртна казна.
    За сува и оштетена коса ги пробав на Сајос, Шаума, Нивеа, Лореал, и уште многу други рандом ама џабе, ништо не ми помага, Лореалот најдобар ми се покажа, ама ни од него не сум задоволна, не е тоа тоа, се мислам дали да одам и да си земам уашенго дури.
    И нормално со шампонот и таков регенератор ќе земам, дајте некој предлог за темелен шампон, кој ја негува косата, не ми треба ни волумен ни ништо друго.

И прекинав со фарбање, да се пофалам, ја имам нијансирано косата во прелив од нијанси слична на мојата, и и удрив една фарба како мојата боја, и еве после 2 месеци коренот не ми се познава, значи ја оставам да си дише на раат, малку пауза, мислам дека најмногу ја оштетив кога бев една година плавуша со хидрогените, ја отрув.

20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Земи си клоране ако можеш (има за оштетена, за опаѓање, за перут итн, ем ти расте побрзо ем си раат, никакви нус појави нема туку баш напротив, лек е за ова што го наброја. Медицински, на природна база, околу 400 и нешто е ама вреди за секој денар. Малце реклама му направив ама тоа е... :drunk:
    Сега си го користам Глис белиот со портокалово, и шампон и регенератор и маска, чиста 10ка се.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.