Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Анушке, пробај ги Gliss Kur.
    Имаат повеќе за сува коса од нивната колекција.
    Црниот го имам постојано, предобар е. Пред некое време го купив и тој Million Gloss, како син гел е, исто и од него сум презадоволна.
    Пробај ги и нивните регенератори и маски. Без регенератор и/или маска не можам ни да помислам да се справам со моево пресуво косиште.

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    И јас го користам Million Gloss и дури нема потреба од регенераторот од истата линија, ми се расчешлува без проблем а и јас имав проблем со расчешлувањето. Презадоволна сум! :) :inlove:
    И има преубав мирис.. :$

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Анушка Орзен ги имаш пробано? Јас ги користам во последно време и презадоволна сум, посебно од маската. Тие за сува коса ги користам баш, шампонот и маската. Мирисот предолго ми се задржува во косата, лесна ми е, мека и хидратирана. Стварно се ефтини и ме изнанадија со квалитетот.
    Ставај и масло саат два пред миење, мене кокосовото (природно) ми помогна многу и сега редовно го користам еднаш во неделата.
    Ако си за нешто поскапо тогаш Шварцкопф БЦ, посебно оваа линија со арганово масло е феноменална. Само што се прескапи, шампонот и регенераторот се по 900 денари, маската и маслата 1200-1300.

На anuskaNESTLE и MiloMalo им се допаѓа ова.
  4. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    Јас ги користам Gliss kur и сум задоволна,не би ги менувала.

5. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Епа штом ти се погодил не го менувај :lol:

Луѓе дај ве молам кажете ми замена има ли за овај, најмногу си го сакав,ама го нема ;(

6. Pebeka

Pebeka Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2014
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    1.436
    :lol: :$ пази во множина е :rofl: ( мислам на шампон и регенератор) ме насмеа :clap:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Шампонов и регенераторот ми фатија око, прекрасно мирисаат.Дали вреди да се купат, ги има некоја користено? :)

И дали овој шампон го има и кај нас, ванилата омилена ми е.Ако да, каде? :?:

8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Хахахах па и мене смешно ми дојде ко го прочитав преѓе :D Ама иначе да, ептен убави шампони се :)

На Pebeka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. loveIan

loveIan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    61
    Ги користам шампоните на афродита, а да ми препорачате некоја маска/регенератор за повеќе сјај?

10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас го имам регенераторот. И можам само да ти кажам дека е ок, ама не е ништо посебно, барем за мене. Убаво мириса и мирисот премногу се задржува на косата, тоа е една позитивна страна. Одам и го осеќам мирисот, без да ја допрам косата до нос. Најсериозно. :D И доброто е што не ми ја мрси косата брзо како други регенератори. Ама онаа мекост на косата не ја дава баш како што јас сакам. Уште кога ја мијам се осеќа дека не е тоа - тоа. Штом после не ми се расчешлува убаво - пиши пропало. А јас немам изгорена или расцветана коса, се шишав пред две, три недели. Поубаво обичниот шампон ми ја расплеткува, отколку регенераторов. И ја нема онаа мекост на косата што всушност и треба да ја даде еден регенератор. Ти викам, ок е, ќе помине додека го потрошам ама не е тоа - тоа.

Убаво си го користев Глис синиот - најновиот. Кој ме тераше да го сменам. Со глисот косата уште кога јас мијам ми ја прави мека, памук, свила... Ниеден друг регенератор или шампон не ми ја правел косата таква. Ја чешлав со два потега, буквално. Мој совет, земи си го на Глис синиот. Нема да згрешиш. Преубаво мириса, се задржува долго мирисот на косата и косата никогаш не ми била помека. :) Криво ми е сега што не си го земав глисот. :( Ама тоа ти е женско, се' да види, се' да проба и ќе се зафркне на крај.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас го имам шампонот од мед и мене ми е супер,косата прекрасно мириса..баш вчера ја миев сабајлето и уште ми мириса на него.Можеш да го пробаш,мислам дека нема да те разочара,ако косата ти оди повеќе накај мрсна,незнам дали е паметно да го купиш тогаш. :) :)

На Lollipop7, makedonkamak и christinnn им се допаѓа ова.
  12. plavotooo

plavotooo Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ЈАС ИМАМ МНОГУ ДОЛГА КОСА И МИСЛАМ ДЕКА МИ Е СУВА... ВЕ МОЛАМ ПРЕДЛОЖВАЈТЕ НЕКОЈ ШАМПОНИ И РЕГЕНЕРАТОРИ ЗА ОВАЈ ТИП НА КОСА :) ЗНАЧИ КОСАТА МИ Е ПРАВА НО КОГА КЕ МИ ЈА ФАТИ НЕКОЈ ОДОЗГОРА КАКО ДА МИ ЛЕТА КАКО ПО ГРУБА МИ Е... А И СЕГА ИДЕ ЗИМА И КОГА КЕ ИЗЛЕЗАМ НАДВОР ОДМА КО ДА МИ ЛЕТА (мсм ме разбирате) НЕМИЕ ОНАКА МЕКА КАКО ЧКОРАВА МИ СЕ ПРАЈ... ПОМОШ please ;)

13. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Пробај го шампонот од горниот пост,Гарниер од мед. ..мислам дека ќе ти ја направи убава или пробај некој на Нивеа или Гарниер со арганово масло(за фарбана коса е мислам,мајка ми го користеше и јас покрај неа иако косата не ми е фарбана,супер беше) :) :)

14. plavotooo

plavotooo Нов член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
  15. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    последно го зедов овај и ми се допаѓа, особено мирисот

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Во потрага сум по благ и нежен шампон за мрсна коса.Препораки?

17. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Следен шампон што ќе го купам ќе биде Teo Botanical за мрсна коса и регенераторот на шаума, розевиот.

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Бекутан или Џонсонс бејби

19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Да го пофалам мојот најнов комплет на шампон и регенератор од Гарниер. Колекцијава е за секаков вид на коса. Можам да кажам дека е одличен, 2 пати до сега го имам користено. Има нежен мирис на алое кој останува и после капењето дури и до 2 дена. Косава има волумен и не се мрси еве веќе 3 ден ми е од како сум ја капела. Збор два за регенераторот, има ист мирис како шампонот, косата ми ја мазни и прави свиленката и лесна за рашчешлување, брзо се измива. Се на се можам да кажам вредат за парите.
    Би ги купила повторно. :) :) :)

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      6,7 KB
      Прегледи:
      74
    • 1736-13796227121.jpg
      1736-13796227121.jpg
      Големина на фајлот:
      26,1 KB