Овој шампон го имав купено летово, мириса прекрасно. НО, дефинитивно за мене најдобар ефект врз косата имаше шампонот од алое вера. Косата ми беше преубава, не ми се мрсеше и имав убав сјај. Ќе го купам повторно. Јас сум презадоволна од овој, не знам дали некој го има користено.
Наминав само за да го изнафалам овој шампон. Подобра косава не ми била никогаш.Мека, лесна за чешлање исто као регенератор да сум ставила. Мириса препреубаво, и ми ја мрси после 3/4 ден. Препорачувам.
Девојки, дали некоја од вас го користи новиот шампон на Elseve na l'oreal ? Го видов на реклама и ми привлече внимание, па сподетеле искуства
Мене подобро ми дојде на косава да и ставам 2 различни шампони. Па така првиот пат си ставам на Wash & Go од овошје па уште два пати на Глис тој Million Gloss и на крај регенераторот од истата линија и уште поубава ми е косата.
Јас го земав пред 1 недела и сум задоволна , косата од бланширање ми е сува на повеќе места па баш мека ми ја прави и плус ми даде волумен
Ај да пишам ( може и знаете) едно подобрување на шампоните за коса што често се третира ( пеглање, фарбање). Во шампонот се додава пола шишенце АД капки ( маслен раствор), 50 мл пантенол, сите видови на б витамини ( во три вида ампули се) по три ампули. Ова е за шампон од 400 мл. Најдобар ефект имало со шампон од коприва. На еден српски блог прочитав и го направив па да видиме штета нема да има.
Jas edno celo leto bev vo Dojran. Si kupiv sampon od kopriva i si staviv b vitamin ampuli, si gi zemav site tri B ampuli i gi staviv vo samponot. Koristev obicna subrina za kosa. Toa bese cudo, kosata mi bese sjajna i za tri meseci moze edno 10cm mi porasna. Koga dojdov vo Skopje mi se cudea, kako e mozno kosata taka brzo da mi porasne. Ampulite ne se stetni no mirisaat jako na lekovi, pa ako sakate poubavo da vi mirisa kupete nekoj poubav regenerator. Isto gi preporacuvam od subrina tie novite mnogu de ubavi. izvinete za lat, od mob sum.
Мене најмногу ми помогна овој шампон ми ја прави косата мека и полека можеби ќе ми се опорави од фарбање и од бланширање ко пуканка ми е сува оштетна и ми се крши
Значи вака врвовите од косава ми се скрос испукани,ги шишам редовно и после секое наредно шишање пак истот проблем Можеби ќе звучам смешно,но дали е можно косата да ми е оштетена уште од коренот? Бидејќи ако скинам некое влакно,изгледа многу подебело од нормално влакно,и уште од горниот дел ако го протриеш низ прсти се дели на два дела,а некогаш може и на три Инаку не се фарбам. Но лани после секое миење на косата ја фенирав и веднаш после тоа ја пеглав Сега ја носам онака како што ми е природна брановита, и скоро ич не употребувам фен. Косата луѓе мои ми е ужасна,разлетана на сите страни секое влакно своја политика си тера :\ Дај препорачајте ми некој шапмон што ќе ја скроти оваа моја урнебесна коса. И да,користам маска,балсам,сликонски капки ама џабе
Ги користам L'Oreal Elseve Fibralogy шампонот и регенераторот долго време и презадоволна сум. Косата ми е посјајна, поцврста и помалку се мрси, а има и убав мирис. @Anna-Banana пробај го L'Oreal Elseve Total Repair 5
Ај малце хелп Вака..имам многу многу густа коса, и слабо ми расте, проблемот е што не ја пеглам ,многу ретко а ми изгледа како изгорена, инаку се фарбам на 3 месеци веќе 4 години, што не е многу да речеш од фарба ми е, ама ми изгледа како изгорена, многу дебело влакно имам и кога го фаќам такво е круто, просто им се дивам на оние со мека таква сјајна коса Ај препорачајте некој регенератор или нешто што ке и помогне
Мојата коса е многу многу крута ама мене ми е од бланширањето, јас ја користам маската на Еугене Перма ја земав од космо и сум презадоволна , за сува коса е и мнлгу е мека по миењето и таква и си остснува потоа додека ја измиеш , чини околу 930 ден ако не ти се даваат толку пари исто добри се и произвпдите на Dessert essence coconut shampoo / conditioner ги кма на iherb.com и не се скапи воопшто,ако порачуваш од нет ти ги препорачувам да ги пробаш
Од Head&Shoulders имаше шампон против опаѓање на косата? И како сте задоволни ако некоја го користела? Сакам да земам од нив, ама имам многу тенко влакно и природно сува коса, малку ми е страв да не ми ја досушува... Може да ми препорачате и други шампони против опаѓање, оти како што паѓаат лисјата во есен така и мене косата.
@mims-89 Пробај го Фитовал, ми се чини жолт беше против опаѓање на коса. Мене само тој успеа да ми ја оправи косата кога ми беше страшно проретчена и истенчена од терапии. Го има по аптеки, кошта 200-300 денари за 200ml ако добро се сеќавам.
Мимс, во никој случај не би ти го препорачала Head&Shoulders ако имаш сува коса, уште повеќе ќе ти ја исуши. Плус ја прави некако разлетана и груба на допир, одбери некој понежен шампон. Фитовалот е наменет баш против опаѓање на косата, а има и за сува и оштетена, двата се подеднакво добри. Користи го одредено време па врати се на шампонот кој вообичаено го користиш, не е за долгорочна употреба
Што мислите, кој шампон е подобар против опаѓање на косата, Nerilex (мислам дека така беше ) или Фитовал?
http://www.dm.de/linkableblob/de_ho...ve-shampoo-aloe-vera-data.png?v=1387803889000 Јас би ти го препорачала овој шампон. Нежен е со косата и скалпот, а убаво чисти и ја остава косата свежа