Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Како си запаметила, алал да ти е. Многу одамна прашував, дури и јас бев заборавила. Фала ти. :)

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Дали некој ги има користено овај шампон и балсам на Авон, премногу се евтини во каталогот, па во дилема сум дали да ги порачам или не? За 199 денари се двата, то е ништо пари.
    [​IMG] [​IMG]

3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ади, моментално го користам токму тој шампон и сум ептен задоволна- убаво мириса, не ја мрси косата и и дава солиден сјај :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Користам само од производите на L’Oreal Professional! СОВРШЕНСТВО! :)

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    @Nausicaa А Балсамот да не си го користела? Добро е да не ја мрси оти јас баш тој проблем го имам, да не биди денес сјајна преуба, а утре ко масло да имам на коса. барем 2 дена да ми трај да не е мрсна.

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.668

Јaс лaни кoристев мaскa и силвер шaмпoн зa плaвa кoсa oд Еугене пермa, бев зaдoвoлнa oд мaскaтa пoгoтoвo , кoсaтa нaвистинa јa прaвеше мекa пoтoa ми се пoтрoшијa и се префрлив нa Мaкaдемијa. Зa мирис не мирисaaт нештo пoсебнo. Инaку немaм виденo пoгoлемa милимитрaжa 250 мл се тие јaс штo ги имaв

На UnordinaryOne му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Adi888, ги немам користено ренераторите од Naturals линијата ама претпоставувам дека се добри. Штом бараш полесен регенератор мислам дека ќе ти заврши работа, не знам само какви се за интензивна нега. Јас дека до пред месец дена имав долга, фарбана плава коса скоро до половина и не сакав да ризикувам со непробани маски и регенератори па затоа ги порачував оние од линијата на advance techniques -демек поскапи се па следствено ќе бидат и поквалитетни што реално и нема врска зошто 100 пати бев позадоволна од Naturals шампоните.

Последна измена: 24 јануари 2015
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    ^^
    @Nausicaa Јас не сум задоволна од Advance techniques ама воопшто, го користев шампонот против првут и косата ми беше пресува и другиот ден исто ко масло да имав турено :|
    Фала ти за мислењето, дефинитивно ги порачувам! :)

9. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025

ги имам користено и двете. мене многу ми се допаѓаат и пак сега си ги порачав :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.299
    Ај да пофалам маскава
    Schwarzkopf-Essence-Ultime-Omega-Repair-Intensiv-Maske-200-ml.jpg
    Имам мека, сува коса склона на прекршување.
    Маскава нема некој посебен мирис....би рекла скоро никаков и бев скептична на старт. Но после миењето косата одлично се расчешлува, дава волумен и свеж/негован изглед. За сега (y) од мене.

На koritsaki, Giovanna и rainbowec им се допаѓа ова.
  11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
  12. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Долго време се мислам да ги пробам шампоните на Yves Rocher. Некоја од вас ги има користено?
    Да ми даде една препорака :)

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Косава ми е со должина до рамена, фарбана црвена, и како што повеќе расне, се повеќе ми се плетка. Откако ке ја исушам, веке не можам чешел да ставам, се до следното миење. Користам шампон афродита од камилица, и маска на гарниер од ориз, но очигледно не се веќе за мене.

Понудете ми нешто шампон, маска, спреј, за да не се плетка кога е сува, едноставно чворови се плеткаат па ги кинам...

14. marija.980

marija.980 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    662
    Го користам Orzene шампонот и регенераторот и е многу убав има убав мириз и косата ми е како свилa
    images-1.jpeg

На Vesna.Spi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Дојдов да дадам негативна критика за шампонот на Гарниер.Косата ми се мрсеше буквално на два дена и морав да ја поминувам со бебешка пудра за да не морам да се мијам секој втор ден.А и ми правеше премногу првут, никако сега не можам да се спасам од него.

Денес го купив овој шампон,се надевам ќе се погоди.Деновиве ќе напишам и за него критика.

16. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Јас да ве прашам, ве чеша ли главата од Сајос шампоните?:emo:

Значи претходно си ги користев, розовиот посебно, никаков проблем немав. Баш ми беше погоден. Сега на акција го земав шампонот и регенераторот од Жито и мислам дека или нешто не е како што треба, или јас сум фатила вошки.:envy: Бидејќи второто е малце веројатно, тогаш најверојатно е првото.

Орзен ми беше ок и шампонот и регенераторот, ама некако меееех, не бев баш воодушевена нешто, баш само ок. Со Уаш енд гоу сум како коковче зимно време, на Балеа ми ја мрсат косата, на Афродита ми ја сушат, можам до недоглед да продолжам, не ми текнуваат шампони.

Патам по шампоните од Америка, патамммммммммм, ;( година еден куфер со шампони ќе си наполнам. Мислам дека сто различни пробав, од Пантен, до Гарниер, до овие Ауссие, и сите беа кој од кој поубав, што да кажам за ѓубрињава што ни ги продаваат тука за преголема цена.:@

17. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @Doozy, Сајос дефинитивно не се тоа што беа, катастрофа се станати. Јас лом се направив есенва од repair therapy шампонот, едвај скалпот си го средив после.

А што се однесува до изборот на шампони кај нас, си ги пробала од Авон? Тој со манго и ѓумбир е многу, многу добар :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Doozy Jас го користев портокаловиот Сајос,оној Repair Therapy и верувај ми се уништи скалпот.Еден куп првут и чешање,мозолки ми испаднаа на цела глава.
    Така да,од Сајос ништо не препорачувам.

На Anabelle.Amorette и Doozy им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Истото ми се случи и мене со Сајос и дојдов до заклучок дека најверојатно кај нас носат некои чкарт. Зашто Сајос купен од соседствата не ми правел такви проблеми никогаш.
    А баш се мислев дали да земам, во еден маалски маркет видов дека повторно имат акција со слаткото мало фенче за коса, ама не ми се фрлаат 500 денари само за него, а ако има вклучен регенератор во акцијата, се мислам дали да земам и да пробам некој.
    Барем едното да се погоди. :^)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    [​IMG] [​IMG]

На eliesaab и mirandaa им се допаѓа ова.