Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. orchid28

orchid28 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    156
    Мене од Gliss шампоните и регенераторите ми се супер...веќе подолго време ги користам и задоволна сум...

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас пак многу сум задоволна од Сајос, конкретно од овој на сликата. регенераторот го немам пробано, веќе два месеци го користам шампонот и ептен ми се погоди, а баш имам сова косичка, ретка и сув скалп. Доста шампони ми правеле првут, овој не.
    И тоа го земав за некои 120 денари на попуст беше низ маркетиве.

3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    @Doozy а да пробаш некој од Субрина?
    Цената им е околу 120-130 денари, има повеќе видови. Еве разгледај ги, јас некако замислувам дека ќе ти одговара тој со макадамија. http://www.subrina.si/en/Repair__Care_1/
    Јас ги користев тие за фарбана коса и задоволна сум, посебно од тој од малина.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Фала ви на сите за предлозите. :D

Вчера ја измив косата со еден на Глис што го најдов дома и не ме чешаше, значи е од шампонот. Да ви кажам право, ништо чудно и да е некој со поминат рок, чим беа на акција, мислам, не дека е којзнае колку страшно шампонот да е со минат рок, ама ете, се' бива. А од розовиот Сајос бев презадоволна. Ајде, ќе се искористи за перење на рака...... Налет.:emo:

На Авон немам многу многу порачувано, што знам, некако скептик сум за нивните производи, не дека се лоши ама што знам. Можеби ќе им дадам шанса, ќе видиме ајде. А Сесилија, баш денеска ги гледав овие на Субрина во Тинекс, се мислев дали да земам, сега гледам ти ги препорачуваш.

Ај баш ќе пробам некој од предложениве, па ќе пишам импресии. :D

5. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.774
    Допаѓања:
    17.583
    Еве се и моите и многу сум задоволна. :D
    Schwarkopf_oil_Elixir_hair_range.jpg

6. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Го купив овој од ДМ, би требало да е добар, да го пробам неколку пати па ќе пишам. k_um_repair_cond__large.jpg

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    за тие што ги користат шампоните и регенератори од Garnier Ultra Doux, денес видов во Зегин, намалени се, 110 ден.им е цената 90089999l.gif

8. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    ^ Е јас баш овој го користам моментално, добар е :)

9. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    Во Тинекс има сетови од 2 шампони,регенератор и таа пена за третман за коса,спакувано во убав несесер за 314 ден.Има од црните,црвените и златните шампони.Истава понуда ја имаа и во Космо,ама сега ги качиле на 419.
    Инаку кој знае да ми каже,како се употребува таа пена,се става на сува или на влажна коса,и се става ли на коренот или на врвовите,не ми е јасно како?Досега не сум користела,а и нема упатство.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Мене не ми е јасно како може сите три да се по иста цена, и тие со 2 шампони и регенератор, и тоа со плус третман. Баш се загледав прееска во Тинекс, и пред сите три несесери стоеше 314.

@hello-kitty.90 а што е сега 419, сетовите во Космо?

Како што ми изгледа нема да остане девојка што нема да купи еден од сетовите:D.
    Се мислев и јас прееска да купам еден, ама некако не ми беа по мерак несесерите- ме ежеа шљокиците кога се фатив за несесерот, плус знам дека ќе ми досадат двата шампони, а имам нов на залиха, и оставив така.
    Има време до 15ти март, можеби ќе се предомислам.

11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    985
    Допаѓања:
    17.166
    И мене не ми беше јасно за комплетите, и јас бев со претпоставки дека им е при крај рокот на употреба, но го земав црниот комплет и рокот им е до 10/17.

Настрана шљокоците, еден прст прашина имаше, па дека црн ептен се познаваше, одвај го средив, ама голем е прилично, што е и најважно за еден несесер.

@hello-kitty.90 пената за коса што е во црниот комплет, не е обична пена, јас сфатив дека иде нешто како третман за оштетена коса, се нанесува на влажна коса, на врвовите и не се плакне - одлепи еден слој од декларацијата позади, под неа има упатство за употреба.

Јас од оваа линија го имав користено само шампонот, ок ми беше, сега во комбинација со регенераторот и пената се добива баш убав ефект - волумен, сјај, лесно обликување. Добар дил во секој случај. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    21.181
    @sesilija во Космо ги покачија цените и сега е 419 ден, а во Тинекс е 314 ден. Инаку да, несесерот и не е нешто многу убав, посебно шљоките, ама па како што кажа @sia.bella барем е прилично голем, па ке се најде. За таа цена и тоа како се исплати, разлика е што во црниот сет има и таа пена за третман на коса, во жолтиот и во црвениот има само 2 шампони и 1 регенератор.
    Јас си купив од црниот комплет, вчера ја миев косата, ептен е убава и мека и свиленкаста косата, мириса јако, ама не ми се многу допаѓа како мириса. Рокот на траење им е добар,е сега дали направиле ваков сет по ниска цена да навлечат купувачи, или производите им се нешто фалични ке видиме.

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Јас користев Elseve и еднаш (пред една година :rofl:) ми се потроши и морав да се искапам со домашниот обичен шампон од коприва. И онака ко си ја исушив косата ваква бев :o. Преуба ми беше! И од тогаш редовно си се капам со шампон од коприва. Ептен ми одговара. А регенератор не користам, маска користам. Имам повеќе користено ама во последно време користам од Genera маски има повеќе мириси за ваква таква коса секако, јас користам со оризово масло мириса совршено! А многуу ми помага оти ми е изгорена косата малце на врвојте секако, и баш онака ја прави свилена и миризлива. Ефтина е 120 денари мислам. :D

14. Temperamentna

Temperamentna Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Najubavo da si gi koristis onie prirodnite evtinite I obavezno maska posle na loreal ti e ubava ili subrina I da se prskas so sprejot na swarckop gliss se mn dobri pogotovo toj vo zlatno sto e za rascesluvanje I sjaj

15. Katina007

Katina007 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    358
    Јас си користам природен шампон и регенератор на алверде. Кога се одлучив да почнам со по благи шампони без хемикалии купив тврд шампон на lush, го пробав new hair од кој ме чешаше главата, после honey i washed my hair ми ја сушеше, од godiva се мрси за три саати и се ствара првут, од jason and the argan oil ништо посебно не се деси и престанав да купувам од lush, едино ја користам кната.
    Еве го шампонот http://www.dm.de/de_homepage/alverd...-feuchtigkeitsshampoo-aloe-vera-hibiskus.html , овој е исто многу добар, помага за побрзо растење http://www.dm.de/de_homepage/alverd...2/alverde-coffein-shampoo-gruener-kaffee.html , немаат некој посебен мирис затоа што не содржат парфеми, конзерванси, селикон и слично. Регенераторот исто не би го сменила http://www.dm.de/de_homepage/alverd...feuchtigkeits-haarkur-aloe-vera-hibiskus.html .

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    elsev_multivitamine_2.jpg Dali go ima nekoj koristeno ovaj sampon?gledam na you tube kanalite dosta go falat...

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    @Vesna.Spi @Doozy ic da ne se macite so drugi samponi i maski.So godini si gi koristam i ednoto i drugoto na L'oreal.
    Samo povremeno gi menuvam de crveniott,de zoltiot de rozeviot,oti odgovaraat na mojot tip na kosa.
    Vi gi preporacuvam i nema da zgresite.
    @mime87 so Loreal nema promasaj,samo dali odgovara na tvojot tip na kosa tokmu ovoj.

На Doozy, mime87 и Vesna.Spi им се допаѓа ова.
  18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Јас, пошто со години се трудам да го оправам моето суво косиште и има само привремени резултати, решив една работа, а тоа е да престанам да употребувам средства кои содржат силикони, нафтени деривати и сл. Па, бар на косата и лицето да им пружам соодветна нега.
    Во план ми е да си земам нешто од Алверде, Лавера а гледам и одредени шампони на Балеа немаат лош состав.
    Исто и масла, и тоа исклучиво 100% природни - кокосово, арганово, јојоба, рицинусово итн. Еве, може и некое со тука таму нешто плус, ама без горенаведените "штетници".
    @Biodevojka, фала ти на просветлувањето. :DПродолжи да не информираш. :)

Пишете кои други "природни" брендови за коса ги имаме кај нас, сум подзаборавила.

На mims-89, Biodevojka и rainbowec им се допаѓа ова.
  19. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Колку пари е шампонов?
    bild-alverde-feuchtigkeits-shampoo-aloe-vera-hibiskus-data.png

20. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    5.173
    Јас од оваа комбинација сум ептен задоволна, коренот ми се мрси најбрзо а врвовите па ми се суви... Прво ја мијам косата со шампонов за мрсна коса, и после и нанесувам регенератор за сува коса од половина надоле до врвовите.

PicMonkey Collage.jpg

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.