Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    После долгогодишно користење на Wash & Go, со неколку пропратни експерименти, морам да кажам дека сум задоволна од шампонот на Орзен. Преубаво мириса и плус миризбата трае од едно до друго бањање. Не памтам кога последен пат ми била волку мека косата.
    :*::*::*::*::*:

На naturally, Nausicaa, kala21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. DesertGirl

DesertGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    1.365
    значи нешто перфектно тешко се наоѓа да го купиш го има само по професионалните продавници ретко во поголемите маркети и малце е поскап и не треба ништо друго ни Регенератор ни капки нишо сите производи на Лореал се перфект ама овој е врвот со првото миење косата добива неверојатен сјај и мекост исто како да си излегла штотуку од салон права професионална нега

На Libera, Miss.M5 и koritsaki им се допаѓа ова.
  3. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Ги спомнувавте пред неколку страни па да си прашам- ги има некоја од вас користено продуктите на Corine de Farme? Цената им е и тоа како исплатлива за грамажата (250 ден за регенератор од 750 мл) но колку се квалитетни :?:

4. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    За кој шампон точно се работи?

Не би рекла дека сите се ужас. Моментално, наизменично користам два шампони од YR: 3 во 1 со липа и оној со коприва за мрсна коса. Особено сум задоволна од првиот. Навистина дава убав сјај и го олеснува чешлањето.

Можеби само не си го погодила соодветниот за твојата коса.

И јас сум имала омашки со некои нивни продукти, ама пак други ми се во фаворити. Ако еден не чини, не значи дека сè не чини.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  5. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    И јас сакам да го купам и шампонот и регенераторот и маската... па нека пише некој ако веќе ги има купено

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. loreddie

loreddie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    67
    Прашањево не сум сигурна дали е за тука ама нвм.
    Може ли шампонов да го користам иако имам природно смеѓа коса? Ке ми влијае ли на бојата? : bal_more_blonde_art.jpg )

7. CatherineTheFox

CatherineTheFox Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    81
    да јас го користев кога бев смеѓа и ми ја осветли малце, не драстично туку како од сонце да ми беше осветлена

На loreddie му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    После повеќе од месец дена редовно користење на шампонов и регенераторов можам слободно да кажам што е тоа што ми се допадна а што е тоа што и баш не ми се допадна.
    Сетов го купив на акција 314 ден, досега никогаш ништо не сум пробала од оваа колекција па беше одлична можност да и дадам шанса со оглед на тоа дека барав нов шампон кој потполно ќе ги задоволи моите потреби. Па ајде да почнам Шампонот е одличен си ја врши работата и и дава некој дополнителен волумен на мојата која кој го забележав баш со овој шампон, а кој кај другите иако беа наменети за тоа не ја вршеа работата баш. Добро ја чисти косата значи ја осеќам целоно чиста измиена, не ја мрси дополнитело косата, со оглед на тоа дека косата ја капам 2 пати недело. Косата ми е мека. Тоа што не ми се допаѓа е мирисиот кој ми е некако вештачки ама е добро што не се задржува многу на косата инаку тоа би ме нервирало многу. И мнгоу брзо ми се троши шампонот. ;( Збор два за регенераторот и тој е одличен, косата ми е мека, нежна, сјајна со оглед на тоа дека веќе 3 месеци сум плава па со помош на овој регенератор ревитализацијата на мојата коса беше побрза. Има густа структура со светки....мммм прекрасен е. И кај него не ми се допаѓа тој вештачки мирис на кој се навикнав и вешто го игнорирам.

images.jpg

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.482
    Допаѓања:
    96.954
    Jaс го користам шампонот од oваа фирма веќе неколку недели и сум презадоволна! Го имам оној од рузмарин против првут и супер ми се погоди. И јас му се мислев долго време, но после толку испробани варијанти , одлучив и оваа да ја пробам и стварно ептен ми го прави меракот. Е сега, јас имам нетретирана коса, а приметив дека со него морам да користам маска задолжително, затоа што без неа ептен е тешка за расчешлување, буквално е како некој намерно да ми ја размрсувал , а обавезно ја чешлам пред миење. Меѓутоа ова е занемарливо во споредба со сите други супер ефекти од шампонов - мека коса, не ми ја мрси, не ми ја спласнува, економичен и заљубена сум во пакувањето со пумпица- препрактично!

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Кој шампон од Corine de Farme е со проѕирна формула? Знае некоја?
    Оние густите и непроѕирни шампони ми се премногу тешки и ми ја мастат косата, а многу сакам да купам нивен шампон.

Мајка ми си купила маска за коса и мицеларна вода, не престана да ги фали, па уште толку се загреав, :)

11. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Zdravo devojki mislam deka ja pogodiv temata da prasam nesto vo mojot grad ima panagur pa sestra mi zela samponi dva po cena za eden. mirisot im e skoro ist ama neznam dali da go upotrebam da ne ostanam bez kosa deka od tamu. Ako ima nekoja vakvo iskustvo neka mi pisi. fala odnapred. Samponot e Sauma da napomenam.

12. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Шампонот од бебешката линија со био невен е комплетно проѕирен и како за таков тип на продукт, има задоволителна густина. Лично мене, по мирис ме потсетува на поблага верзија на некогашниот Косили шампон. Ептен ми е погоден за секојдневно миење на косата. Голема милилитража за солидна цена (750мл за ~3€) и практично пакување со пумпица. Барем, мене ми е практично. :)

Ако не сакаш бебешки шампон, погледни го и шампонот од коприва на Yves Rocher. Исто така е проѕирен, малку пореток од претходниот (се троши побрзо), без силикони, парабени и колоранти, погоден за поредовно миење.

010723_champu_suave_750ml_baja.jpg

T1qBNrXpFgXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    554
    Kаде ги има Corine de Farme шампоните?

14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    На cocopuff и Nausicaa им се допаѓа ова.
  15. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875

И мене ми се направи скалпот катастрофа од оваа колекција, првом помислив можеби на почеток дека сум сменила шампон , па додека се навикне косата,ама веќе 1 месец го користам и ич не сум задоволна. Сега купив од АЛВЕРДЕ од жалфија за осетлив скалп и со едно миење веќе имам подобрување на штетата која си ја направив со GLISS. Инаку косата ми беше шатирана и сува , а сега сум врз шатираното со бланш фарбана и од алвердето косата ми е мека и со волумен.

16. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Таман ги пофалив шампоните за бојадисана коса од Субрина, после искористени еден од малина и еден со пченични протеини- купив повторно од малина и ми се појави првут:devil:.

Сега се мислам каков шампон да земам, сакам да ги пробам Corine de farme, само не знам дали да го земам тој против првут или тој за бојадисана коса:?:.

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Јас да го дотрошам Афродита со лук (при крај ми е ама ми здосади веќе), следно ќе го започнам оној новиот, со зелено јаболко и витамин Ц. Обожавам мирис на јаболко, си правам филм дека ќе ми мириса косата на пролет и јаболка, па ќе се душкам по цел ден. :lol:
    Вака од неколкудневно мирисање, многу ме потсеќа на Head 'n Shoulders со јаболко, само што од Wash 'n Go и Head 'n Shoulders бегам и ќе бегам додека сум жива, не ми одговараат воопшто, премногу се агресивни за мојата коса.

Заедно со овој шампон ќе го комбинирам и оној против себореичен првут на Vichy, таква ми е „терапијата“, секое трето миење ми е со Vichy.

Мајка ми туку ме галка по косата и само прашува дали сум го почнала, а тек го купив. Не дека е до шампонот, многу ја тинтрам и разгалувам косата со разни глупости :wasntme:, па шампоните ми се во споредна улога - гледам само да биде погоден за често миење и тоа е тоа.

@sesilija, за Corine de Farme се мислев и јас, па мајка ми ме претркала и купила некаков со бадем. Има ли таков? Не знам за каква коса е наменет, но очигледно многу и` се допаднал, само ми го збори какви локни и` правел и колку била косата лелеава. Многу сакам да купам некој и јас, ама долго време се мислев кој. Ho, не видов никакви критики или пофалби за одреден шампон тука за да знам барем на што да целам, се откажав и купив Афродита. :)
    Гледам ја фалеа и маската за коса, па се мислам дали да ја вметнам или не.
    Многу фина фирма испаднаа овие Corine, се прашувам од каде ли никнаа. :D

На ivancekitty му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Од Франција никнаа Мишела, од Франција :D.

Јас од нив пробав интимен гел (ептен во контекст на темата:D) и ептен ми се допадна, ми даде некое пријатно чувство:D. Ќе си го купам кога ќе го дотрошам тој што го користам сега.

Шампони не сум користела, прочитав пофалби за маската, ама не знам конкретно за која, има два вида.
    А сега баш го отворив списанието од Зегин да ги видам шампоните, и не забележав од бадем, има од манго и кокосово млеко за сува до нормална коса, од шеа путер и маслинка за сува и оштетена коса (тие два вида се и маските) и за бојадисана.
    Ама не го гледам тој против првут, па сигурно и тој од бадем го немаат прикажано.

Се пренервирав кога видов првут, не сум имала со години.

19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Не е ништо што малку Реконазол не може да го среди со едно или две миења. :D

Интимен гел не менувам, така да, тоа отпаѓа од листата уште од старт. :wasntme: Мицеларната вода е доста добра, ја користам веќе некое време, па ќе пишам за скоро во некоја од темите. Ме фати така некој аздис се` да сменам во Corine de Farme, па затоа само ги гуглам и барам мислења.
    Само ме интересира колку се органски, од она кое го тврдат на етикетите. Со оглед на цената, малку ми е смешно, ама како и да е, не се оптеретувам воопшто со тоа, само ме интересира.

П.С. А да си отвориме тема за Corine de Farme и таму да ги разврзуваме муабетите надолго и нашироко? :)

На Annora, ivancekitty и sesilija им се допаѓа ова.
  20. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Девојки ајде препорачајте некој добар шампон кој ја омекнува косата и не ја мрси. Имам виткана коса со дефинирани локни но у последно време ми станува укепавена ко суканици да имам и ми се плетка. Користев еден од Балеа и скроз ми ја унакажа косата а башка и првут ми створи. Препорака?