Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. Heart *21*

Heart *21* Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2015
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    144

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975

Ејјјјјј, јас па идам да го пофалам баш тој што ми го препорача. Додуша јас земав за нормална коса, ама како ми ја прави косата..... Па, па, па, само најубави зборови. :D Во комбинација со овие Сери/Шери маскиве, (како се викаат бе правилно) па како што фурам некојси подолг боб т.е. со подолги делови напред, ле-ле. Многу често почнав да имам гуд хер дејс. :D Да додадам дека има врска и со каков фен се сушам, со голем фен, со убава пегла, како од салон да сум испаднала.

Трето шише Субрина купувам, сега за во Америка, за првпат досега ќе мкнам шампон со мене, хаха, ќе носам барем 3-4 шишиња. Ептен ми се погоди и ми легна некако шампонов.

Само да не го урочам со постов. :(

На crazylady и sesilija им се допаѓа ова.
  3. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Дузи да ти кажам право не знам што да мислам.
    Уште немав купено друг шампон (не можев да се одлучам каков да земам), па пак се измив со него, си викам ајде и онака ми се појави првут, што може да биде полошо и еве косата ми е супер и немам никакви такви бели парчиња.
    Којзнае што ми било тоа, можеби не било ни првут, не знам стварно.

Со каков фен ја фенираш, со колкава моќност?
    Мојот е 2000w, еднаш прашував во темата за коса, не знам колку степени достигнува кога го ставам на 3ка, ама тогаш најубава ми ја прави косата.

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Да не си била во друг град или на друго место кога си се миела? Можеби си користела потопла/поладна вода, а знам за случај и каде што од промена на прашок/омекнувач им избива алергија во форма на првут, дека нели, главата на перница ти е.

На пример, јас кај и да одам, гледам промена поради различната вода. Некаде е помека, некаде потврда, а во главниот град ни е....:tmi: Во Скопје ни стојат на сите средствава за хигиена наредени до тушот и се ужасни, побелени од хлорот, не сакам да знам што се случува кога ја пиеме.

Еми дотроши си го, што викаш, полошо не може да ти стане секако.

п.с. Јас така кога не знам што да купам, ќе земам некој, хм, како да го кажам, основен шампон:D, камилица, коприва, невен.... Чисто да ја одморам косата со неколку миења. Евтини се овие сите, максимум 100 денари и баш се наоѓаат ако некогаш снема човек шампон или сака да одмори од јаки средства. :wasntme:

5. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Женски нема полош шампон од Lorven, мојот е за волумен .. стварно лош и првут ми се направи ептен..
    Предложете некој друг за волумен..

Прикачени фајлови:

• 1_big.jpg
      1_big.jpg
      Големина на фајлот:
      27,1 KB
      Прегледи:
      28
  6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    И јас ви се придружувам на пофалбите за Субрина, го зедов тој за фарбана коса и сум презадоволна.
    Косава ми издржува дури до 2- 3 дена без да ми се измрси...^_^

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    @Doozy сега кога ќе подразмислам, ја миев на друго место со друг шампон од тие што беа со гратис несесер од Шварцкопф, па потоа следно ја миев со мојот од малина и тогаш забележав првут.
    Можеби реакцијата била од другиот шампон, којзнае...
    Имам дома од Афродита од невен и пченица, баш ќе го пробам и него за промена некогаш.

@crazylady има два за бојадисана коса, ти кој го користиш?

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    @sesilija Тој со витамин Е и житни протеини.

9. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Јас сум најзадоволна од шампоните на Гарние, дефинитивно за мојава коса нема подобар. Ултра ду ми се најдобри, посебно оној со авокадо, исто и регенераторот и маската. Моментално ми ја омекнува косата, немам првут и не ми се мрси скоро 4 дена.

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.586
    Допаѓања:
    8.190
    Овој шампон досега ми е најдобар од сите користени. Многу ја омекнува косата и лесно се чешла,убаво мириса, пени добро и ја чисти косата. Штета што нема овде ДМ, при наредна посета ќе си го земам повторно, а сакам и тој со авокадо да го пробам, читав го фалеа.

Прикачени фајлови:

На ivancekitty, UnordinaryOne и rainbowec им се допаѓа ова.
  11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Кај ги наоѓате тие Шери маските, знам објаснувавте еднаш на Бит Пазар некаде ама сум заборавила, низ продавници ги нема ли... мора ли до таму да се акам... :?:

12. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Mims gi ima kaj mene vo maalo,vednas karsi policijata na Bit Pazar,vo redot kade sto se prodavnicite za obleka,vo edna prodavnica za kozmetika.Ili pak ako ti e polesno za da ja najdes od Atlantik Komerc odis levo po ulicata.Ednas vlegov i gi vidov,imase tri vida,za normalna kosa,za farbana i za ostetena.250 den.mislam deka bea,no pakuvanjeto e mnogu golemo.

На mims-89 и Mishela им се допаѓа ова.
  13. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975

Јас по фризери ја имам зимано, пробај и таму, некои ја носат во тие големите пакувања од кило и ептен се исплаќа. :)

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Penkalce

Penkalce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    @mirandaa а да те прашам за маскава дали има фолија кога ке ја отвориш дека мојава немаше па се мислам да не е отварана/...:?:

15. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    24.750
    Nemaat,barem ne ovie tuka sto se vo prodavnicata kaj mene. :)

16. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.671
    Женски , препорачајте некој добар шампон за волумен , ама стварно што дава волумен на коса со слабо влакно ко мојава , вчера се бањав а денес косава ко немиена , залепена , го користам шампонов на Глис и воопшто не ми се допаѓа

17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    4.031
    Epa ako barate volumen nema da go najdete vo gliss ili elseve na primer mada sto razlicno od kosa do kosa... ovaj sto go imas staveno pisuva deka e za ostetena Sto logicno ke ja izmaznuva i splesnuva kosata istoto e i so samponite 2vo1 so balzam, za osetena, za suva i sl. Ako vi treba volumen probajte so sampon ne tolku agresiven sto pisuva za volumen na primer Palmolive ili Wash&Go i slicno.. :)
    p.s ne bas se sto e skapo e ubavo.. pozdrav

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
  19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.637
    Допаѓања:
    106.671

хаха youknow па кој спомна скапо / евтино , јас барам шампон за волумен па не е битно колку чини :) палмолајв имам пробано но мн првут ми правеше.. овој на wash &go може да го пробам се надевам истиов го има и кај нас

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    @koritsaki, ако под рака ти дојде Авон каталог, порачај го шампонот 2 во 1 со манго и ѓумбир, мислам дека ќе ти се допадне ефектот. Не е конкретно наменет за волумен но јас сум презадоволна како ми ја прави косата :)
    prod_1177050.jpg
    пс
    Мириса прекрасно :inlove: