1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Неколку мислење поназад баш за овој шампон пишував дека се наполнив првут од него :devil: а истиот проблем гледам и многу други форумџики го имале со него...јас би ти препорачала ич да не го коритиш,или пробај барем еднаш па види...

2. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    женски сакам да прашам дали некоја од вас го има користено elseve loreal шампонот против првут.Сакам да го пробам но пред тоа да прашам за нечие мислење

3. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Го пробав шампонов. На првото миење на косата не ми се допадна, но сега сум задоволна. Но, после шампонот ставив од балсамот на Wash&Go што е за против првут и воопшто немам првут.
    Забележав дека побавно ми се мрси сега косава. И Од кога ќе ја испеглаш косата и дава прекрасен сјај. :)

Задоволна сум, но сепак зависи и од типовите на коса. Еве, на мојава коса и одговара. :)

4. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^
    Епа убаво ако ти одговара,ете моето искуство и на уште 2,3 другарки беше такво....а што не се мрси косата стварно не, јас од првото миење се израдував колку е добар и конечно летав од среќа што најдов асален шампон,но од 2,3 веќе ми се јави првутот и така заврши мојата љубов со орзен... :)

5. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Дали некој го има пробано шампонов ?
    Преубаво мириса а и 50 денари е..па си мислам да пробам,немам што да загубам :D !
    Ама добредојдено е нечие искуство ;)

6. mima83

mima83 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    57
    ^ го имам жолтит земано,ама цената си кажува се-косата ми ја правеше тенка,безживотна,а што мирисаат убаво-мирисаат.ама за 50 ден вреди да пробаш,тене може ќе ти се погоди ;)

7. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Го има некој користено шампонов и како е задоволен?

8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Jaс моментално- со спрејот го зедов и сум задоволна од него,порано нонстоп го користев па го замнеив за орзенот и се покајав...нема да се покаеш ако го земеш мене најмногу ми се погодил од сите досега ;)

9. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Го земав маци, јас Loreal Elseve Volume Collagen, го користев па решив да го сменам пошто првут почна да ми се ствара, мада не ми се мрсеше косата толку како со другите шампони.
    Инаку косата не ми е фарбана, осветлена или што и да е, па мислам овој е добар, бидејќи повеќето беа
    за сува,фарбана оштетена коса и сл. :)

10. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    пред некој месец купив шампон орзен за сува коса ( со пивски квасец ) и на почетокот бев многу задоволна, али после то почна многу да ми се мрси коренот и престанав да го употребувам, а не ми се појави првут од тој шампон и косата ми беше многу мека и сјајна, па можеби пак ќе пробам со него. А од регенератори сум пробала garnier fructus i gliss жолтиот регенератор кој се плакне и оној кој не се плакне, во спреј. Не сум нешто посебно задоволна и од двете па сега планирам да си купам регенератор или маска од лореал гледам дека многу сте задоволни па кажете ми од кој тип сте најзадоволни знам дека оние со матичен млеч прекрасно мирисаат но не сум користела како сте задоволни од нив? :)

11. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Колку пари е овој шампон и ако знеш дали има за сува коса?

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Откако се изгорев од Нивеа и косата почна да ми паѓа и ужасна ми бидна ме спаси Дове. Го користам веќе 2 год ама би сакала да пробам од Глис. Порано користев Глис (пред 5-8год) и бев многу задоволна ама едно време не го увезуваа или пак јас неможев да го најдам, а гледам сега пак го има.
    Јас неможам да ставам регенератор, многу ми ја утепува косата, ми ја залепува целата коса а тенко влакно имам, дали не сум погодила тој што ми одговара или незнам што е работа. Исклучиво само шампон.

13. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    При крај сум со Revlon шампонот и маската па би сакала да сменам бидејки ги користам многу долг период. Дали некоја од вас има користено GLYNT шампон, конкретно Liquid gold jojoba shampoo 5? За сува коса е и Jojoba repair mask 5. Скапички се ама многу малку се ставало па траело паковањето. Фризерот рече дека се добри е сега дали дека тој ги продава или навистина се добри, би сакала некој да сподели искуство доколку пробал :*

14. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Незнам дали сте пробале некој од овие, ја до сега пробав 2, со јајце, и со авокадо. Мирисаат преубаво а и косат ами ја прават екстра. 94 ден е и шампонот и регенераторот.

15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Девојки, повторно јас со истото прашање, дали некоја од вас има користено шампон од GLYNT?

16. Uspeshna

Uspeshna Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Јас користам бекутан шампон и е прекрасен, косата е мека, сјајна и со волумен а и мириса најубаво :)

17. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    па токму овој е за сува и оштетена, има жолт, тој е за мрсна коса без волумен, има појачана формула за против опаѓање на косата.

кафеавиот тој горе на сликата од 200 мл е 30 денари во Зегин, таму и е најевтин, а од 150 мл ти некаде 170 денари отприлика.

жолтиот е најскап него го има во 150 мл пакување а кошта 400 денари.

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    јас пак го користам само регенераторот и сум екстра задоволна, не го менувам сега за сега.

19. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mоментално ги имам овие [​IMG] убави се,убаво мирисаат,ама многу ме чеша косата од ними и имам првут :worried:

20. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    373
    Најубава комбинација од шампон и регенератор се на Пантен. Веќе извесно време ги користам и не планирам да ги сменам, се додека косата не ми се презасити од нив.