Многу сум задоволна од овој регенератор Ми ја прави косата инзворедно мека и нежна, густо и малку поскапо но да земеме во обзир дека се користи неколку месеци и е многу ефикасен за сува долга и густа коса, има и префинет мирис. Исто така неодамна зедов пантен две во едно со регенератор многу ми се допадна бидејки исто така регенераторот внатре има доста голем ефект, мене ми се допадна.
Дали има шампон (Gliss kur ) против првут? Користам Head&Shoulders Океан...но многу долго време..сакам да го сменам со Глисс...
Последно кога бев во ДМ си го купив овој, не сум нешто посебно задоволна, но не е лош и регенератор, од кој не сум баш задоволна, тој од праска и кокос е многу подобар Спојлер
@Fruity јас ги користам веќе две години можеби и сум доста задоволна. Имам долга коса, па ми треба поголемо количество регенератор за да можам да ја исчешлам, па ова баш ми се погоди. Ми трае по пола година и одлично си ја врши функцијата. Дури и кога не е на акција се исплати да се купи
Девојки, имам едно прашање. Гледам сега дека се појавија шампони Revlon во Веро, па дали некоја од вас ги има пробано и што мислите за нив, како сте задоволни? Не можам слика да најдам, да ја ставам тука.
Пред некој ден ги купив регенераторот и шампонот за оштетена коса, денес ги тестирав и морам да признаам дека се одлични! Мирисот ѝм е доста интензивен, но со тек на време се намалува. Мене ми се допадна од старт. Косава ми е многу дива, па затоа ги земав во таа комбинација, и не погрешив. Овој ефект го добивам само по третман со кокосово масло. И да, цело време си ја мирисам косата. Се чуствувам како штотуку да сум излегла од фризерски салон! It's worth every penny.
Благодарам на одговорот, Јовановска. Јас бев многу скептична дали да си купам од шампонот, бидејќи до сега сешто имам пробано, а ми одговара само машката Nivea, a пакувањево Revlon е 650 ml и се плашев дека ќе фрлам речиси 200 денари, а шампонов ќе ми стои. Мислам дека ќе го купам викендов.
1. Регенератор на кој му го заборавив името но се сеќавам дека иако од него ставив само еднаш, воопшто не ми се допадна, а и тогаш мислам дека излезе некоја измама со фирмата која го произведува па не се ни сомневав дека веќе нема да го употребувам. Зошто е уште во мојата колекција - ич не знам. 2. Cereza - регенератор од КАМ маркет. Не ми се допадна и не ни знам дали воопшто косата имаше некои придобивки од него, а го зедов зошто имаше добри препораки. Ај сега на позитивните 3. Orzene - регенератор за оштетена коса. Од одамна го користам. Ми се допаѓа во комбинација со шампонот и ми ја прави косата лесна за обликување па најчесто го користам тогаш кога има потреба од тоа. Остава интересен мирис. 4. Subrina - од овој регенератор купив второ пакување, а како што можете да забележите од „малата“ колекција, тоа ретко се случува. Ми помогна особено кога косата ми беше најмногу оштетена. Добар е за расчешлување. 5. Wash & Go - регенератор од коприва. Откако почнав да го дотрошувам сакав да купам уште еден но секогаш налетувам на нешто ново па уште не сум успеала. 6. Gliss - со 7 масла. Си ја вршеше работата но ми беше некако премногу течен. 7. Ziaja - одличен регенератор кој ми е мака што веќе не го носат кај нас. Го „штедам“ за прилики кога ќе ми треба екстремна нега на косата. 8. Balea repair pflege spülung (во кафеаво пакување) - кој не е на сликата зошто само што го дотрошив. Одличен регенератор и од ретките кои ми се допадна повеќе од вообичаено. Да дотрошам барем еден од овие погоре и изгледа пак ќе го купам 9. Genera - маска за коса со масло од ориз (со црвено капаче). Не е регенератор и не го вметнав во сликата токму заради тоа но веќе кога пишувам, барем да испишам на едно место. Добра маска но премногу ми ја мрсеше косата и тоа беше причината поради која престанав да ја користам. Сега откако имам подолга коса, се мислам пак да почнам да ја употребувам. P.S. Сликава е од претходно, но имав многу патувања па немав време за пишување.
Денес случајно го приметив шампонов во Рамстор и го купив. Одамна немам користено ништо од Шаума, ќе видиме како ќе се покаже
Дали некоја ги има користено шампонот и регенераторот од All Nature мислам дека беа? Ги видов во Веро, 250 милилитри за околу 170 денари. Имаше со маслиново масло и другите не знам од што беа, црвена беше течноста. Не можам да најдам слика на интернет, да знаете за кои конкретно прашувам.
Користам шампон на Нивеа classis обичен за сите типови на коса, и маска за коса од авон. Косата премногу ми се мрси, знам дека од коса до коса има разлика, но препорачајте или споделете искуства за некој шампон против мрсење на косата, малку барем да има резултати, вчера ја измив денес веќе е како немиена. Да напоменам пред тоа немав проблем со волку многу масна коса.
Jas go kupiv ovoj za proba pred nekoj den, ne e los. Go koristam vo kombinacija so istiot renegerator.
Мој искрен совет е да купите билокакво шампон и во него да истурите Д3 капки (оние на Плива, олколи 110 денари се) и мијте се редовно со тој шампон. Јас Ви гарантирам дека за 2-3 месеци ќе осетите на скалпот мов...нова коса... Сите шампони се исто ср*ње во друго паковање.
Jas doma veke prodavnica imam za samponi. Ama ni eden ne mi odgovara, pa samo kupuvam novi. Edno vreme samo bebeski mi odgovaraa, pa izgleda pak ke si se vratam na niv !!
Nivea diamond gloss шампон и регенератор... Нема човек што не ми даде комплимент за сјајот на косата. За ништо не би ги сменила
Го користам од Лореал Елсев тотал репеар 5 со регенераторот и одлични ми се. Косата си ја осеќам чиста , иако ставам секакви масла пред миење , со други шампони сплесната ми беше. Мирисот ми трае до следното миење. А маска Генера неколку години сум верна на оваа маска.
Гледам низ маркетиве се продава шампон од Revlon. До сега имам користено неколку препарати за коса од Ревлон, ама истите ги нема по продавници туку секогаш сум ги купувала од кај фризерот и секогаш се прилично скапи. Овие случајно ги заприметив, па ме интересира дали некоја од вас ги има користено и како сте задоволни?
Јас го земав црвениот регенератор, мириса прекрасно, ама мене ич не ми се погоди, уште при првото миење никако неможев да ја расчешлам косата и кога ја исушив како слама сува ми беше. Никогаш не ми била толку сува. Си реков ајде ќе му дадам уште една шанса, вториот пат исто. Ми беше жал да го фрлам па и го дадов на мајка ми Инаку сега ги земав овие на Гарниер, прв пат земам шампон и регенератор на Гарниер па ќе видам утре како ќе се покажат. Ако не пак ќе идат кај мајка ми
Дополнителна формула эа губење на косата и анти првут. Концентриран шампон со формула од билни екстракти.Лукот помага да се елиминира вишокот на маснотии и ја смирува кожата. Лукот исто така помага косата да биде сила спречува оштетување и губење на косата а истовремено и дава сјај на косата и эдравје на кожата. Цена 370 ден.