Шампон и регенератор

Discussion in 'Коса' started by A.srcuska, Apr 7, 2010.

1. princess92

princess92 Истакнат член

Да го има јас го порачувам, може да се испрати по карго. :)

mimi**** likes this.
  2. kate89

kate89 Популарен член

Девојки,алверде има шампон против мрсна коса?

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Има мислам дека беше на база на маслинка и кна, ок е го фалеа девојки по форумот

kate89 likes this.
  4. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво има два шампони кои може да ги користиш за масна коса, едниот е со коприва или бреза не ми текнува, специфичен за масна коса, а другиот е оној кој јас го користев со маслкинка и кна кој не е специфичен за масна ама според мене одговара затоа што одлично ја чисти косата и ја омекнува особено ако имаш масен скалп а суви врвови. Згора на сѐ дава и волумен. Поздрав

kate89 likes this.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Ги пробал некој производите на All Nature?

6. mila1111

mila1111 Истакнат член

Go probav shamponot All Nature Angelika i Arganovo maslo i samo pofalni zborovi imam za nego, mnogu sum zadovolna. Kosata ja pravi meka, sjajna, svilenkasta, mi se dopaga toa sto so nanesuvanje na mnogu mala kolicina se pravi mnogu pena, a najdobroto e sto nema silikoni, parabeni, parafini, SLES i sl., preporacuvam

MissChievous likes this.
  7. Calla

Calla Популарен член

Дали е ова од лично искуство? Ако е така баш ме израдува, имало надеж :rofl:
    читам и во другите теми, ама секаде има препораки за против опаѓање или побрз раст, а мене ми треба баш за "згуснување" на косата,,,
    инаку капките во колку мл. шампон ги ставаш? :)

8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Да ми препорачате некој добар регенератор за суви врвови, по можност без силикони и такви тракатанци :D
    пинг @Biodevojka

9. Biodevojka

Здраво многу убав регенератор е оној на алверде со авокадо. јас го користам и многу ми се допаѓа. Исто така ти го препорачувам путерот за коса на алверде од авокадо спас е за суви врвови, може да го нанесеш на измиена навлажнета коса пред да ја исушиш. нееројатно ќе ти ја омекне косата. Поздрав.

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Ама алверде го има само во дм, а во мојот град нема дм маркет. Сепак фала :)

11. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Сум купувала разни мада долго време не го менував Хервал од камилица, аи сега колку и да се трудам да го сменам некако некако не ми се менува. Регенератор од скоро почнав да ставам а планирам да си купам Орзен со пиво.

12. honesty

honesty Истакнат член

Во последно време многу ми е сува косата и тешко ми се расчешлува. До сега ги користев регенераторите на GLISS, ама веќе како да немаат ефект, ми треба нешто ново. Се мислам помеѓу Орзенот или некој регенератор со арганово масло? Вие што мислите?

13. Biodevojka

Уф драга не знаев дека си од друг град извини. Ајде ќе најдам некоја маска или регенератор без силикони и ќе ти пишам ок?

MiloMalo likes this.
  14. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Секако, фала многу :* :hug:

15. Biodevojka

Здраво драга како што ти ветив еве најдов еден балзам кој за чудо е од Garnier без силикони и штетни работи :o ни мене не ми се веруваше додека ја читав декларацијата дека е без штетни состојки (го проверив трипати) Ако го најдеш во твојот град земај го одма (во Ск го имам видено), мислам дека и јас ќе го пробам за да видам каков ефект има врз косата па ќе ви пишам.
    Драги мои феминки ова е доказ дека и традиционалните компании може да прават убави производи доколку сакаат. Доколку ние почнеме свесно да менуваме и да не си мачкаме силикони, сите ќе бидат принудени да ги променат формулите на сопствените производи. Еве како изгледа регенераторот
    А еве ја декларацијата

Inci: Aqua, cetearyl alcohol, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, octyldodecanol, zea mays, niacinamide, tocopherol, saccharum officinarum extract, malpighia punicifolia, camelina sativa oil, camelina sativa seed oil, camelia sinensis leaf extract, benzoic acid, linalool, capryl glycol, caprylic/capric triglyceride, pyrus malus extract, pyridoxine hcl, citric acid, citrus medica limonum peel extract, prunus armeniaca kernel oil, hexyl cinnamal, glycine soja oil, parfum.

16. kala21

kala21 Популарен член

Шампонов за оштетена коса е одличен потрошив два веќе не ми требаше маска и регенератор додека го употребував косата мека и лесна за расчешлување(на попуст е околу 160 ден),сега го земав новиов плав (190 ден во Космо) против опаѓање се надевам ќе ми помогне.

Attached Files:

Last edited: Dec 8, 2015
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Колекцијава ја рекламираат на тв ама ја рекламираат како ELSEVE, а на нет реков да ја побарам ми ја дава како ELVIVE, зошто така? во што е разликата, и ме интересира колку пари се отприлика? и дали се убави?

18. Libera

Libera Популарен член

Мислење за производите? FB_IMG_1449842198026.jpg FB_IMG_1449841858213.jpg

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

images.jpg

само што го порачав да ми го купат и донесат од една друга држава го има ли некој користено да каже искуство?

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас ги користам шампоните со години и ми се супер. Регенератор од брендов не сум користела ама сигурно е ок.