Здраво има два шампони кои може да ги користиш за масна коса, едниот е со коприва или бреза не ми текнува, специфичен за масна коса, а другиот е оној кој јас го користев со маслкинка и кна кој не е специфичен за масна ама според мене одговара затоа што одлично ја чисти косата и ја омекнува особено ако имаш масен скалп а суви врвови. Згора на сѐ дава и волумен. Поздрав
Go probav shamponot All Nature Angelika i Arganovo maslo i samo pofalni zborovi imam za nego, mnogu sum zadovolna. Kosata ja pravi meka, sjajna, svilenkasta, mi se dopaga toa sto so nanesuvanje na mnogu mala kolicina se pravi mnogu pena, a najdobroto e sto nema silikoni, parabeni, parafini, SLES i sl., preporacuvam
Дали е ова од лично искуство? Ако е така баш ме израдува, имало надеж читам и во другите теми, ама секаде има препораки за против опаѓање или побрз раст, а мене ми треба баш за "згуснување" на косата,,, инаку капките во колку мл. шампон ги ставаш?
Да ми препорачате некој добар регенератор за суви врвови, по можност без силикони и такви тракатанци пинг @Biodevojka
Здраво многу убав регенератор е оној на алверде со авокадо. јас го користам и многу ми се допаѓа. Исто така ти го препорачувам путерот за коса на алверде од авокадо спас е за суви врвови, може да го нанесеш на измиена навлажнета коса пред да ја исушиш. нееројатно ќе ти ја омекне косата. Поздрав.
Сум купувала разни мада долго време не го менував Хервал од камилица, аи сега колку и да се трудам да го сменам некако некако не ми се менува. Регенератор од скоро почнав да ставам а планирам да си купам Орзен со пиво.
Во последно време многу ми е сува косата и тешко ми се расчешлува. До сега ги користев регенераторите на GLISS, ама веќе како да немаат ефект, ми треба нешто ново. Се мислам помеѓу Орзенот или некој регенератор со арганово масло? Вие што мислите?
Уф драга не знаев дека си од друг град извини. Ајде ќе најдам некоја маска или регенератор без силикони и ќе ти пишам ок?
Здраво драга како што ти ветив еве најдов еден балзам кој за чудо е од Garnier без силикони и штетни работи ни мене не ми се веруваше додека ја читав декларацијата дека е без штетни состојки (го проверив трипати) Ако го најдеш во твојот град земај го одма (во Ск го имам видено), мислам дека и јас ќе го пробам за да видам каков ефект има врз косата па ќе ви пишам. Драги мои феминки ова е доказ дека и традиционалните компании може да прават убави производи доколку сакаат. Доколку ние почнеме свесно да менуваме и да не си мачкаме силикони, сите ќе бидат принудени да ги променат формулите на сопствените производи. Еве како изгледа регенераторот А еве ја декларацијата Inci: Aqua, cetearyl alcohol, distearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, octyldodecanol, zea mays, niacinamide, tocopherol, saccharum officinarum extract, malpighia punicifolia, camelina sativa oil, camelina sativa seed oil, camelia sinensis leaf extract, benzoic acid, linalool, capryl glycol, caprylic/capric triglyceride, pyrus malus extract, pyridoxine hcl, citric acid, citrus medica limonum peel extract, prunus armeniaca kernel oil, hexyl cinnamal, glycine soja oil, parfum.
Шампонов за оштетена коса е одличен потрошив два веќе не ми требаше маска и регенератор додека го употребував косата мека и лесна за расчешлување(на попуст е околу 160 ден),сега го земав новиов плав (190 ден во Космо) против опаѓање се надевам ќе ми помогне.
Колекцијава ја рекламираат на тв ама ја рекламираат како ELSEVE, а на нет реков да ја побарам ми ја дава како ELVIVE, зошто така? во што е разликата, и ме интересира колку пари се отприлика? и дали се убави?
само што го порачав да ми го купат и донесат од една друга држава го има ли некој користено да каже искуство?
Јас ги користам шампоните со години и ми се супер. Регенератор од брендов не сум користела ама сигурно е ок.