Biodevojka,ме интересира дали и шампонот од истата линија е без штетни состојки и добро избалансиран состав?
Eve, jas uspeav da gi isprobam i samponot i regenaratorot, mene mi se OK. Sega za sega sum zadovolna. Aj da vidime do koga
Јас го имам користено само шампонот, божем за сува коса, со 5 различни масла, така нешто беше мислам. Катастофа за мене, ужас. Ми ја пресуши косата, како тесто ми стана, не се ни чешлаше иако маска секогаш користам. За регенераторот и маската не можам да кажам, не ги имам користено, ама шампонот нема врска.
Здраво. Дали е во ред користење на различен тип шампон и различен тип на регенератор, пример оваа комбинација на Балеа или подобро е да се користат од ист тип? Некој поискусен?
Работава е сериозна , ако го видите некаде шампонов ВЕ МОЛАМ да ме известите... ниеден друг не ми ја правел косата поубава, а веќе долго време го немам видено во ниедна продавница.
Samo da dopolnam jas ko goristev od schauma lilaviot so devojkata na slikata kako na prviot sampon. Potoa go zedov istiot kako vtorata devojka i skroz e razlicna formulata a mi se dopagase kosata so nego.
Го купив шаума розевиот пред некој ден, денес ја измив косата и многу ми е мека и убаво мириса. Мислам дека ќе бидам задоволна од овој шампон. Регенератор последен пат купив од жолтиот на Кене и немаше никаков ефект, не го ни потрошив.
Дaли oд Бaлеa пoстoи шaмпoн кoј е зa мрснa кoсa и истoвременo дaвa вoлумен? Скoрo гoдинa гo кoристaм шaмпoнoт нa Сaјoс зa вoлумен и не ми се мрси кoсaтa 3 денa нo нa некoи делoви пoчбa дa ми се лупи кoжaтa дa ми се прaви нештo кo првут
@koritsaki јас го користев овој шампон ама баш дали е за мрсна неможам да се сетам само многу волумен ми даваше на косата
http://www.allure.com/images/beauty-products/hair/2010/garnier-fructis-color-shield-shampoo-en.jpg Овој шампон го користам,многу е убав,го нема во мк,а регенератор од елвиве мислам така се викаше да не згрешам.
Јас ги користам шампонот на Орзен и регенераторот за сува и оштетена коса,многу сум задоволна од нив,ја прават косата мека и сјајна и полесно се расчешлува.
Мислам дека шампонот е премногу јак, и затоа ти се лупи кожата, со самото тоа што не ти се мрси косата три дена, премногу ја суши и тука скалпот почнува да игра одбрамбена улога затоа што е потребен одреден процент на природна маснотија за заштита на влакното, вака ова е препорака од фризер, шампонот обавезно смени го, а балеа овие од туба што се мислам дека ти е супер избор, би ти препорачала за твој тип на коса, на пример ако ти е темна, природна или фарбана за таа намена...е сега може ќе треба да се миеш на два дена а не на три, ама битно е здравјето на косата
@Calla Ти блaгoдaрaм, се мислaм дaли дa гo земaм тoј зелениoт зa вoлумен..инaку ми е кoсaтa фaрбaнa црнa
Девојки Ве молам кажете ми добар спреј или капки за коса за полесно расчешлување, косата ми е бааѓи долга и плава па имам потешкотии со средувањето (чешлањето) ми се прават топки одоздоле и не се расчешлуваат па некогаш морам да интервенирам и со сечење на истите фалааа
Пробај го ова, јас прскам малце во рака не директно на коса и го разнесувам насекаде. Косата ми ја прави мека и полесно се расчешлува, а за мирисот да не зборам... прекраснотии.