Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Знам дека е добар спрејот, ваков исти не знам колку шишенца имам искористено до сега :) и шампонот исто црниот на Gliss schwarzkopf го користам. Мислев да сменам малку.

На rainbowec му/ѝ се допаѓа ова.
  2. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Ќе може ли да ми дадете совет за шампоните од АВОН..?:)
    Поточно барам совет за овај шампонот за свиленикава коса и за обновување..Дали некој од вас ги има користено и колку сте задоволни? Дали шампонот за свиленикава коса стварно ја прави косата свиленикава или само реклама е..?? :sweat::sweat:
    Поззич:l:

3. India

India Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    15.688
    И јас го користев црвениот и шампон и регенератор, воопшто не сум задоволна, косата не се расчешлува, сува е, и не мириса којзнае како.

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. el3na

el3na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    501
    Здраво феминки! Јас досега сум немала поголем резултат на косата од шампон на TRESemme незнам колку од вас го знаат овој бренд бидејќи многу тешко се наоѓа кај нас и има прилично висока цена. Да не ви пишувам реферати еве ви линк од мојот блог доколку сакате да прочитате повеќе
    http://inglelook.blogspot.dk/2016/01/tresemme-moisture-rich-shampoo.html?m=0

На Freyja и Mihaela91 им се допаѓа ова.
  5. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Дали некоја го користела и дали знае цена?

6. shining_star

shining_star Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.258
    Во врска со шампоните од Авон кои мислите дека се подобри Advance Techniques или Naturals? Дали ги имате користено и какви се вашите искуства со нив?

7. #Пепи

#Пепи Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2016
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    351
    И двете категории на шампони се одлични и таргетираат различни проблеми со косата меѓутоа на потполно различни начини. Naturals се да речеме на природна база, осврнувајки се на придобивките од производите на природата како медот, маслото од јојоба, различни билки, бадеми и сл. додека пад Advance Tehniques како што кажува самото име Напредни Техники се осврнуваат на пантенолот, кератинот, и сл. со исклучок на шампонот со мароканско арганово масло, односно во нив се искористени елементи кои се добиени по хемиски пат, и со нив побргу се постигнува посакуваниот ефект како што се волумен или сјајна коса.
    Позз :)

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.206
    Допаѓања:
    36.684
    Јас го имам користено шампонот Advance Techniques од Авон, ама ич не бев задоволна. Не ми ја миеше убаво косата. Единствени шампони што ми се погодија се Subrina и Fructis. Го користам Субрина затоа што е поевтин. Нема ни потреба да ставам регенератор.

9. Hapburn Audrey

Hapburn Audrey Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2016
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    46
    Јас ги имам користено шампоните на Advance Techniques со арганово масло и регенераторот за коса добри се и даваат сјај на косата и ја обновуваат.

На shining_star му/ѝ се допаѓа ова.
  10. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    12.651
    Шампон само Schauma, а регенератор од Garnier

11. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво девојки, што се однесува до миењето на косата со шампон и балзам, пробав еден нов метод на миење коса каде прво доаѓа балзамот па потоа шампонот, односно Reverse Hair Washing. Најнапред мислев дека косата ќе ми биде ужасна, ама го испробав и еве ги моите импресии. Поздрав

Прво балзам па после шампон или “Reverse Hair Washing”

Да да, убаво прочитавте од насловот. Станува збор за методот “Reverse Hair Washing”каде за да се измие косата не се почнува класично со шампонот, туку се започнува со балзамот.

Кога за прв пат прочитав дека постои ваков метод си реков, леле како е возможно вакво нешто, сигурно на овој начин косата ќе ми биде цела заплеткана после шампонот и нема да можам да ја средам. Бев навистина доста скептична, меѓутоа сепак се решив да експериментирам (нема шанси да ви предложам нешто пред јас лично да го испробам) и еве веќе 5-то миење го правам на овој начин и, верувајте, немам намера да се вратам на стариот начин на миење на косата. Еве за што станува збор.

чекор 1: намокрете ја вашата коса;
    чекор 2: ставете балзам (пожелно без силикони) и оставете да делува околу 2 мин.
    чекор 3: не го одмивајте балзамот со вода туку измијте ја косата со шампон, најдобро растворен во малку вода (едно до две миења);
    чекор 4: исушете ја косата како што нормално правите (со масло, пена, гел итн.)

Која е предноста и што забележав по миењето на косата на овој начин?

Кај себе најнапред забележав поголем волумен, а и самата коса беше почиста повеќе денови (не се масти бргу), најверојатно затоа што кога најнапред ја миеме косата со шампон, а потоа нанесуваме балзам, дел од балзамот на некој начин останува во косата и ја прави потешка, а со тоа и побрзо се масти (разликата помеѓу шампонот и балзамот е што едниот мие а другиот “масти“ или подобро кажано омекнува). Со оглед на тоа што само со вода не може комплетно да се отстрани балзамот за коса и мал дел сепак останува на влакното (тоа му е секако и фукцијата), побргу се масти косата. Девојките кои имаат масна коса ќе бидат воодушевени од овој метод и резултатите на косата.

Како што реков, кога за прв пат го пробав овој метод ми беше страв дека по миењето косата ќе ми се плетка и нема да може да ја средам како што треба. Меѓутоа кога прво го ставив балзамот на масна коса и кога потоа измив со шампон, сфатив дека балзамот ја омекнал косата без разлика на тоа што потоа го измив со шампонот. Косата беше мека на допир и лесно ја расчешлав со прстите (ве потсетувам да не ја чешлате косата со чешел кога е мокра).

Еве ви слики од неколку миења на косата на овој начин

Верувајте ми вреди да се проба.
    Доколку го испробате овој необичен метод на миење на косата, кажете ми што мислите, како ви се допаднал и секако какви резултати забележавте.

Ве поздравувам и до скоро читање.
    Вики

На Lala270, barbiegirl.24, Sireni и 18 други им се допаѓа ова.
  12. black_lover

black_lover Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    104
    Чупкии...
    Се мислам дали во скоро време да си го земам шампонот nivea straight and gloss ..
    Што мислите вие?Дали некоја од вас го има користено?
    Се работи за овај шампон и регенератор... :)

b95482e6e405ba4dbd697b79b432a11d.jpg

13. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    @Biodevojka од неодамна вака ja миjaм косата и потврдувам дека е така се што кажа.
    Препорачувам и jaс да си пробате :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Nausicaa, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Фала драга за одговорот! Значи и ти си пробала! Јас откако ги видов ефектите мислам дека одсега па натаму само вака ќе се мијам. Косата е мека а перфектно чиста!!! Фала уште еднаш на фидбекот! :)

На sweety90 и Giovanna им се допаѓа ова.
  15. Daisyx123

Daisyx123 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Mene kosata pocna mnn da mi paga i procitav deka sampon od kopriva zaedno so pantenol pomaga, Efektite se pozitivni

16. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Го има некој користено шампонот Nivea Repair ( што го рекламираат)?
    Коментар некој?:?:

17. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Devojki dali nekoja od vas go ima koristeno ovoj sampon i da mi kazete poveke za nego i dali od balea ima i nekoj dobar regenerator balea2.jpg

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Дали некој го има користено овај шампон за мрсна коса ?

citrusbreeze.png

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.672

Шампонов е супер , дава волумен на косата и не ми ја мрси плус многу убаво мириса , но за жал ми правеше првут и веќе не го користам.

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    4.039
    A koj e od head&shoulders za volumen? Kako izgleda slika ako moze?