Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Eve gi i dvata se za volumen,jas go imam koristeno prviot i sum zadovolna

Прикачени фајлови:

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    А тој за мрсна коса го имаш ли користено ?

3. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Ne toj go nemam koristeno,ovoj go imam koristeno i ovoj e ubav,ja pravi kosata mazna i ne mi se mrsi nekolku dena

Прикачени фајлови:

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    @Biodevojka имаш ли некаков предлог за регенератор/маска без силикон?
    Моментално користам една маска од Балеа, со мирис на ванила, не е воопшто лоша и си ја врши работата, ама па си викам зошто да не пробам нешто друго...ме јаде црв секогаш : ))))))
    Косата ми е квалитетна, немам некаков којзнае каков проблем или побарување, сакам само да ми се расчешлува лесно и да има поголем сјај.
    Кога имам време ставам и масла и домашни маски, ама периодов такви работи не доаѓаат во предвид затоа што се бањам на брзина и немам многу време, па ми треба нешто брзо и ефикасно :)

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, секако балзамот од авокадо на алверде е супер исто и путерот за коса. Инаку има еден балзам на гарниер pure and clean исто така без силикони. Една девојка ми покажа една маска за коса која немаше силикони од yves rocher со авена беше ако не се лажам. Ова би биле вака најекономични. Јас го користам оној на алверде од авокадо моментално и задоволна сум. Ако најдам уште нешто ќе ти пишам. Поздрав.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Ова е кога ќе ставиш на косата шампон што не е за твој тип на коса

На crazylady, koritsaki и India им се допаѓа ова.
  7. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    густа коса, тенко влакно, коренот брзо се мрси, а врвовите се исушени и оштетени од третирање со фарби, бланшеви, предлог за шампон?

8. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво доколку може јас да ти предложам би ти рекла да го земеш шампонот од алверде со кна и маслинка. Има таква формула да одлично го чисти коренот а сепак ја храни косата. Како регенератор или маска земи го путерот на алверде од авокадо и користо го само по должината на косата. Пред некој ден ги разгледував маските и регенераторите на yves rocher и забележав дека регенераторот со овес (на него пишува авена) е добар без силикони и доста хранлив за косата, исто така и маската од овес е добра како декларација и состојки (доколку те интересира поприродно без силикони). Ако сакаш традиционални производи, почекај да ти пише некоја друга феминка. Поздрав.

На Sireni и Vesna.Spi им се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.011
    Допаѓања:
    81.347
    @Biodevojka, има (најверојатно нов) шампон на Алверде, наменет за русокоси - фарбани и природни.
    И ти си русокоса, па ако се случи да го купиш пред мене, те молам сподели впечатоци. :)
    Јас чекам да си го дотрошам регенераторот, па планирам да го земам заедно со шампонот. :)
    [​IMG] [​IMG]

На Emy867 и Magnolija им се допаѓа ова.
  10. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Веќе го имам пробано :) Ми се допадна. Косата ја остава мека.

На Magnolija и Mishela им се допаѓа ова.
  11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    @Mishela @Biodevojka јас сум натенкирана моментално со производи за коса, ама ќе си ги купам уште сега, за секој случај. Страв ми е да не ги снема, одамна барам ваков некој шампон за природни русокоси. Плус, Алверде е :)

@Biodevojka пишувај апдејтс :D

12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Земи го додека го има затоа што на официјалниот сајт (германскиот) е повлечен, најверојатно можно е да ја менуваат формулата. Пред него имаше еден друг за плавокоси со камилица, но го повлекоа и го ставија овој (уште пред година дена). Јас го имам користено, мене ми е одличен, косата ја прави многу убава и бојата е освежена. Има убава измивачка моќ, а сепак ја остава косата мека, не е агресивен и содржеше ако не се лажам пченични протеини што е супер. Ви велам бев на официјалниот сајт за да ја постирам овде декларацијата, ама повлечен е од сајтот, значи го нема во продажба во Германија. Поздрав.

На Mishela и Magnolija им се допаѓа ова.
  13. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Дали некој има користено ваков шампон и маска за коса и како е задоволен.[​IMG]

14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Devojki,predlog za nekoj dobar sampon,maska, kapki ili nekoj sprej za kosa so miris na kajsija ili praska???

15. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    Девојки предлог за шампон за виткана коса ,која се мрси брзо поготово во коренот на косата а и локните да ги дефинира.Неможам да си погодам убав или ке се наполнам првут како сега од сајос коста ми се наполни .Сум користела и Нивеа Глисс ,Оризене и Субрина и тн ама или првут ке се наполнам или коста ке ми стои ни права и виткана.(facepalm)

16. glittergirl

glittergirl Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    2.778
    Дали некој пробал, искуство?:^)

lotos-390x730.jpg

17. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Дали може некој да ми препорача добра маска за сува и оштетена коса (од пегла, нефарбана)? Регенераторот не ми помага...Благодарам.

18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.006
    Путерот за коса на alverde со авокадо и шеа. Се користи слично како маска, само на сува коса се нанесува и се држи 10-15 минути, а потоа се исплакнува. Моментално во DM маркет е на попуст, од 205 денари намален на 159.

alverde haarbutter.jpg

На barbiegirl.24 и celineparis им се допаѓа ова.
  19. navyforever

navyforever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    784
    Ги користам овие. Имам ретардирана коса :D:D. Некаде е виткана некаде е права, врвовите ми се уништени, мрсен ми е коренот. Регенераторот е преубав евтин е и шампонот е евтин. Али регенераторот прекрасно мириса, секогаш ми е мека косата. Па можам да ви го препорачам за некои што има ретардирана коса како мојата :D 000972.jpg Palmolive_Long_Shine_Shampoo.jpg

20. carver91

carver91 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    286
    Koristim najobicniji DM vitamin shampoo na redovnoj bazi...kad sam kod frizera obicno mi peru kosu KEUNE samponom..:)