Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Шампон и регенератор

Дискусија во 'Коса' започната од A.srcuska, 7 април 2010.

1. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Како сте задоволни од овој шампон се мислам, меѓу овој и некои други ,ми се свиѓа составот ,ги пиев и витамините за коса ok си беа,е сега се плашам да не ми направи перут,и да не ме чеша скалпот,на еден форум така прочитав.[​IMG]

2. romansa

romansa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    18
    Dolgo koristen ama bez nekoj efekt-ne sum zadovolna

3. SlatkoLizavce

SlatkoLizavce Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    22
    кaде мoжaм дa гo нaјдaм регенерaтoрoт oд гaрниер фaрбите штo е внaтре?

4. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Zdravo imam eden problem ako nekoj znae neka mi kaze sto da koristam. Imav kadrava kosa sega pocnuva da mi se ipravuva suva mi e i mnogu mi opagja ke mi predlozite li nekoj regenerator i sampon da si ja povratam mojata kosa. Nema sto uste ne probav.

5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Има некој искуство со ваквиот регенератор на Глис? mMbwV4f7aYr-XRoWoGk_X9Q.jpg

6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Која е причината што ти се исправува косата?
    Ако е многу третирана со фарба и преса, престани да ги користиш, стави и бадемово масло преку цела ноќ-на сабајле иЗмиј ја косата, еднаш месечно шишај ја
    Јас го користам овој шампон за сува и кадрава коса, презадоволна сум image.jpg

7. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Se izvinuvam sto go postavuvam.prasanjeto tuka no ne naidov na soodvetna tema pa morav tuka,dali nekoja od vas znae dali vo alexandar kozmetik vo sk gi ima cetkite wet za mokra kosa? Vi blagodaram

На dimkovksa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    Јас користам шампон од камилица затоа што само тој ми одговара на косата и не ми создава прша а повремено го заменуван и со децките бекутан исто и тие ми одговараат

9. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Ne ja peglam nitu pak farbam. Blagodaram ke go probam a kaj go ima

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    @dimkovksa
    Побарај го по парфимерии, иначе кадрава коса е поспецифична за нега, мене од тие шампоните поефтини од камилица многу ми се плетка косата и нема шанси да ја исчешлам

11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Чупиња предложвајте ми нешто за косава моја болна си паднав..Ја направив со бланш и ми се исуши, кај ми беше бујна сеа уште повеќе не можам да ја скротам.
    Стрижење не иди во предвид, ионака ми е доволно кратка.А колку убава здрава коса си имав само.Ех христино христино...(facepalm)

12. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Јас го употребувам Херба од камилица и не ми е во план да го менувам. Не ми излегува првут! Не обожавам да екпериментирам со шампони. :)

13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675
    Препорачaјте шaмпoн зa кoсa штo брзo се мaсти и без вoлумен, сaмo дa не е нa Бaлеa нивните шaмпoни некaкo вooпштo не ми oдгoвaрaaт мнoгу ми јa сплескувaaт кoсaтa. Нa Алверде кoј е зa мрснa кoсa или зa вoлумен? Мoжеби вие знaете девoјки @Biodevojka @Mishela. :)

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.349
    Мене не ми одговараат шампоните на Балеа и Алверде.
    Од Балеа ми се иритира скалпот и добивам првут, а скоро сите шампони кои ги пробав од Алверде ми ја правеа косата како тесто.

Ги користам наизменично Афродита со арника наменет баш за мрсна коса без волумен и Nivea Diamond Volume Care, кој ми е ептен погоден - косата ми е мека, не ја чувствувам тешка и добива лесен волумен па е баш лесно скротлива.

Со читање декларации од шампони одамна престанав да се занимавам, едноставно изборот на погодни шампони и онака ми е многу тесен, па смачено ми е да барам влакно во јајце.

На Emy867, koritsaki и crazylady им се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675

Ти благодарам , да овие шампони ги имам видено по скоро сите продавници баш ќе го пробам се надевам ќе ми се погоди мене :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    96.984
    И јас за Нивеа дајмонд глос потврдувам што напишала Мишела. Ептен ми е погоден, имам мека и несплесната коса, а голем плус за овој шампон барем кај мене е мирисот кој се задржува до наредното миење и буквално навлаките од перница ми мирисаат на него.

Сега гледам едни арган шампони, има исто такви маски (precious argan во кафеава амбалажа се)и одвај се сопирам да не земам пошто се во големо пакување, а јас сум мачна и што ќе му правам после ако ме наполни првут...Ама маската ќе ја земам, решив :). Некоја искуство со истите?
    FB_IMG_1469975021760.jpg

Последна измена: 31 јули 2016
  17. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга на Алверде за волумен и масен корен е оној со кна и маслинка. Го имам пробано и мене лично ми се допаѓа. Доколку не сакаш комплетно органски а сепак ок за косата без силикони, може да ти препорачам и нешто друго. Слободно кажи. Поздрав

18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    4.045
    Nekoe mislenje za ovaj sampon zaedno so masloto? Sakam da gi zemam no nemam sluasnato mislenje ☺

Прикачени фајлови:

19. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.639
    Допаѓања:
    106.675

Шaмпoнoт гo немaм прoбaнo, a мaслoтo гo имaм земенo уште зимoскa, гo кoристев интензивнo дo пред некoјa неделa сaмo незнaм зaштo имaм некoе чувствo декa некaкo вo пoследнo време ми јa сплескувa кoсaтa. Се рaзбирa декa гo нaнесувaм пo мaлку нa врвoвите. Гo пoтрoшив дo пoлa и пoвеќе, a вчерa бaш гo земaв мaслoтo нa macadamia тoa е нa бaзa нa силикoн aмa бaш сaкaв дa гo прoбaм и негo. :)

На Youknow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Го има некој користено Тео за мрсна коса ?
    Фризерката многу ми го пофали.