Девојки ај кажете каде може да најдам капа или кеса за шарирање сакам дома да си вадам прамени и посигурно ми е со капа одколку онака да се шлапам со четка па ако знаете кажете каде може да најдам
Здраво, пишав и во другата тема, ме интересира на колку време ја шатирате косата (после колкав период). Фала , позз
Летово за прв пат сакам да ја шатирам косата. Ваква ми е природна и сакам да ишатирам плави прамени. Некој добар фриз. салон во Скопје? Се мислам меѓу Даниел Николовски и Диор.Имам многу другарки кои одат таму на шатирање/фарбање и се презадоволни. Не сакам да имам (со извињење) цигански жути прамени туку вака нешто.
Прв пат се шатирав кај Кан кај Зебра до Тинекс. Убаво ме направи ама МЕ ОДРА со пари. После тоа коренот го шатирав кај Иво во Studio Fesh во Тафталиџе со фолии, задоволна сум. Да ми е овој памет никогаш не би се шатирала, може само некои прамени како балијаж или сл. бид класично шатирање многу тешко се одржува и ја оштетува косата. Откако фати коронава не сум се шатирала, само го фарбав коренот, катастрофа сум моментално ни ваму ни таму. Сликава е после прво шатирање
Леле сега ми текнува сакав многу да се шатирам и појдов во маалската фризерница и ме направија КАТАСТРОФА.
Досега два пати се имам шатирано, ама косата потоа како запалена ми беше и покрај тоа што редовно ставам маска, и ампули тогаш ставав. Сега понекогаш се мислам да се направам ама се плашам да не бидам пак иста. Што ставате за да има сјај, освен маска, кокосово масло, кај мене ова нема ефект.
Кокосово не врши работа кај бланширана и фарбана коса. Јас користам маска, а потоа ставам од спрејчето на Ревлон all in one и професионално масло од Schwаrzkopf.
Ако ја шатираш без бланш, тогаш можеби има шанси да поминеш само со кокосово масло и маска. Јас вадам прамени само со фарба и косата не ми е оштетена воопшто. Ставам само маска и кокосово масло на врвовите после миење и навистина гледам дека немам потреба од нешто повеќе (освен тонирање со виолетов шампон од време на време). Пак можеби зависи од самата коса, ама неспоредливо е колку повеќе нега ѝ треба на бланширана коса, а кај таква најчесто кокосово масло или нешто слично не помага воопшто, си треба нешто повеќе.
Дали спрејчето од Ревлон е добро, дали косата го има сјајот како од салон? Мене ме нервира сувоста на косата на тие вадени прамени па како потпрлен був сум во главата Не сум човек што сака еднаш неделно да оди да го средуваат во салон, па затоа барам опција од дома сама да се средам кога веќе и сама се шишам
Супер е, ама само тоа не е доволно ако косата е многу третирана. Ја користам оваа маска: После ставам од спрејчето и маслото на влажна коса. Ако ја фенирам и пеглам, ставам како финиш тач уште еднаш од спрејчето, ама само на врвовите каде што е посува косата.
Па не ми е третирана, никогаш ја немам фарбано освен два пати шатирано пред 6,7 години, не ја пеглам еднаш дали во две години, затоа се мислам дали пак да извадам некој прамен за промена или да си почекам 3 те бели влакна да ми се намножат па тогаш сакала нејкела ќе морам да ги сокривам. Ти благодарам
Знам, само штом почнеш со шатирање, за да спречиш оштетување, веднаш почни со соодветна и професионална нега и нема да видиш мака