Да се уфрлам во муабетот, само што ја направив балајаж со бланш и боја. Спрејот од Ревлон веќе го користам, ама ме интересира за шампон, од кој сте задоволни, мразам сува коса како метла. Фала!
Не е демоде, баш во последно се враќа во мода, само што сега се мешаат бои не е она класично како пред години само со една боја
Само што ја шатирав косата. Ме интересира што е потребно за нега на косата да не се оштети,кои шампон го користите, некоја маска можеби??
Не знам во која тема да пишам. Сакам да се шатирам ама и сакам саглам коса и коса што ќе се чешла после тоа. Не наоѓам тема како рутина за коса? Што се да правам со косата за да е саглам? Ми беше балајаж па омбре па цела кафеава па сега е на ред шатирана. Денес баш видов неколку жени со различни бои на коса ама се гледа дека косата е негувана и преубава е. Јас само шампон користам и очекувам чудо. Во 2023 се надевам дека саглам коса ќе имам.
Здраво, јас се шатирав лани во јуни и уште еднаш пред неколку дена. Го користам овој шампон од Bellina и овој регенератор на Pantene. По миење, пред сушење - спрејот за коса на Ревлон 10 во 1. Јас ја мијам косата еднаш неделно, не ми се мрси брзо и многу сум задоволна од сите производи. Инаку, го користев овој регенератор и шампонот од иста линија и не бев задоволна, не препорачувам.
Како иде процесот на шатирање? Бланшот со колку процентен хидроген се меша, колку се чува и после тоа се става прелив или фарба?
Jaс на фризер бев. Мене мислам дека ми го мешаа бланшот со 6 или 9% хидроген. Ама не ме фаќај за збор. А за чекање, чекав преку саат време. И мислам дека ова е начинот на кој не треба да се шатира човек. Пошо сега сум без коса
Се правев веќе. Не гледам зошто да не Омг... па тоа е мн држење на бланшот. Јас се правев дома сама со 9% ама наместо да држам како што се препорачуваше на декларацијата 25 мин. Јас држев 13 мин
Океј ако ти испаднала добро косата. Јас со бланш не би се правела сама дома. А инаку веќе ни на фризер не би се правела. Доволно беше, само да порасне косава како вруќ леб ја чекам
Не се демоде, ама зависи од типот на лицето. Не на секого му стојат, особено ако некој има помало округло лице.
Здраво, ве молам за совет што да ставам за суува и кршлива коса а пред некој ден се шатирав имислам дека ептен ја оштетив сува е едвај се чешла а ставам маска при туширање, спреј на глис и капки за суви врвови но некако не помага баш многу
Земи од Олаплекс евентуално. Јас користев од Керастас маска. Маската е убава ама мене косата партал ми се направи. Ставав секојдневно масла, ја киснев косата во масла. Успеа да содржи пола година и се искина. Буквално оштетениот дел се искина. А не користев фен, пегла Така да пази ја и редовно шишање, друго нема
Се согласувам со членката погоре, оштетеното т.е. изгореното мора да се шиша за тоа нема спас. Инаку за бланширана/ шатирана коса спас е Олаплекс бр. 3 терапија што се нанесува по првото шампонирање, јас го користам 1 неделно и ми трае доста време. И бр.6 исто од Олаплекс, средство за расчешлување пред сушење. Одлични.
Пробај со К-18. Го има во ДМ мало пакување е околу 5 мл. Дејството му е слично на Olaplex. Мене лично ми помогна повеќе од било што друго.