Шесто сетило

Дискусија во 'Психологија' започната од Braveheart, 1 февруари 2010.

1. DesertRose

DesertRose Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Мене веќе ме фаќа страв и да мислам..................Скоро што и да помислам се остварува по некое време :( И покрај тоа ЈАКА интуиција имам :( Тоа се 2 нешта што ги мразам кај мене ...

2. DesertRose

DesertRose Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    А и заборавив да кажам дека во сон ми се прикажуваат работи што ќе ми се случат...и сонот се остварува за 1 ден најкасно за 2 дена :( Сонувам некои разговори,ситуации и утредента ги имам истите разговори......уффф :worried: :(

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    едно да за шестото сетило!!! постои, тоа можам да го утврдам, барем јас лично.
    не дека ги движам работите според него, ама знам кога да го послушам :wasntme:

4. Angel.in.dark

Angel.in.dark Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    25
    Да...Да за шестото сетило...
    Јас...одприлика можам да прочитам нечии мисли(не баш тотално...), барем да знам како размислува и што чувствува...
    Мислите дека само на блиските мои, затоа што ги знам ...ама и на тие што прв пат ги гледам можам да им видам
    што имаат во душата, што мислат за мене, и за тие околу мене, како се чувствуваат....
    Гледам дека никој нема ваков проблем и се плашам сега..
    Што е со мене?? :x :x :worried: :worried:

5. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Повторно ќе пишам на темава,иако веќе имам коментирано,шесто сетило,нешто што стварно е можеби необјасниво,што секој човек го има,нешто како дајмонион,збор со кој Сократ го именува тој внатрешен глас кој го предупредува човекот за некои работи што му се случуваат во животот.Можам комотно да кажам дека пред малку тоа шесто сетило,дајмонион,како и да се нарече,ми се појави како аларам,можеби некој веќе примети на чатот,што се дешаваше во врска со мене,не беше којзнае што,но доволно да почуствувам дека нешто не е во ред и да направам едно делит,се надевам дека нема да продолжи,покрај пораката што ми стигна и што нормално ја избришав.Смешно ми е некое машко тука на форумов со негативна намера да бара скајп од некоја членка,па и само заради тоа се логира на форумов,но не е моја работа да кажувам кој треба да се логира,кој не,секој има право,меѓутоа постапките не се добри.Целата поента ми е да кажам за шестото сетило,затоа и кажав претходно што се случи,страшно некое чуство ми се појави,кое едноставно ми покажа дека не се работи за добра намера,добро е што е навреме :) незнам зошто некогаш ми се случува да ги чуствувам луѓево,нивните намери спрема мене,нешто што ми кажува со каква цел ми приоѓаат,па честопати знам добро и предвреме да ги решам некои работи,само заради тоа шесто сетило.

6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Ако зборувам за шесто сетило, зборувам за интуиција. Јас, мајка ми, дедо ми, по таа линија, имаме мн.јака интуиција...особено јас. За жал повеќе за лоши одколку за добри работи. Ме мрзи да пишувам многу, ама имам мнооогу примери кога предосетив што ќе се случи, и се случи подоцна.

7. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    789
    Да - дефинитивно .. Многупати ми се има случено да погодам што мисли тој со кого зборувам .. Веднаш потоа тој почнува да кажува за истото тоа .. Најчесто ми се случува тоа со една другарка :)

8. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    1.116
    Јас за некои работи имам претчуство за некои не.Ама имам една другарка што многу лаже и веќе знам кога има изговор за нешто ајде еднаш два пати ама па 5 год не може на исти финти да се вади веќе финтите и станаа многу прѕирни.За се и сешто има изговор кога е во прашање излегувањето со друштвото.одморот или дечкото и забранува премногу или не знам што више.A мн фина девојка си е ама изгледа и е срам да каже дека дечкото и забранува ама пак ја ја осеќам кога лаже и со да и правам се правам дека така е како она што ќе каже а понекогаш е толку убедлива што самата би си поверувала на своите лаги.

9. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Имам премногу развиено шесто сетило и умеам да читам мисли..5 ниво! :)
    Понекогаш го мрзам ова..пошо ќе очекувам некоја работа да се десит,а длабоко во мене ќе знам дека немат..и тапа е то. Ама воглавном..ми помагат. А и сонојте 90% ми се остварвет.

10. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    многу често мис е случува да погодам дали тоа што ми се зборува е лага или вистина ..едноставно доволно е да го погледнам човекот во очи и - како да му ја гледам душата . Тоа мислам дека ми е доблест преку поглед , говор на тело да погодам за што се работи . Исто кога се крие нешто од мене дома знам да погодам , мајка ми како мајка не знае да ме лажи но не е до тоа.. погодувам и ако некоја другарка крие нешто од мене па ќе и речам ма таа е зачудена и ме прашува : од каде знаеше дека имам за кажување :)

11. white.kitten

white.kitten Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    76
    Мн пати нешто што сум помислила се случило истоото. Исто така во последно време соновите што ги сонувам ми се исполнуваат т.е. тоа ми се случува др ден :|

12. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    ПОВРЕМЕНО МИ СЕ СЛУЧУВА И ТОА ДА ПОМИСЛАМ НЕШТО И ИСТОТО ДА СЕ .... СЛУЧИ

13. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    имам премногу развиено и изразено шесто сетило.
    Понекогаш,ми смета тоа..многу,многу.

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Ми се случува да имам претчувство за многу нешта кое се показало точно.И соновите кои ќе ги запомнам знам што значат за мене лично,не знам да толкувам на др.сум приметила извесни симболи и повторувања кон што точно водат во стварност.Пречесто откривам лаги или манипулации и скриени намери кај луѓето.
    А најјезиви ми се оние веќе видено случки,еднаш за миг го видов еден простор како неколку стотини год.наназад,на јаве сред бел ден,неколку секунди траеше,па истиот простор ми се врати во денешни рамки,ме фати страв дури,па после се убедував дека сум си умислила,уххх :tmi: ...

15. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Исто како Теодора. Своите сонови знам да ги одгатнам, можам да им го видам значењето.
    Некогаш ми се случиле во реалноста, некогаш не.
    Туѓите сонови колку и да се трудам, колку и да мачам мака, не можам да ги одгатнам.

16. deedee0

deedee0 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    364
    Дефинитивно постои.Не знам дали е кај сите луѓе или само кај одредени, но го има.Јас, лично,не знам што би правела без него. :o

17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Има нешто дефинитивно...
    И јас сум почувствувала нешто слично, секогаш пред да ми се случи нешто лошо јас едноставно знам дека ќе биде така, чувствувам. А најлошото е тоа што неможеш да спречиш.
    И за телепатијата пишував во друга тема-ми се случува често со најдобрата другарка.

18. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Пред некој ден седам со другаркиве после школо а имавме писмена и овие исплашени леле што ке имам јас елел..И јас и викам првен на едната на зафркаванција ти 5 ти 4 ти 5 ..И утрото ни ги дават писмените и баш на тие другарки истите оценки што му ги кажав му се паднаа тие ни ни помислиа на тоа,ама јас како камен во срцето цела зачудена паник почна да ме фаќа имав слична и ваква случка ама ајде не пишам веќе. Ај бе ке напишам
    Пред некоа ден на две другарки му викам леле што сакам земјотрес да има да не фане и после си идам и вестите ги слушам(и јас со баба се загледав :lol: ) Латас ми најавуе дека крајот на 2012 почетокот на 2013 можни се земјотреси во неклоку змеји оти сонцето нешто ке испарувало незна таму шо веќе и навика ми станува.Е сеа незнам дали е шесто сетило :?: оти не ги исчитав мислењата многу. :!:

19. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Мислам дека и кај мене го има ова шесто сетило :lol: и тоа во последно време многу често ми се случува да помислам нешто и тоа да се случи.

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Понекогаш навистина го мразам тоа шесто сетило, ма да повеќе би кажала дека е и еден вид женска интуиција, што знам.
    Никогаш не ме излажало, ко однапред да претчувствувам нешто и на крајот излегува дека сум била во право.
    И кога ќе ме праша некој - е од каде знаеше, ти кажаа?
    - Ма не, не знам како, едноставно се чувствувам како да знаев цело време ...

Чудно е, а нема да негирам дека знае да биде и корисно, во зависност од ситуација.
    Најмизерни и најмрачни ми се соновите, посебно кога некои ги доживувам и на јаве - е тогаш, језиво е, а богами го проколнувам тоа никакво шесто, десетто и какво ли уште не сетило!