Не го кажав тоа со лоша намера. Значи и на почетокот кога побарав мислење има некои што стварно не знаат. Пишуваат асентра била за шизофренија, а не е. Јас ја читав целава тема. А има и некои што ептен ја разбираат состојбава. И поубаво објаснуваат од било кој стручњак.
Па не баш, знаат многу добро да опишат ситуација која одговара на делузија, така и психијатрите заклучуваат дали има делузии или нема, имам положено предмет клиничка психологија не зборам на памет.
Да, ама она овде не опишува ништо, не си на сесија со нејзе, туку само ти вика јас немам делузии. Кога ќе разговараш со нејзе ќе сфатиш дали има или не, не само од нејзиното тврдење.
На ова ми одговори со не. Инаку и ја не сум за тоа сама да си поставува дијагнози од читање на интернет.
https://depresija.net/sta-su-deluzije-i-deluzioni-poremecaj/ Од овде читав и немам ништо од тие типови на делузии. Иначе ако гледам ко тебе за секоја состојба човек не прифаќа дека не е добар. Јас си бев свесна и си барав помош. Ако имаш некој друг линк за делузии, пиши.
За таа дијагноза што и е поствена прогонувачките делузии се главен симптом, @Dashing:) пробај смени психијатар, да видиш што ќе ти каже
Нема што јас да заклучувам, како што кажав во минатите мислења ова не е психијатриска ординација туку форум. Која?
Ако психијатарот ја утнал дијагнозата, како очекува лаици на форум непрегледана да и постават точна дијагноза?
Еве јас ќе ти кажам. Едно девојче на форумов ми кажа решение и тоа највеќе ми одговараше. Затоа сега и сум далеку подобра. Со моето идење на психолог ништо не постигнав. Ни еден совет што го добив не ми помогна како на девојчето од форумов. Затоа сега се занимавам и со дијагнозата.
Да, те разбирам. Едно е да те советува, а друго да те дијагностицира. Дури и за советување е дискутабилно, затоа што здравјето е комплексна работа, посебно па психата на човек. Ако девојчето не е компетентно да поставува дијагнози (а веројатно не е, затоа што вакви дијагнози не се пишуваат на форум) не е паметно ни ти да очекуваш да те дијагностицира, ниту па она да се занимава со тоа.
Ти ако си имаш друга работа што бараш тука? На тоа девојче што и кажав веднаш ми кажа како треба. Без глупи филозофии како психологот. Затоа и реков дека некад стручњак може да знае многу помалку од некој што прошол низ тоа. А тој читал сепак само од книга.
Ептен од рака ти оди свесноста правописот, составување реченици како за еден шизофреничар или психотичен човек.
Мојата свесност си е добра. Имам провалено нешто за кое некој друг не би се ни посомневал. А тоа што не користам гламурозни зборови како некои останати не значи дека не ги разбирам. Повеќе сакам лабаво да се изразувам и со србизми. За твоја информација.
Пријави ја во инспекторат, мамето нејзино! И најди друг психијатар. И види шо ти пиши на документите шо ти ги дава. Таму ќе имаш пишано дијагноза. *Прочитав се' што си пишала. Значи имаш дијагноза. ф.23.3 значи дека се опседнуваш со параноични мисли. Баш ова шо го прајш на темава, ти е симптом на болеста. Нагаѓаш, се паничиш... Не е шизофренија, акутно растројство е. Акутно значи моментално, на краток период, не постојано за цел живот.