Чоек зошто одма за сите зборите трола? Ко демек ти му ја знаеш цела историја па одма заклучи кој трола кој не.
Ми се деси 2015 да не се сеќавам на ништо и да ги барам најблиските. Тоа траеше 3 часа и сеа истото ама у сон беше и кога станав праев неконтролирани работи и како дежа ву ми се вракаше Иначе имам сопствен бизнис возам кола се најнормално работам и се исплашиш зашо читав многу и ми се врати тоа у сон
Добро бе човек,зарем мислиш дека шизофреник седи на форум и кажува имам шизофренија.Они никогаш за себе нема да речат имам шизофренија,макар и сто години доктор тоа да им го вика,за нив тоа е реалност.Нели го читаш колку читливо ,јасно ,со смисла пишува мислења.Шизофренијата е конгитивна болест,удира во центри за пишување и тоа како.
Прво, не сите што имаат шизофренија пишуваат нејасно бидејќи не сите случаи се исти. Второ, членов напиша три реченици, не може ти на форум ти да знаеш повеќе од лекарската евалуација. Трето, може е згрешена дијагнозата. Значи не мора на сите да им пишувате ааа трол си од нигде никаде, а човекот има легитимно прашање, дали да побара второ мислење.
Познавам мнолгу шизофреничари.Ќе ти кажат кои лекови ги пијат,какви инекции примаат,каде се лечат,ама никогаш од нив нема да чуеш имам шизофренија.Ако им го спомнеш зборот шизофренија непријател си за нив,може и да те нападнат. @Angie1432 Милион посто згрешена . Нормално се сомневаме во трол,оти веќе секој втор член пробува да се зафркава за менталните болести.
Нема врска, имам другар кој има шизофренија и отворено зборува за болеста. А за другото во право си, нашиве психијатри демек толку сериозни се не е ова Скандинавија, воопшто не им битен пациентот и мн често даваат погрешни дијагнози.
Јас до сега немам кажано на никој кога отидов на психијатар бев конфузен не и кажав се у целост затоа што беше дрска многу и затоа утре идам на друг психијатар. До сега сум се држел добро со болеста сум ја контролирал ама кога ми се деси ова не се издржуваше
Најверојатно зборуваш за пациент во ремисија,ако е во акутна фаза само изговори го зборот и непријател му стануваш .
Отиди на уште еден преглед некаде да добиеш уште едно мислење, респиридон е доста застарен лек, има лекови од понова генерација што се подобри, не чекај, консултирај се со добар психијатар.
А за на друг психијатар неможам да идам бидејки овој ме водел Незнаеше што ми е бев само исплашен и свесен на се што се счучува Депресивен период
Тоа го побарав и јас некој што не му е денот како што треба ми кажува директно а мене само ми, се влоши ситуацијата Почнав да размислувам позитивно и друго е ама потсвеста пак работи.
Марцикиќ од пред една година престана да рботи со фондот и преглед до пред извесно време му беше 1500 денари за Зора Митиќ не знам.
офтопик Ама се занесуваат, што е тоа скоро 2000 за еден преглед. Нови начини на лекување да не измислија? Исто така скоро сум сигурна дека ваквите "работат бавно" , за да можам да си соберат повеќе пари.