Шизофренија

Discussion in 'Психологија' started by BlackSwan5, Jul 13, 2011.

1. Cka

Cka Форумски идол

А ти со средно завршено знаеш повеќе од психијатар?

Избришете го човеков, некој со шизофренија ќе го прочита и ќе мисли дека ќе оздрави со органски морков

2. Creation

Creation Активен член

Постам да не се расправаме сега.

3. Flier

Flier Истакнат член

Во право си давам предлог да не се узурпираат вакви теми поради некакви традиционални вредности што впрочем сите само како општество сме го допреле дното.

Има и уште еден податок, многу јавни личности се исто во секое општество болни од шизофренија. Фактички и кога веќе нема лек од оваа болест не се умира ама последиците за околината к за луѓето околу тие што се имаат шизофренија се фатални.

Како е возможно па многу едноставно лице болно од шизофренија како што веќе имам пишано на темава не мора да манифестира никакви халуцинации туку само делузии што и тоа како ќе направат катастрофа во сопствениот живот ако не се дадат лекови и потоа во потесниот и во поширокиот општествен круг.
    Од таква катастрофа потоа назад нема и кога ќе се остане без долгорочна посета на доктор и лекарства.

4. TheDove

TheDove Истакнат член

Здраво. Имам дијагноза шизофренија. Немам халуцинации и делузии, не можам да размислувам како што треба и имам негативни симптоми. Инаку се осеќам физички многу лошо. Имам лежено Демир Хисар 10 месеци, но немаше подобрување.Одвај функционирам, основните работи ги извршувам со многу тешкотии. Симптоми имам околу 25 години. Ми е страв дека е прекасно за мене и дека ќе завршам до крај на живот во болница.