Штеност од зрачења

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Никола-МК, 18 февруари 2016.

 1. Никола-МК

  Никола-МК Истакнат член

  Се зачлени на:
  11 декември 2015
  Пораки:
  60
  Допаѓања:
  19
  Пол:
  Машки
  Многу е битно местото каде спиете и каде седите подолго време во однос на влијанието на штетните зрачења кои се:

  1.Геопатогени зрачењакои се добиваат под влиание на вкрстување на подземни води,природни руди и тектонско поместување на земјата ;

  2.Космички зрачењакои се добиваат од космосот со оштетувањето на озонската обвивка тие се:Кериева мрежа , Хартманова мрежа , Стојанова мрежа , Стојанов космички рој и Стојанов космички појас.

  3.Електромагнетни зрачењакои се добиваат од електро уредите компјутери,телевизори,други електро уреди кои зрачат,далноводи,трафостаници и слично.

  Местата каде се спие и престојува подолго од 5 години ,а се под влијание на зрачења се многу опасни и човекот кој престојува на такво место мора да има одредени аномали пр:немирно спиење,се будите ненаспани,чуствувате хроничен замор,имате главоболка,тахихардија,ноќни мокрења, се јавуваат цисти,над 70% канцерите се добиваат како резултат ако се спие на вакво место.

  Решението е:се повикува овластео и пријавено лице по геопатологија и подземни води да изврши детекција на домашниот простор стан или куќа,работниот простор или на отворено.

  Во нашата држава има повеќе кои мерат за зрачења на просторот каде седиме и нудат одредени апарати за заштита кои немаат атест и не се функционални ,не ве заштитуваат ,но ако викнете различни особи ќе добиете и различни одговори ,во случајот вие сте измамени и повторно не знаете каде во вашиот дом или работен простор сте безбедни ,а каде не.Заради вакви лица потенцирам дека зад лицето кое врши детекција треба да стои овластен геопатолог , фирма овластена за вакви дејност и одобрение за работа од овластениот геопатолог и фирма дека лицето сварно е обучено за да може да врши детекција на просторот од зрачења , во спротивно по закон тие лица може да бидат гонети од страна на овластени институции на државата.

  Дали некој има искуство со оваа проблематика заштита од штетни зрачења?