Се трудам никому да не му го згрешам името и ретко ми се случува. Можно е да не се сетам на името ама многу добро паметам фаци. Би се навредила ако ме наречат со име што е скрос различно од моето и сите негови кратенки, бидејќи имам долго име ретко кој ми се обраќа со целосното име. Иначе имајте на ум дека на секој човек втор најважен збор после зборот ЈАС е неговото име.
Ок де, не сме до толку строги ние што ни ги згрешиле имињата, ама логички е да признаеме дека не е во ред некој со кој делиш се, кој го сакаш да ти го греши името , баш како некои што го оправдуваат тоа. Прифаќам разноразни изрази како душа, срце , мила кој како сака , ама да ти греши име а сте заедно месеци, години е преку тоа не ми е јасно дека можат да поминат некои . Честото грешење докажува една работа само а тоа е дека личноста што е крај тебе , додека те гушка тебе мисли на другата личност по која те именува грешно , ете така, само не е секој спремен да СИ ГО ПРИЗНАЕ ТОА .
Во нормална комуникација, што знам и не е толку страшно. Расеаност, преокупација на мозкот со све и свашта, па често се дешава да утнеме име не само на партнерот туку на член на семејство. Meanwhile, за време на секс........тука ми е малку зезнато, без разлика дали е нова врска или се во брак...додуша второво е бетер, ама тука малку, малку повеќе е зезнато. Нема шанси да не се повредат чувствата и личноста со згрешеното име да биде навредена. Па макар и да го наречеш Бред Пит или он тебе Анџелина Џоли
Мене ми се деси еднаш, ама јас обично и не памтам добро имиња. Се мував со една девојка и уствари заборавив како се вика малце ми беше незгодно ама пројде
За време на секс да го извикуваш неговото име? Ова некој нов фетиш е или? Мислев тоа го има само на филм. Ајде она прлаво зборување ок, ама да му се обраќаш на име за време на секс? Као ако го извикуваш неговото име за време на секс ефектот ќе е поголем? А, замисли да има некое комплицирано име?
Ако се слични имиња можеби и ќе му пројде. Мене ми беше смешно на еден бивши мајка му постојано ме викаше како бившата негова. Кој знае што сакаше да ми каже
Јас еднаш му го утнав името на еден дечко, ама кутриот не ни примети затоа што зборувам како навиена и нормално не може се да слушне и разбере.