Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што ако партнерот почине?

Дискусија во 'Врски' започната од MacaLove, 22 април 2011.

1. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    72
    ;( ;( ;( Маца и мене ме расплаче. Тешко е и не постојат зборови што ќе те утешат кога ќе раскинеш, ами не кога ќе ти почине саканиот. Барем имаш убави спомени и знаеш дека бил среќен со тебе.

2. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    Човекот е поцврст и од камен и сами ке се изнедадиме колку товар можеме да понесеме
    Но маца ти си храбра и цврста и знам дека ке го пребродиш ова
    И деки би сакал да те виде повторно насмеана зарем не?

3. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    ќе издржиме некако ;(
    кај мене поминаа 7 месеци и уште не ми е верно
    ти станува се навика но на моменти се сецкаш и ти текнува дека го нема
    толку е тешкооооооооо, за само еден момент, за една секунда ти пропаѓаат сите соништа
    јас некако еве со факултетов пробувам да го трошам цело време
    но вечерите се најтешки ;(

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    9.034
    Секој ваш пост ме наежува драги феминки;( не можам ни да си ја замислам болката но верувам дека е најужасната и натешката.од срце ти посакувам твојата душа да најде мир :hug:

На sj *O* и КикиМаус им се допаѓа ова.
  5. mlovem

mlovem Нов член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj od vas doziveal zaguba na bliska osoba kako ste preprodile mene mi e mnogu tesko pogotovo deka smrta ja vidov i jas na mojot sakan.kako da prodolzam ponataka 6 godini bevme vo vrska pocina tolky mlad pocina a jas bev svedok na negovoto umiranje kako li ke pomine ova premnogu go sakam.sega sum na antidepresivi bidejki ke poludev se budam so strav sekoj den mi e tezok;(:sweat:

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.210
    Допаѓања:
    169.921
    Тоа е што е животот продолжува напред мораш да си силна да се кренеш и да продолжиш Запрашај се дали он би сакал да пропаѓаш или би сакал да те виде како одиш напред во животот?
    ок е да патиш на почеток да жалиш и да треба време да преболиш ,многу време треба но ке се избориш

На joy1, Bozica1980 и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. Avalin

Avalin Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    33
    Многу жално и стресно е сето тоа што ти се случило но мораш да продолжиш со крената глава во животот и да си најдиш мотивација за полесно да ја пребродиш болката и загубата.

8. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Јас нема да можам да ја поднесам загубата. Сигурно не. И не коментирам повеќе.
    Се изнаплакав од сите мислења погоре и не дај Боже на никој тоа.

Имам другарка, што на 15 години имала дечко и го загубила во сообраќајка. И` било тешко да, ама сега е во врска со братучедот негов. Грозно и мизерно.

На sj *O*, hermosa и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. detelinka123

detelinka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    88
    понекогаш размислував на оваа тема и со самата помисла дека нема да бидам со мојот сакан ме расплакуваше, се додека не ја осетив таа болка.. чуството да почине оној што го сакаш повеќе од се, оној што ти е поддршка, најдобар пријател, личност со која го планираш животот, некој со кој си стварал и делел се не може да се опише.. јас го загубив мојот сопруг пред неколку месеци.. останав сама на 23 години без маж, со бебе од 3 недели.. животот ми стана ужасен и без врска, немав желба за ништо и секое дружење и искачање ми беше со сила.. и сеуште е така.. на моменти се осеќам осамено, лута сум на животот што ми го зема кога ми е најпотребен, што вака ме казни.. ама продолжувам да живеам, продолжувам да се смеам, кога ми е тешко плачам, млада сум не знам што ме чека понатака, ама не дозволувам да западнам во депресија пред се заради нашето дете, нашата среќа, неговата преголема љубов кон мене.. знам дека сакаше да бидам среќна а со него бев најсреќна, се надевам само дека ќе научам уште посилно да се изборам со болката и со тек на време да бидам пак среќна некогаш, можеби .. проклето ми фали секој ден се повеќе ..

На sj *O*, FashionFemme, cavalli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Јас сум толку песимистична во одредени моменти што дури мислам како би се чувствувала кога би починал партнерот.... дури ко ќе помислам на такво нешто плачам ко стварно да умрел - и после си викам : Прибери се на жив човек плачеш мртовец го стори... Ме удараат непотребни мисли и замисли некогаш.. Не знам, не дај Боже такво нешто. Тешко би издржала. Ама човек треба на се да се спремен во животот, се може да се случи.

На sj *O* и LadyR им се допаѓа ова.
  11. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Ме допре многу твојава приказна.. се молам да најдеш светли точки во животот и нив да ги следиш. ❤❤❤

12. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Биди силна @detelinka123 ! Мојот татко е починат одамна. Мајка ми исто го изгуби татко ми нејзиниот сакан кога бев јас малечка. Многу тешко го поднесов и јас тоа како дете. Мислам дека со брат ми нагло созреавме од тој момент. А за Мајка ми толку силна и храбра жена не сум видела, сама не изгледа со брат ми секогаш беше насмеана, а јас бев свесна дека и е тешко. Си знае таа како издржала, и ти бори се заради твоето бебенце! Не се предавај. Моли се почесто, Бог ќе ти даде сила да издржиш во тешките моменти, потпри се на него. Биди храбра еден ден твоето дете нека ја види силата која ја носиш во себе покрај се лошо во животот. :l:

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.848
    Допаѓања:
    19.551
    Јас имам многу убав црн фустан и убава црна шапка за поребот :)

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.807
    Допаѓања:
    57.552
    Не знам за вас, случајно ја отворив темава и сфатив колку сум јас богата личност што сите најблиски ми се тука.
    Не можам да опишам колку солзи протекоа по моево лице со читање на дел од постовите.

На sj *O*, BGLIGOROVA, detelinka123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    Доколку имам дечко што го сакам и ме сака и се е топ мислам дека ќе полудам..не мислам на такви работи бидејќи со таков вид на загуба тешко се соочувам:u:

На sj *O* и hermosa им се допаѓа ова.
  16. jasbi

jasbi Популарен член

Се зачлени на:
    16 септември 2016
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    7.572
    Jas sekogas mu velam na mm, jas prva da si zaminam on ne smee pred mene (facepalm), a on sekogas mi veli da ne tropam gluposti vo vrska so taa tema.
    Moite roditeli gi zagubiv mn rano i tesko gi preboluvav, zatoa ne sakam da pominuvam pak niz taa bolka:(

На sj *O* и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.510
    Допаѓања:
    173.703
    :hug: :hug: :hug:
    Немам зборови за утеха.
    Биди силна,чекори исправено
    :hug:

На sj *O* и Dadusicka им се допаѓа ова.
  18. cavalli

cavalli Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.618
    Немав размислувано се додека не го гледав филмот P.S. I love you.
    Тогаш подразмислив како ме удри на плачење...

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MomceTurce

MomceTurce Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    33
    Bese toa eden proklet den koga zazvoni telefonot i od tamu glas deka mojata najmila edinstvena zamina na pat od koj nikogas nema da se vrati...
    Teska sobrakajka vo koja Mojata najmila ne izdrzi bevme vo vrska 6godini no na krajot bevme razdeleni poradi nejzinata majka na koja i smetase Turcin koj ja saka nejzinata kerka..
    Tagata pregolema den denes neprebolena Ja prasav majkai.pred site na pogrebot dali Sega e srekna?? Odgovor nemase.. nikogas nema da ja zaboravam nikogas ..
    Boli strasno boli za toa ..
    Iskoristi go sekoj mig so sakanata licnost broj do 10 imaj razbiranje zivotot e eden edinstven..

На ALISA0000, Dadusicka, jasbi и 10 други им се допаѓа ова.
  20. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.631
    ако партнерот почине и јас со него...затоа што многу добро се познавам дека веке никогаш во животот нема да бидам истата нема ни да сакам...што ке ми е живот без душата моја ? би немала никаква цел во животот нити пак подршка ни ништо...навистина неможам да замислам не би ни сакала...

На jasbi и sj *O* им се допаѓа ова.