Феферонче не ме нарекол некој со гоооодини, како мала ме викаа така татко ми и чичко ми, се прашувам зошто Колку и да бев намуртена баш ме насмеа
Ми недостига твојот глас денес,ми недостигаш ти,не се слушнавме баш како што треба ама ако,те разбирам,знам дека си зафтен и дека викендов цел ќе ми го посветиш мене односно ќе си го посветиме еден на друг.Сонцко една ,ама само ако гледаш фудбал ко ќе сме излезени ќе те тепам . Не бе злато мое знам дека мораш да фрлиш погледче,два кон големиот монитор,ама да не зјапниш епптен во него дека ќе ти скарам за везден .Ја бројам скеоја секунда до сабота,со душа чекам да дојди.Ах шо те чекааа да видиш Те Сакам Туфче-Матуфче мое најубо
немој да се вракаш аман жити се остани каде што си, не сакам да слушам приказни за црногорските убавици кои блеснувале на плажите-има да ти пресудам , има да платиш да си знаеш уште од сега јас љубоморна-не сум , кој го рече тоа нема на што да бидам љубоморна
Додека сум во хаос од расфрлани книги и шолји кафе, со обврски кои ми тежат и ми ја одземаат сета позитивната енергија, ненадејно ми стигнува изненадување кое инстантно ми лепи насмевка! Се топам на секоја порака за добра ноќ од тебе
знам дека и многу не сакаш да слушаш нешто во врска со предметите од економијата, ама таква ти е среќата
да си тука да ме измасираш-убаво би било, ама не си тука, па затоа мајка ми ке те замени и знам дека не ме мисли-и го ценам тоа што барем денес не ми мачкаш очи како што се вели, се што е убаво кратко трае