Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Некако ко да ми се враќаат на место коцките во животот, само уште ти да ми се вратиш и сè ќе ми биде совршено. Нема да ми е потребно ништо друго, ништо нема ни да побарам.

На Salome и L-enna им се допаѓа ова.
  2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.934
    Вчера се осеќав како кретен-седев на прозор и јадев бедови. ДА!
    Едноставно воздухот ми мириса на нас,не сум пораметена сеуште,ама мирисаше на тој наш спокој што некогаш го имавме. Погледни ваму,погледни таму,епа секоја страна има некоја наша приказна,секое делче имало среќна,некогаш кавга,ама наши места беа,само наши.
    Се вртев наоколу,сакав да излезеш од некоја страна,сакав да ни се вкрстат погледите,сакав пеперутки во стомакот,но залудно,ти не си таму сеуште.
    Сакам уште една вечер,многу ли сакам?

На thelittle17 и Tenkai им се допаѓа ова.
  3. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Зошто не можиме да направиме еден сериозен муабет за нашата иднина? Помислив дека е се во ред и дека се ќе ни излези според плановите,но не.Нас секогаш мора нешто да не попречи нешто и да одиме по потешкиот пат.Немам веќе жечла за ништо.ЈАс секогаш те разбирав и разбирам,но разбери ме и ти мене некогаш како се чувствувам,помисли на мене барем еднаш.Веќе ми дојде преку гла и кредит и се.ПА дај застани еднаш на свои нозе и не паѓај под туѓи влијанија.Денес за жал почувствував како ме оттргнуваш од себе со своето однесување.Ме уништи,не очекувава таков одговор и сега веќе ако се вериме ќе ми биди мене онака ради реда,а нема тоа да е нешто вау за мене поради тоа што ти направи да се чувствувам така.Доста ми е од тоа само јас да сум виновна за нештата и на мене сите да се истураат. Се надевам само дека со ова нема да ме тргнеш целосно од себе.Те Сакам,но ако продолжиш да се однесуваш така,тоа нема да можам да го издржам тоа чувство. ;( ;(

На Aleks96 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.787
    Допаѓања:
    83.024
    Многу се лутиш, за без врска.
    Многу ќе те кочи оваа особина некаде. Било каде. :!:
    Попаметниот попушта, иако јас моментално би рекла будалиот попушта, ама ајде дека не сакам да се фаќам за ситници. Буквално ситници ...

5. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ќе се потрудам ова да е последното напишано за тебе, зашто колку повеќе пишувам, повеќе останувам врзана за сето она што си ти.

Не знам зошто мислиш дека не ја гледам твојата љубов, поддршка, дела низ годиниве. Ама ти никогаш нема да сфатиш дека има влијание што моето љубовно минато е празно. Оние краткотрајни и безначајни моменти со некој друг, останале само на планови. Зашто, секогаш се плашев од одговорноста што ја носи врската. Се плашев дека нема да ги исполнам туѓите очекувања, дека некого ќе повредам. И додека планирав нешто поголемо, чекајќи го денот кога ќе соберам храброст, а истовремено полнејќи се со страв, јас ги повредував сите тие луѓе. И тие гревови ќе си ги носам за навек. Единствено ти беше трпелив, го чекаше денот да започнам нешто со тебе, не ме напнуваше, ми објаснуваше, ме водеше низ светот на сите непознати работи за мене, ме подготвуваше за нешто кое допрва ќе дојдеше. На 20 и кусур години, бев едно мало дете кое ти го учеше. И не ти беше потешкотија, мачење, губење време.
    За сите тие години, ти помина низ се` она од што би требало да се состои младоста. Пијанчења, лудувања, секс без обврски, помина низ секаков тип девојки. Девојки со кои си бил од корист, искусни девојки со кои си можел да го поминуваш времето не планирајќи нешто сериозно, си започнувал врски со некоја која првпат ја гледаш, си имал другарка заљубена во тебе... Многу за тебе навидувам небитни работи и ништо посебно преживеано, а сепак сосема доволно за да бидеш сигурен дека јас ќе бидам онаа со која се смириш, воозбилиш. После години на детско однесување и врски без долгорочна цел, како и учење на однесување во врска, ти се одлучи за мене. И сега кажи ми како можеш да не` споредиш нас двајца? Како јас би можела да мислам на брак, со неможност да споредам дали е тоа вистинското? Јас со тебе изживувам се`. Детско однесување, карање, осознавам многу нешта. Се` само со тебе. И нормално дека повеќе ќе патиш. Ти си оној кому му се лутам за глупости, затварам телефон кога ќе ми текне, ја прекинувам врската без посебна причина.

Можеби утре, кога ќе запознаам некој друг, ќе сфатам по што си посебен. Јас и сега сфаќам, ама не е тоа тоа. И тогаш ќе бидам и потолерантна, ќе се контролирам од страв да не те изгубам. Ама можно е само после друго искуство на своја кожа. Не можам само да го размислам со мозок и да го сфатам. Јас и сега немам потреба од никој, веројатно тоа ќе му дојде само како средство за да научам, но во никој случај не би го сторила намерно. Ќе оставам на иднината, ситуациите, приликите. Ќе оставам да учам од грешките.

И оној момент кога ќе дознаам што си ми значел и ќе ги имам истите сериозни цели како тебе, ќе те побарам. Не велам дотогаш да ми стоиш на располагање. Биди со која сакаш, продолжи го животот. Ама моментално не можам да те кочам, бидејќи сеуште не можам да ти го понудам потребното. Не сакам да те жртвувам, не сакам да добиеш помалку од заслуженото. Не сакам ако завршиме во брак, тогаш да почне да ми мрда газот. Те штитам тебе, а и себе од такви последици. Ја барам сигурноста, која ќе ја добијам единствено на тој начин.

Немој да си помислил дека ќе заборавам чија рака ме држеше додека плачев под ќебе за смртта на баба. Како се обидуваше да ме насмееш, ми вареше чајче, ме тераше со сила да јадам. Како ми објаснуваше дека факултетот не треба да се сфаќа толку сериозно, а испитот е нормална работа. Како шетањето под рака не е срамно, туку најубаво чувство. Нема да заборавам ни како ти удрив шамар додека бевме во болница, а ти преќуте, сфаќајќи дека ме боли она што и се случува на мајка ми и немам контрола над себе. Или како доаѓаше каде и да те викнев, само со ситни пари кои ти тропкаат по џебот. Немам толку време за да набројам се`.

Кога ќе почнам да се борам за нас, имаш потполно право да ми кажеш дека веќе не ме сакаш во животот. Не` ставам на ризик, со добра цел. Ако веќе ти се давам, не сакам да биде тоа половично.
    Можеби сега не ме сфаќаш и можеби никој не го разбира мојов начин на размислување. Ама знам дека ќе се исплати тоа што остануваме еден без друг.

This too shall pass.

На DeRose и teddybear им се допаѓа ова.
  6. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.995
    Стави ги рацете на очките и позади зениците нацртај си го космосот онаков каков што ти го сакаш.
    Да лебдиме.

7. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Те сакам.
    Неописливо многу.
    Благодарам што постоиш.

8. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    You are the epitome of everything I've ever looked for in another human being.

:l:

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.282
    Засекогаш ќе бидам со тебе :l:

10. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.843
    Допаѓања:
    2.641
    Значи кога те боли главата одма можеш да ме бараш да ме гушкаш, да ме бацуваш. Епа нема проблем чим е така, ќе ти мавам секој ден боксови по глава за здравје, па барај ме после :D :P

И така значи се изненади откако виде дека ја погодив колата по име. Епа очекувај многу нови изненадувања од мене :D

11. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    2.482
    само продолжи така.. ;)

12. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    Офф! Ме усрами :$ <3

13. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    102.725
    Што да правам со тебе,несреќо моја? :^)

14. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    После месец и нешто, вчера те видов за прв пат. И ќе припаднев .. едноставно не сакав да дојдеш. Не знам зошто. Се колебаше и ти, се осети одма.

Знам дека одамна се немаме видено, ама не ме гушкај ко да ти значам се‘ на светов бе!!
    Џабе ти е и залажувањето, не можеш на таа финта да играш кај мене веќе. Не дека јас ти фалев нешто многу, можеби и ич .. ама криво ми е што не си свесен што ти ја знам целта. Мислеше дека ќе се наежам, ќе затреперам, ќе направам нешто, ама те разочарав, нели?
    Жал ми е .. ама и јас имам право по толку долго да не почувствувам ништо.

17 .. нашиот кобен 17 дојде.
    Четири месеци како не сме заедно, а точно една година од тоа другото. И не сакам да те видам денес, зашто знам дека макар и со погледот ќе ме прекоруваш за тоа, секако - ако ти светне сијаличката.

Уш нешто .. телото ти е совршенство бре дете. :x
    Од кога ти викам не знам веќе, ама доволно ти се мускули, на нозете особено. Осет имај, зашто големото не е секогаш убаво. ;)

На Hayley му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    да бе никогаш не знаеме што носит времето..
    џукело една! Tе сакам! :*

16. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Добро признавам заслужуваш и ти да поминеш малку време сам.И не сакам да се лутам ама ајде тоа е посилно од мене.Бидејќи знам и сигурна сум дека ти на мене за тоа никогаш нема да ми се налутиш.Ти се ми дозволуваш да праваам , а јас не премногу сум себичнаа .Евее ти признавам овдее.Те сакам само за мене и само до мене да бидеш :tmi: Ајдее убаво да си поминеш памет во главаа и НЕ ТИ СЕ ЛУТААМММ НЕЕЕЕЕЕ !

17. Blair15

Blair15 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    12
    и сеа шо напраивме?! Како и да е, те Сакам, шо биди нека биди :*

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.201
    Допаѓања:
    23.274
    И Сега шо?
    Знајш дека ми фалиш стариот ти, знам дека од ситуацијата си ваков...
    Ми фалиш, проклето многу ми фалиш, сега засега ништо нема да биди како порано ! :u:

19. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Не очекував вакво нешто од тебе, само се надевам дека нема да станеш мамин син па да те кастрирам со грицкалица кога ќе ми дојде преку тасе ]:)

20. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Абе мали,шо толку објавуваш љубовни песни,у која си заљубен а,а ?!?