Знам дека не помина низ лесни мигови, но ако ти си кадарен мене да ми кажуваш како „ти било тешко и едвај си издржувал“ тогаш не знам шо да ти кажам. Самиот си ја копаш јамата и им правиш услуга на тие кои би биле пресреќни доколку се разделиме. Прави како знаеш...баш ми е гајле, совеста ми е мирна и знам дека од тогаш до денес секој Божји ден сум се трудела од петни жили да не ја расипам хармонијата во овој брак, дури и кога бев под најголем стрес, понижувана, навредувана од оние кои сакаа да не` разделат, јас тие денови те дочекував со насмевка како ништо да не ми се случило. Се надевам ова е уште една манифестација на твојата вродена избувливост, а не на тотално исперен мозок. Затоа што јас се трудам многу нешто да успее, тоа е точно, но затоа што мене човек кога ќе ме изгуби еднаш, ме губи засекогаш.
Ааааааааааааа, не може веќе вака. НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ И Н Е! Прво. извини за се`. АМА, јас да ти пишувам пораки додека беше во ......., а ти една, можеби одвај две, ај важи! А на другата страна маци, маци, МРШ БРЕ!!! И притоа да се грижам што и како.....па НЕ БЛАГОДАРАМ. Види, максимално ја почитувам туѓата приватност, ти кажав да си го земеш телефонот, никогаш на никого не би му роварела ама МОРАВ да си докажам нешто. Морав! И ги прекршив сопствените правила и правилата на играта. И си прочитав. И јасно е се`! За се` друго што следеше - јбг. Можеби и немаше друг начин. СЕКОГАШ ќе стојам зад тебе, секогаш ќе те заштитувам и бранам, ама ти за тоа нема да знаеш. Ах, веќе НЕ! Нозете има да си ги скршам ако треба. НИКАКО!!! .....Па, на што ти личам јас на тебе? На мајмун?! Никако ама НИКАКО. Не сум черга јас која се гази пред вратата. Ако преминам и сега преку ова вредноста ќе ми биде приближно еднаква на нула. Можеби еден ден нештата ќе се сменат. Сонувам за тој ден иако 100% сум скептик. Тогаш фронтот ќе биде слободен и ќе тргнеме од нула. До тогаш збогум, ти ја посакувам целата среќа на овој свет.
Postoje oni od kojih ne možete otići. I oni kojima se uvijek vraćate. Postoje i oni od kojih ste otišli, a oni još uvijek nisu otišli od vas. Susretanja, sudaranja. Slučajni i namjerni saputnici. Istopljena prijateljstva. Promašene ljubavi. Po neki ispušten znak. Gdje tebe da smjestim? U one od kojih ne idem, ili one kojima se uvijek vraćam?!
Леле ми се присакува бе па. Кој ќе те чека уште 10 дена да си дојдеш? Мушка рука ми фали, мушка, е така да си знаеш! Ништо друго не помага иначе.
Сета среќа шо и двајцава сме посветени на некоја работа летово, па немаме прилика за одмор, иначе кој ќе издржеше да те пратев негде на далеку у овакви кобни денови за мене. Не дека не сакам да одмориш, ама поарно ич не одмарај маче, па јас што ќе правам? Се шалам види ме у шесте ко вампир некој, шаљем ти поруке колико те волим Ќе те мавне шлог ко ќе ти кажам после у колку сум станала, ама ај па и јас да приредам некое пријатно изненаџење
Петко бре, што ќе прајме ние вака со нашата срамежливост а ти срамлив, ја уште повеќе, до кај ќе стигнеме
Ах кога само ќе се сетам како само се грижев за тебе ,сум била покрај тебе кога си бил болен,ти подготвував разни изненадувања за да те израдувам ,несебично ти ја давав мојата љубов ,ти пишував слатки пораки ,ти делев комплименти,се радував на твоите успеси ,те гушкав ,те галев... На почетокот колку беше нежен , мил,фин и тивок ама тоа изгледа ти било само маска колку да ме заведеш а потоа ...што се случи потоа ??? Јас те љубев искрено а ти ме газеше ,ме повредуваше ,неколку пати заминував од тебе а ти ме задржуваше за себе ,сега сфатив не си го правел тоа од љубов туку затоа што ти годело моето внимание,мојата нежност ...сега помислувам дека си се хранел од моите солзии мојата љубов,твоето его се дигна до небото,а мојата гордоста самопочит се спушти многу длабоко под земја .... Знам и признавам самата сум виновна што ти дозволив да ме повредуваш ,што на секој твој удар јас возвраќав со прегратка ... Дојде доба за крај да ти кажам неколку збора.Многу ми е мило што се ти изнакажав во лице ,се што мислам и чувствувам за тебе..нема зошто да бидам со тебе повеќе ...не ме заслужуваш мене ниту мојата љубов . Доста е веќе се изморив од тебе .Крај .Ти губиш Ќе дојде ден кога ќе сфатиш дека си изгубил дијамант ...малку нескромно но дознав колку вредам ,заслужувам многу повеќе почит и љубов од таа што ти ми ја понуди (ако може да се каже почит и љубов)
Сакав да има некој да ме изгушка силно и да си зборам се со него , се да му кажувам , да си дремам како муле и да си зеам ама со тебе очигледно ако продолжи вака нема да биде ништо
Маестрално ме,не фрли во бунило,аген! Не си ти крив,исти сме. И пак се гледаме немо на дистанца. Сун хани, ќе те ставам пред порота и ќе ти донесам пресуда,сега оставиме тивко да одмарам во летно попладне.Зошто знам дека ќе те интересира...добро сум,убаво ми е, има честица која недостига и не е божја. Не знам да се преправам дека се е совршено. Секогаш постојат идеални услови. Како тоа на лежалка да те гледам под шешир додека уживаш во взаемна сигурност и убост. Но, да сме живи и здрави, секогаш можеме да сме среќни бескрајно многу ако ја зграбиме и наредната шанса,а не држењето на стендбај кој понира немир,сладок немир... Се она кое празњак би депримирало,мене и тебе не *крштева*. Не дека сме до толку длабоки,колку исти. Се ќе беше полесно,ти да имаше повеќе храброст,а се што треба да направам јас,е да бидам дама...
Не можам да го поднесам ова малтретирање повеќе . Си играш како сакаш , кога сакаш во било кое време а јас си ја тупам главата се нервирам и не можам да правам ама баш ништо дома , ни да работам ни ништо и се ради тебе па добро бе што да направам за да не си сфаќам се здраво за готово немам мира
Не давај се,јас верувам во тебе.И повеќе од тоа што ти веруваш во сам себе.Знам дека си добар човек.Многу подобар од сите машки примероци што сум ги сретнала
Чуден си ми вечерва. Сонуваш толку бесконечно со отворени очки. Со полна душа те слушам и се радувам. Не замислуваш со шарена облека у цветчиња, се радуваш така срамежливо. Многу сум среќна што успевам да те израдувам и да те исполнам.