Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Те сакам и ми фалиш, не ме измачувај!

2. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Сакаш крај,епа крај нека биде ! :!:

3. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Го чекам денот кога ќе дојдеш кај мене пред зграда,јас целата успана и бушава ќе се симнам на првата скала и ќе ми речеш -Мило,многу ми недостасуваш,да продолжиме каде што застанавме.
    Требаше ова одамна да го сториме,да го сторам поточно,но ајде,вака требало да биде. Можеби сега поинаку ќе постапеше и ти. Сепак,не знам како би се снашла од другата страна. Но верувај,и од оваа не оди...тешко е премногу,посебно навечер кога ми се враќаат спомените,преку ден гледам да сум зафатена и да не го проверувам телефонот на секои 5 мин. Тешко е ,но ќе издржам,ако те барам знам дека ќе те турнам од себе подалеку.Вака,ќе ти недостасувам...можеби,а можеби и не. Ова ќе ме убие. Знам дека ме сакаш,и знам дека мислиш на мене,ама не можам да ги спречам мисливе.
    Што да кажам освен- Те чекам,затоа што грев е да не се обидам да ја спасам оваа голема љубов. Биди паметен до тогаш. Ако го препливаме ова,сигурна сум дека периодот што би ни следел би бил поубав и од самиот почеток,кога бевме изгубени еден во друг.

Фала форуму фемина,фала членки,да не беше ти,сега ќе бев неутешна,кога прочитав за повеќе случаи на надминување на онаа најголема криза на скоро секоја врска поголема од 2 години,сфатив дека е нешто што горе доле мора да се помине,тест на љубовта фактички....и доста да не се врзувам веќе оти тешко ми стана :)

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.843
    Допаѓања:
    25.834
    Сакам да знаеш колку Те сакам и всушност... јас те одбрав Тебе.
    Свесно. Те одбрав.
    Затоа, шшшш.
    Спиј си мирно.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.843
    Допаѓања:
    2.641
    Во некои ситуации неможам да те разберам. Уствари како можам јас да те разберам, кога ни ти самиот неможеш да се разбереш...

6. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    незнам зошто ја одбиваш помошта што другите ти ја нудат и зошто не сватиш дека тоа што го правиш е погрешно ... мислиш дека си паметен и дека знаеш се епа не си прифати ја вистината и размисли за постапките кој ги правиш дали се исправни или не ......

7. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Се надевам дека денот кога навистина ќе се сретнеме, ќе бидеш исто толку совршен колку и сега, дека ќе си возиме точак на кеј и ќе си ја слушаме "нашата песна"
    http://www.youtube.com/watch?v=hOTYaJNgWzA
    п.с. и не зае*авај веќе, редно е ти прв да пишеш :D

8. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ми фалеше...мнооогу, а дури сега го сфатив тоа :lol:

9. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    900
    Се чувствувам виновна дека не ти верувам.
    Ти кажав толку многу за себе, се уверив дека ме запозна... Ама, грешев и пред тоа. Можев живот да ставам на ризик велејќи дека некои личности вистина ме познаваат, а се што тие запознале била само една избледена слика од мене. Таква сум, и ти така рече, затворена. Не сакам да навлегувам во детали... Тоа само ги одбива луѓево од мене. Секој си има свој терет на грб, пак јас уште мојов да го делам? Поделен на стотинки е претежок.
    “Ти олку многу ми кажа за тебе, што ме плашит’’ ми рече тогаш, ме зачуди.
    “Зошто те плашит?’’
    Се замисли. Те притиснав да ми кажеш, но си молчеше. После неколку минути тишина, ми прозборе. “Ми кажа работи, тешки работи, а се гледат дека уште зад ѕид се држиш. Ме плашиш, кој знајт низ што друго си врвела.’’
    Мислиш не сакам да ти кажам? Јас на дневникон зафрен му немам пишано. Ниту пак на форумов. Тоа што ти го кажав се осмелив само затоа што сум зборувала за тоа предходно. Првиот пат е најтежок. И што, кога и тогаш сум грешела, со зборови. Погрешните луѓе, тие ми зедоа дел од срцево.
    Ти благодарам што не ми поверува кога ти реков дека не знам да сакам.
    О мили Боже, да не знаев да сакам, немаше да бидам раскината на олку ситни парчиња.
    Сакам премногу... само не себе си.
    Ја изгубив вербата, не си ти виновен, биди сигурен во тоа. Се направи ко што требаше. Извини што не можам да ти верувам... не сега. Се надевам дека е вистина тоа што ми го кажа. Поточно, се надевам не е, тоа е нешто ужасно. И јас повеќе не знам што сакам... најверојатно сакам да не ми кажуваш работи што не се вистина. Но ако тоа е... е тогаш, мило ми е што ти ја кажав сличната приказна за себе. Се надевам се разбираме.

Да имав храброст ова да ти го дадев да го прочиташ...

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.787
    Допаѓања:
    83.024
    На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.824
    Ќе ти дувкам бре у увце додека заспиваш а ти ќе си мислиш, дека е од климата :D

фиуууу!

:wasntme:

На CIA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Јас се надевам, и само тоа ми остана, се надевам, се молам како никогаш најмил мој...
    Те сакам цел живот до мене, дај немој да си отежнуваме, и да почниме да си остваруваме.
    Те љубам и ќе те љубам, веќе одамна сум само твоја засекогаш...

На Lepaaa и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  13. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Кој го нема , без него се може ! :sun:

На m.m.5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.995
    Ти отиде да полагаш, а јас ни пораки, ни повици, ништо не сум осетила. :worried:

Со среќа :wasntme: знам дека ќе положиш, ти си закон дечко 8)

15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.105
    Ти си мој мачор исклучителен! :D

Венеција, јас и ти. Ќе биде тоа романтика и влага! :D

На DeRose, La.Reina.Del.Sur, Lepaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.754
    Допаѓања:
    6.771
    Нели вчера ќе се вратеше бе? Ама како и да е, јас и онака те чекав да си дојдеш на трети па ќе ги издржам и овие неколку дена, не е проблем. Да, сеуште не можам да престанам да мислам на тебе и вчера другарка ми мислам ја отеков, секој втор збор ми беше Стефан. Кога бев со Стефан, беше вака, еј знаеш ли што му реков на Стефан, еј ми фали Стефан... Мислам дека девојчево ќе почнеше очи да превртува уште малку ако продолжев да и го дрвам за тебе. :D

Ама некако, по скоро 2 недели поминати без тебе.. чудно ми е. Бев навикната да те гледам често и не дека ми е баш сеедно, ама последниве денови се чувствувам малку рамнодушно, неможам да издржам без оној физички контакт, и се осеќам како да сум оладена. Не оладена во смисол на чувствата, нормално дека сакам да те видам и ми недостигаш ама незнам, незнам да го опишам ова чувство. Првата недела ептен онака бев попалено :D ,па си мислев што ќе биде, како ќе биде кога ќе се вратиш, ама си викам ај да не си кројам планови пред да си дојдеш, нека си биде спонтано. Најубаво така. :)

Епа драги.. те чекам да се вратиш на трети, а до тогаш имај си убав помин во Охрид.. и се надевам дека барем ме мислиш половина од ова што те мислам јас.

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.282
    Вчера беше многу згоден љубов :wasntme: :inlove:

18. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    За некоја минута ке одам на заболекар,а ти мисли му ја кога ке се вратам дома ако те нема онлајн.
    Па мора некој да ме теши.И кој друг ако не ти :wasntme:

19. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Се извинувам што сум вака ЧКЉ расположена. Период е, ќе помине.
    Ама се нервирам за ситници бе... Некако како да се одалечуваш, не знам..
    Како и да е, чекам да се видиме повторно и да си отиде глупово чувство.
    Знаеш....
    Те сакам. :*

20. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.880
    Оваа недела без тебе ме натера многу да размислувам за нас. За тоа што било и што е...
    Се присетив на многу моменти. Тажни и среќни...
    За тоа како беше тука да ме гушнеш и да ми ги бришеш солзите... Да скокаш заедно со мене кога се радував за успехот на двајцата.
    Сега за сега животов ми е незамислив без твоето присуство, пред се како другар во него...

Убаво ми е со тебе... Убаво ми е кога ми ја мрсиш косата, кога мрзам да го напуштам твојот кревет, кога твојата маица ми е поудобна од моите пижами...
    ... И да, ако ја скратиш косата, те убив! ;)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.