Кога ќе ти акнам една меѓу рогови мајмун еден има да се пореметиш и сам да си ја удираш главата од ѕидот кога ќе сфатиш што си имал покрај себе
Ние денес броиме една година. Оние кои ти кажаа да ме оставиш и да си најдеш некоја друга оти заслужуваш подобро, и кажуваа што правам на форум, или на улица, или на фејсбук - сите да ми каснат од табиетов, оти никогаш нема да ја сфатат нашата смисла за време. Среќна сум што те сретнав, и што те имам, и што надминавме се' заедно. Под се' не ги подразбирам оние работи кои ги испомешаа нашите односи едно време. Тие нема што да се надминуваат, и онака ќе исчезнеа. Под се' ги подразбирам оние работи за кои ниту еден од нас никому не прозборе. Ние си знаеме. Никој друг. Среќна сум. Јас сум среќно дете.
Со тебе се е поинаку. Со тебе сум таа што сум, со тебе сум самоуверена, со тебе сум убава, со тебе сум се што некогаш сум посакувала. Со тебе се е толку убаво, толку совршено. Никогаш нема да заборавам дека ми ги исполни сите желби што ги посакав кога бевме на одмор. Никогаш нема да забо равам што се правиш за мене. А прстенот? Никогаш нема да го извадам од прстот, ќе го носам засекогаш. Ми го разубави роденденот, одморот, ма со еден збор летото. Прости што понекогаш не знам да бидам благодарна за се што правиш за мене и што не знам да ценам многу, но те сакам и тоа е најважно. Како што кажа и ти самиот дека тоа што се сакаме е најмногу важно, а се друго не е. Те сакам и ти благодарам што се појави во мојот живот.
Глупав си бе или да ? еее од тој ваш прост мозок машки си патите и од другарите ваши подеднакво прости. Немој, сонце, да речиш женска ми да ја видам, оти другарите шо че реча после....Немој ни да си ги остаел на сат време без тебе, оти кутрите не можа да се измочка без тебе!
Можеме многу добро да функционираме само ако сакаме. И ако се трудиме и двајцата во исто време, а не во различно како што правевме до сега. А јас нема да престанам да се трудам и да се борам за тебе, за себе и за можното „нас“. За сето тоа што можеме да го имаме, за да бидеме конечно среќни.
ќе морам да се помирам дека не си до мене.но да видиш сега до кое време седам,уште не сум заспала и тебе те мислам.сега сватив дека беше во право.подобро сега отколку подоцна да беше уште полошо.во право си не ни оди.а и околностите беа такви.не сум само јас крива и немој целата вина мене да ми ја префрлаш.јас само сакав да бидам среќна со тебе.не знам ни јас што се случи.зошто ја сокриваш вистинската причина.па знаеш колку те сакав,ќе сватев.а не вака.во право си не бива.до каде не доведоа овие лаги,до каде?што се крие зад ова лажно обвинување изгледа никогаш нема да дознаам.можевме да се разделима на мирен начин а не вака со кавги.патиштата ни се разделија но таков е животот..и за крај многу ме повредија овие твои зборови и почнувам полека да те мразам.
И се уште се прашувам зошто ми го направи ова? Ова ли е твојата љубов? Не поминаа ни 2 саата, а ти истрча кај друга.Нека ти служи на чест. Гледа Господ. Ти посакувам се најдобро,иако одвнатре гнијам.Ме повреди премногу, али шта је ту је. Јас ќе те преболам, а ти биди среќен со неа, или со било која друга.Не е важно повеќе.
Си терам велиш по мое... Како? Зашто ти напишав цела семинарска, додека немаше време? Зашто седевме до сабајле решавајќи тест кој требаше да го полагаш истото сабајле? Зашто ти помогнав да го направиш цел проект од кој немаше поим и немаше да добиеш сертификат? Зашто го трпам твоето нередовно кратење коса, небричење, не кратење нокти, не менување облека, чепкање во нос...? Зашто сите пари ги ставав кај тебе во паричник и ги трошевме ко заеднички? Ти ги штедиш твоите, додека јас будала, на цела нивна мака и труд да имаме што повеќе, ги трошам на мои глупости и ги трошам на тебе. Зашто толерирам да ми се јавиш на 2 сек. зашто нели имаш многу обврски, а после кога имаш вишок сакаш јас да ти правам муабет? Зашто доаѓам на нет кога ти е досадно, а имам куп други обврски? Зашто трпам некој кој ја меша трската со праз и мисли дека банани ми растат во двор? Зашто ти кажувам куп работи откако поминавме толку дена заедно и нормално е да почувствувам потреба од тебе, а ти не знаеш истите да ги кажеш, ама убаво ти е да ги чуеш? Зашто го забораваш датумот на нашите годишнини, а не дај Боже да ти текне да ме изненадиш некако? Зашто ко некоја будала зјапам по цел ден во телефонот со надеж дека ќе се појави твоето име, ама те нема? Уживај, запознај сега малку повеќе луѓе таму. Ќе ти биде интересно на почеток, ама после кога ќе ти текне дека имаш женска, немој да се осмелиш да ме бараш. Да ми беше поблиску, ќе беше многу лесно. За овој крај одамна собирам храброст, ама сега бидејќи немам веќе сили, можеби полесно ќе го најдам решението.
Close the door, leave the cold outside I don't need nothing when I'm by your side We got something that'll never die Our dreams, our pride My heart beats like a drum Flesh to flesh, one to one And I'll never let go cause There's something I know deep inside I was born to be you baby And you were made to be my man.
Let me go , just let me fly away.Let me feel the space between us growing deeper and much darker every day.Watch me now, and I'll be someone new.My heart will be unbroken,It will open up for everyone but you.