Е ај сега како сама да заспивам, кога се научив да те гледам до мене и да се припивам во тебе кога ќе загрми јако ... епа како кога ми фалиш ... Пуста љубов, имам потреба од нејзе секогаш кога ќе ми треба доза - да ја пронајдам во тебе, во твоите очи, насмевка, прегратки, бакнежи.
Со огромни количини на алкохол во крв, патетика во животов и мизерија насекаде, да, ова е последен пост за тебе, последна мисла за тебе, последен здив за тебе, последен сигнал, што и да е последно е. Да, меѓу мене и тебе, е комплетно, целосно, официјално и не знам веќе какво, ГОТОВО. ГО-ТО-ВО. И боли, проклето толку многу боли. Се што посакував, се боли. Боли сеќавањето на твојот бакнеж, најубавите усни на светот, сеќавањето на твојот поглед и најубавите очи на светот, болиш ти, целиот ти, секое твое отчукување на срцето, боли. И умирам во себе, умирам и гнијам ама нема да плачам. Помина последниот плач, последната солза за тебе, многу одамна, пред да дојде до ова. Сега комплетно згаснува секоја надеж, секоја помисла за тебе. Се згаснува сега, и ќе згаснува некое време, само се надевам дека, како и што ти ми посака, ќе биде биде побрзо. Тоа што го сакав, што го посакував, што ме спаси, истовремено и ме повреди, ме уби. Ама нема да плачам. Не ги заслужуваш моите солзи. Не го заслужуваш ниту ова, ова го правам за мене, да си ја олеснам душата. Јас и ти сме конечно готови. Крај на сите страдања, на сите сомнежи, на сите болки, ама и на сите убави моменти со тебе. Вистинскиот крај. Не бев спремна за олкава болка, ама само се надевам дека ќе имам сила да издржам. Сега почнува пеколот за мене. Почнувам од тотална нула. Нула сум. А тоа се повеќе и повеќе ме пече. Ама, ако има правда и ако има барем трошка вистина во сите верувања, кругот ќе се сврти, исто како што се вртеше до сега за мене, и за тебе ќе се сврти. И да, ја жалам твојата сакана, ја жалам заради сите зборови што ти ми ги кажа мене, заради сите желби што ми ги откри на мене, заради таа проклета дупка која што е единственото што стои помеѓу нас, која самиот ти ја наведе како причина наместо да си ја спомнеш твојата најмила. Колку што ја жалам толку и се надевам дека е иста како тебе. Исто да ти направи. Да патиш по неа како јас што патам по тебе. Се надевам дека девојчето ќе биде малку попаметно од мене и на време ќе те прочита, само тоа сакам. Олку ниски работи за никого не сум посакала, но ете животот не ме довел до толку, да можам тебе баш да те проколнуваам. Ама во овој момент да, сакам се најлошо да те снајде, сакам да исчезне секоја трошка љубов и грижа што сум ја чувствувала за тебе, се да отиде во бестрага. Не ми требаат ни спомени ни ништо од тебе, сакам да те нема и сакам и ти да бидеш олку мизерен како јас што сум сега, без разлика дали за мене или за некој друг. Толку да сакам некој и да ми врати со ова. Умри.
Немој да направиш нешто лошо поради мене,знаеш дека те сакам највише и дека имам целосна доверба во тебе
Боли, многу боли, до сржта боли, ама овој пат ти заслужи, така сакаше, а тоа што го сакаш го добиваш? -нели? Ете до каде доведе со тоа твое детско понашање и те молам немој да ме бараш, немој да ти текне на мене те молам, имуна сум на сето тоа што го правиш и многу посилна, одвнатре се јадам самата себе, ама солза не пуштам, не за тебе веќе НЕ! -Ме принуди да се сетам која бев…и каква сакам повторно да бидам. Касно ќе биде за све, за нас, за тебе, за мене...
Среќата е како бакнеж: се ужива само кога се дава на друг.... Дај ми или среќа или бакнеж! Ма не е важно само биди до мене и знај дека секогаш ќе те сакам....
Лелеееееееее.... како ме изненади ... ме направи многу среќна ти благодарам за скиреното писменце во чантата , ме расплача од срека те сакаааааааааааааааам
Едно знам, до крајов на животов кога ќе врни на тебе ќе се сеќавам, без разлика биле заедно или не.... дождот ќе го чува споменот на тебе!
Им се извинувам на модераторите,го пишев ова пред некој ден,а немав нет да го пуштам. Koga tolku se promeni ne mi e jasno.Mi velese deka ti sum se,edinstvena na koja da se potpris,a sega? Jas te nerviram,jas duri i tvoite gi nerviram,a? A ti mene i moeto semejstvo ne? Pa i jas ne sum od kamen,a tie ne me nasle na ulica... I ti znaci ke me ostavis site kako volci da me raskinat namesto da me branis i da bidis na moja strana,a jas mislev deka ke me branis od site i od se,nekogas nekoj ako mi pravi problemi,mislev deka sum sigurna vo tvojata pregratka,vo tvoi race... Kako ednas ne kaza ubav zbor,tuku sekogas taka otsecno me isprakase vo taga i dlaboko da tonam vo mislite..Kako ednas ne rece ne se nerviraj,so ubavo da mi objasnis ili da me smiris,da kazis mila sfati me imav rabota ili bilo kako,nekako da mi objasnese,jas ne razbiram kako sekogas mozis taka da mi se ponasas,kako so tie na rabota...Epa jas ne sum isto so niv. Jas trebase da ti sum se,jas trebase da sum taa so koja ke spodeluvas se,i sreka i taga,i radosni vesti i tazni,i problemi,se! A jas sekogas posledna doznavav neli? Poveke me nervirase faktot sto me drzese nastrana i ne mi kazuvase mesto sto ke mi kazese i jas da se sekiram zaedno so tebe. Tolku mnogu raboti sakam da ti kazam... Sakav da ti bidam SE,a sega ke sum nisto. Jas ziveam eden son i mi se cini nikoj deka nema da me razbudi od nego,kolku los i da bil.Znaes koga vo son se paraliziras no prodolzuvas da se boris so zloto dodeka ne te progolta ili nekako ne go pobedis,taka i jas,nema da se otkazuvam dodeka ne se sluci nesto. JAs sakam eden so cela dusa i srce i nikoj nema da me ubedi sprotivno,kolku i da bi bile dobri so mene.JAs,jas neznam zost otolku mnogu te sakam,ama ete,jas ziveev vo takov svet,sakav ti da mi bidis maz i da imame semejstvo,kako sto mi rece,eden den da mi go galis meseto i da imame bebuvce i uste tolku mnogu planovi...NE bese toa obicna fantazija.Bese moja cel so resiv da ja ostvaram.Bese toa cel za koja se borev,za koja rekov ke zavrsam i ke napravam se da se vklopam tamu i da go ostvaram toa,da bidam pokraj tebe i da se prilagodam na tvojot svet. Ete toa e mojot svet,bidejki me prasa vo koj svet ziveam. Jas ziveam vo takov svet kade sto znam da sakam,znam sto e vernost,znam sto e trpelivost,znam sto e iskrenost,znam sto e LJUBOV! Jas znam deka nema da se dadam na drugi,a ti znaese li? Jas nesakav nikoj drug,a ti? NE me obvinuvaj vo nevistini,Gospod golem e,gleda i ke ti vrati ako me obvinuvas. A zlite jazici koi zboruvaat protiv mene,ke gi kazni taka sto ke si go povlecat zborot,ke recat ne bevme vo pravo,taa e razlicna od drugite,taa e vospitana i trebalo da se boris za nea. Epa,ti se otkaza.Se otkaza uste vo momentot koga go iskluci telefonot,mozebi i pred toa,koga ne naogase vreme za da se vidime.Zosto ti ednas ne izjavi zelba da se vidime? Sto ne imase ti vreme ednas na kratko da dojdis do Bt,pa i 2 sati da bea,ke najdev i jas vreme za tebe...Ama tolku si sakal da me vidis...Ne me ubeduaj inaku. Posle kako i moite da te sakaat koga gledaat deka samo me nerviras,a nisto ne pravis za nas,mesto so iskri vo ocite da me precekas koga si idam,odvaj da cekas da me vidis...Nesakam podaroci,ti kazav,TE sakam tebe do mene.Toa ke mi bese najgolemiot podarok. Jas veruvav vo tebe,ama za zal ti ne poveruva vo mene. Kako samo smees da mi recis deka imam drug? Koga eden den ke sfatis deka si bil greska,mozi ke e prekasno... NAvistina li dojde krajot,spremen li si za nego,spremen li si da me ostavis i nikogas poveke da ne se vidime? Ovie dena go nosat odgovorot... http://www.youtube.com/watch?v=sDgYkoI91Bs