Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.264
    Допаѓања:
    44.105
    Нема да ја заборавам нашата близина, твојата машкост, мојата женственост, нашите игри, скандалозна интима, ќе ме греат сите моменти полни Љубов, редици зборови, молк и храна, игри и патувања, кога се изгубивме низ париските улици и ти ми ги топлеше рацете со ракавиците зошто моите беа тенки, кога ми купи книгичка со две мачиња како ловат риби, кога пливавме во езеро голи и се скокоткавме до бескрај.

Мали сеќавања за големи доживувања.
    Те чекам. Ќе се потрудам нашава приказна да има продолженија. А и ти исто. Донеси ми го срцето твое одново свежо и спремно да биде полно Љубов!
    Ќе ја чувам како најквалитетна зимница зимава :D

Те сакам бе, улавко еден. Ти си мојот пријател и будалетинка. Се’ во едно.
    :inlove:

На thelittle17 и cinderella5 им се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    3.621
    Ми фали твојот допир, твојот бакнеж, али жими се, најмногу ми фали твојата прегратка! :(
    Сеуште ми е најбезбедното место на светот ...

На DeepRed му/ѝ се допаѓа ова.
  3. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    And you, you will stay in my heart
    As i knew from the start...
    And you, you will stay in my heart
    Never keep you apart...
    Akcent-That's my name

I don't wanna miss one smile
    I don't wanna miss one kiss
    I just wanna be with you...
    Aerosmith-I don't wanna miss a thing

Прикачени фајлови:

• 100.jpg
      100.jpg
      Големина на фајлот:
      4,5 KB
      Прегледи:
      159
  4. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Знаеш лошо е чувството кога се предаваш со целото срце а не оставаш ниту еден дел за себе а некој тоа на некој свој начин го искористува . Не можеш да се ослободиш . Заробена си во своите чувства. Бар малку да покажеше почит . Не на твој чуден начин подскриен . Покажи го тоа бар малку да знам дека имам надеж . Таа љубомора не е потребна ама воопшто замислуваш нешто што го нема и не постои и ме правиш да се чувствувам лошо и крива зошто не веруваш.

5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Јас не сум виновен
    ти ми требаш како добар ден
    после се да сме
    сами под ѕвездите
    На чекор од тебе
    никако до тебе
    јас не сум виновен
    што ти си ми се !

...................................П.С - I love you !
    :* :*
    Како немат да е удриш таа црпката твоја зелена од ѕид и да ти дојде умот! :lol:

6. Blair15

Blair15 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    12
    ем си виновен и пак инат тераш ... дај веќе нека ти попушти тој инаеттт.... пиши ми :*

7. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.885
    фала за убавиот ден :*

8. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Кој може тебе да те разбере секоја му чест :devil: Јас веќе не знам што да мислам.Не ми е јасно како може дечко на твои години да се понаша толку недефинирано.Со некои постапки крајно ме разочара,а од друга страна се топам на твоите муабети.Како можеше за толку брзо време да ми го земеш паметот ни јас не знам ама ова не е на арно...Немам апетит,не спијам по цели ноќи,а не знам на што сум со тебе.Кај и да ќе експлодирам па макар и по цена засекогаш да исчезнеш од мојот живот.....

9. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Мислев ќе се потрудиш барем малку да кажеш нешто,да ме убедиш дека се трудиш да се смениш,да ми кажеш се што не си ми рекол,а со се тоа да ми дадеш причини за да бидем со тебе,но не само за џабе се надевав дека ќе се случи тоа ти и понатаму си ист и таков и ќе си останеш,а за мене е најдобро да се тргнам од тебе додека уште имам време и да не патам заради тебе доживотно...

10. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Ај фино лепо објасни ми што се дешава со тебе :?:
    незнам да ги протолкувам твоите зборови, твоето понашање :!:

11. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Се сеќаваш ли на времињата кога беше воодушевен од мене? Бар јас така сум го доживеала тоа...
    Едвај чекаше, буквално едвај чекаше да збориме...Кога прв пат ти се јавив, кажа дека сум го имала најубавиот глас...
    А јас, јас бев во облаци.О Б Л А Ц И!
    Пред да те запознаам, си викав дека нема шанси да бидам со некој како тебе, ми делуваше сељачки! Ама, се случи еден итекако добар пресврт, па влезе во моите срцеви комори дур да трепнам! И не само во коморите богами, и коски, и мозок, и душа,
    а и вагина богами. :lol:
    И така, од ден на ден се зближувавме ненормално многу, и се сакавме премногу дури пред да се видиме...Ова нешто како љубов на прв збор? :^) :D
    А, денес...денес се е друго...освен нашата љубов.
    Ти, во неколку наврати излажа...А јас, ко што бев напорна, станав уште понапорна.И тогаш се почна да се руши...Доверба, ИЧ! Разбирање, многу малку! За искреноста ни сама не сум сигурна, дали си ти секогаш искрен...Само љубовта ја имаше во изобилство... Ама, знаеме дека љубовта воопшто не е доволна за една врска да опстане...

Kако и да е, немаше веќе срце, злато...Тие беа заменети со навреди, што патем да знаеш МНОГУ болат и кршат срце, немаше веќе комплименти, едноставно, немаше пола суштина од една љубовна врска.

Мене ова ме уништува, тоа што врската не ни е добра ме уништува, и затоа спомнувам раскинување секој втор ден.За да не боли толку...ама боли, боли итекако, а јас си поттиснувам длабоко во мене.

Зошто се лутам, зошто се дерам?
    Не сум најубава, не сум ни најзгодна...стравот дека еден ден ќе ме замениш тотално со фудбалот, или со некоја друга е прилично голем.Дали е од мојата самодоверба што варира, не знам, ама стравот е тука и тука и ќе остане.
    Почнуваш активно со фудбал...мило ми е, верувал ти или не.И кога те гледам како играш, се чувствувам исполнето, а тоа ретко се случува...Ама, исто така и ќе бидеш во контакт со други (подобри) женски од мене...да да, го зборевме ова ама сепак...Еден ден може ќе посакаш нешто друго, а мене ќе ми биде ужасно тешко.

Имам уште многу да кажам, ама зборовите многу тешко ми излегуваат, а се чувствувам како да не знам реченица да сврзам... Те сакам многу, ама... не оди, а финти да направам да прооди уште не знам...

На Miss.Ricci и cinderella5 им се допаѓа ова.
  12. butterflly

butterflly Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    ти ја врати насмевката на моето лице ти благодарам многууууууууу :inlove:

13. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.753
    што ли се случува убавецу :wasntme:
    нешто многу ми титкаше денес, по некоја порака, ме нарече со мили зборчиња-не очекував такво нешто од тебе, најискрено :!:
    а тоа сакам да се видиме, знам дека сакаш да се видевме, ама ете се искомплицираа работите-убаво што си отишол на кеј да трчаш, барем да ја исфрлиш негативната енергија од себе, наместо да се видевме и да се испокаравме и да си кажеме се па после да не сакаме да се видиме
    размислував прееска и сватив дека ти си еден и единствен-многу посебен барем за мене, се надевам и јас за тебе :) :* :hug:
    сватив дека си премногу горделив, и дека не сакаш да те видам кога си нерасположен, или нервозен, ок ти си знаеш, ама треба почесто да се гледаме, оти вака си ми ко пен френд-што да правам јас, изморена сум, немам време а од дома на глава ми се качуваат-мамичка тоа :worried:

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Толку си голем кретен и се правиш лоши работи иако знам дека е најдобро да раскинем со тебе зошто ми е толку многу тепко да го убедам срцето во тоа? Зошто тоа олку многу се противи на мојата одлука да бидам без тебе? :fubar: А зошто и ти не исчезнеш од мојот живот кога гледаш дека не оди? :worried:

15. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Eдвај чекам да те видам и да си бидеме заедно засекогаш.Ти благодарам што ме сакаш и што си секогаш до мене,можеби не физички но духовно.ТЕ САКАМ ЉУБОВ.<3

16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    На толку ли ниско ниво падна? Да збореш глупости за мене на другарките. Додека одев со тебе добра бев нели,сега не ти треба таква како мене. :^) Каква бе дечко каква? Најдобрата што си ја имал сум ти јас и го знаеш тоа. И не заборавај дека јас ти раскинав, и дека претходниот пат јас ти раскинав, а ти беше тој што прв се јави, што секогаш прв се јавуваше и пишуваше. Ме разочара, требаше да ставам точка уште тогаш, ама јас ти дадов втора шанса. Ја прокоцка, е трета нема. И подобро ми е сега да знаеш.
    Не сум таква што јаде го**а за бившите или да сечам вени за нив. Нагазни ми уште повеќе на нервите, лошо ќе ти биде. И не знам зошто воопшто одеше со мене и ми даваше лажна надеж кога никогаш не сум ти значела.

17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Зошто не си секој ден ваков?
    Па да слушам колку ме сакаш, колку сакаш да си со мене, колку посакуваш да сум првиот лик кој ќе го видиш кога ќе се разбудиш?

Зошто? :wasntme:

На Miss.Ricci и Lepaaa им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.414
    Допаѓања:
    47.744
    I've nothing without you.
    All my dreams and all the lights mean
    Nothing without you.

Summertime is nice and hot,
    And my life is sweet like vanilla is.
    Gold and silver line my heart
    But burned into my brain are these stolen images,
    Stolen images, baby, stolen images.
    Can you picture it,
    Babe, the life we could've lived?

19. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    900
    Распарани филмови... неправилно закрпени.

Јас и ти, соба број девет.
    Се што гледам е синило. Не е небото, ниту езерото, како по обичај. Погледот твој... син. Како очите. Едвај се помести, не да видам, туку да почувствувам. Врвовите на твоите прсти нежно ми врвеа по образите. Па низ косата. Се вратија и преминаа во битка со капаците на моите очи. Ти победи, како и секогаш. Очи затворени, а сепак те гледав. Ми се приближи, ме бакна, ме прегрна. Со усните нежно ме помилува по вратот а косата ми ја собра во една дланка. Па локни ми правеше, плетенки. “Јаболче мое,“ се смееше. Зарем ме спореди со забранетото овошје? Па и сум, на еден начин за разлика од друг.
    Глумев сериозна. “Толку црвена?“ со веѓите во вис.
    Па ти, посериозен. “Не црвено. Зелено. Ко умот,“ елаборираше, изразот ти беше таков што помислив ќе експлодираш смеејќи се наскоро.
    За мене уште не заврши. Те чувствувам околу мене, до мене, во мене.
    Гласот ми одекнува низ мислите, нашите песни. Тогаш, кога ми читаше.
    Себично те чувам за себе. Никој да не те види, никој да не те чуе. Ќе те грабнат.
    Станав да го отворам прозорот. Се свртев, беше зад мене. Најбрз на светот. Добри 15 сантиметри повисок. Се случи секундарно. Бев во твоите раце без пред да сум свесна и ме вртеше наоколу како да сум само 5 кила тешка.
    Најмелодичното смеење. Јас во терца. Компатибилни како виолина и виола.
    Мирисот на розата. Ги најдов трњето во корпата за одпадоци. Пак уште ми се чудиш од каде сите збркани мисли на хартијата... Ти. За тебе. Се што правам е за тебе. Поради тебе...
    И насмевката. Тунели, шахти, цевки. Што да речам друго. Човек. На се се смееш. Како контраст од тоа што сум јас.. А со тебе друга личност.
    Го извлече најдоброто од моето најлошо. Еднаш за секогаш.
    Тајна што само ти ја знаеш. Ти и никој друг, никогаш.
    Совршен за мене. Само за мене.
    Веќе ми недосигаш но посреќна не сум била.
    Одај, далеку подалеку. Ќе те најдам, еден ден. Си знаеш.
    Чекај ме и доаѓам.

На Libera и L-enna им се допаѓа ова.
  20. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Едноставно ти Благодарам што постоиш за мене,што ме сакаш,почитуваш,си најнежен и најмил кон мене на цел свет,за сета поддршка што ми ја дава.Секоја рака подаена од тебе кога ми било најтешко,секоја радост споделана со мене кога сум била најсреќна.Ти секогаш си бил и си со мене,а знам и дека ќе бидеш засекогаш.Знам дека смртта е неизбежна,но поосакувам здравје боже да доживееме длабока старост заедно и кога ќе дојде денот да одиме на небото,да одиме заедно и таму да сјаеме и да сме заедно вечно љубов моја.Да барав немаше да најдам како тебе.Се прашувам со што ли те заслужив тебе мило мое,но знам дека ние сме создадени еден за друг и цел живот ќе е така.