1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Уште само неколку часа останаа :*

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.885
    не знаес како е кога сама си и сите други околу се знат и се смеат а ти само како стуб седис и гледас,као така ти со мене си?...

3. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Како мало дете на чоколадо ти се радувам секој пат кога треба да те видам, толку си ми мил што сите кавги, негативни мислења, критики.. се е сувишно кога ќе те видам и после толку време.. Ти знаеш да бидеш срце човек ама знаеш и да ми го уништиш денот, на некој чуден начин :?:

4. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
  5. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Мојот скратен потпис многу поубаво изгледа ако го носам твоето презиме. Just sayin'. :wasntme:

На Miss.Ricci и 1209 им се допаѓа ова.
  6. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Убаво ми е.
    Знам дека досега во секоја тага си сакал да бидеш сам. И тоа што те мачело да го скриеш длабоко во себе и да се смешкаш. Вчера, кога го почнав муабетот, бев подготвена да ми се раздереш. Да ми кажеш дека таа тема толку те боли и повеќе сакаш да ја игнорираш. Да не изразиш колку ти е тешко што не можеш да бидеш покрај него во најтешкиот момент. И мило ми е што прв пат направив вистински чекор. И сакам вака...да сфатиш дека пред мене не треба да глумиш, ако треба и да плачеш, да ти го видам црвенилото во очите. Ако треба заедно ќе плачеме. Ама сакам да знам кога те боли. И сакам да бидеш слободен да го покажеш тоа. Не ми требаш само во весели мигови, не ми требаш ради забава. Сакам и да те тешам, сакам да сум ти поддршка, сакам да знам кога ти треба разговор, сакам да знам дали треба да се тргнам или да те гушнам и силно да плачеме, сакам да знам на кој начин да постапам кога душата те боли. Ама не сакам да погодувам. И кога ќе ми кажеш дека го цениш тоа што сум почнала разговор, јасно ми е дека почнуваш да ме сфаќаш. Дека сакам нашата врска да се темели на вистинска љубов, дека сакам да те запознаам вистински и да знам што те радува, што ти причинува тага, а не само да се врти околу она што ме прави среќна.

И уште помило ми е што кога зборуваме за луѓето кои биле дел од нашето минато, можеме и да се насмееме. Јас можам да ти кажувам колку добар, фин и културен бил тој и колку жалам што сум го изгубила и знам дека би ме разбрал на вистински начин. Ти можеш да ми кажеш за почетоците на твојот љубовен живот, како сте се натпреварувале со другар ти кој ќе собере повеќе женски, па ќе се смееме кое дете си бил. Ама најмногу сакам да слушам како никоја не допрела до тебе како јас. И кога ќе ми кажеш дека не е битно каде и со кој сум била, тука сега и ќе ми го покажеш делот од твоите гради каде се наоѓам јас...ме ежиш. И кога гледам како после половина година се опушташ, си дозволуваш да изразуваш емоции кои претходно не си можел бидејќи те повредила...ај да ја речам госпоѓата, ми е мило што толку рано имаме се`.

И сега сфаќам. На почетокот ништо не е како што изгледа. Ама со трпение и многу љубов, се добива повеќе од потребното. Се менуваат луѓето, се менуваат ставовите, а ако расте љубовта, ќе се променат сите работите кои некогаш ти пречеле. Тогаш те оценував како прост, неодговорен, немирен...а денес се средува се`. Ќе најдеш и работа, ќе станеш и посериозен покрај мене, можеш да се смириш покрај една. Можеби отсекогаш си можел, ама јас не го гледав тоа.

Ти кажав еднаш, ќе ти кажам пак. Истрајноста која ја научив од тоа (иако напати ја заборавам), ми е животна лекција.

На Lolipop23, ludacaa, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.913
    Допаѓања:
    102.725
    Никогаш нема да те заборавам поради друг маж.Ќе те заборавам поради друга жена-онаа која не можев да бидам додека бев со тебе.Таква како што твоите милуваа,а ти потајно бараше...те преболев ли?
    Не драги мој,те прераснав... :smirk:

На zarah, thelittle17, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Никогаш не сум ималa многу да ти дадам, само љубов како дете искрена....

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Повторно дојдовме на моето. Преречи ми нешто, и ќе ги трпиш последиците. ;)

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Треба едно нешто да знаеш за мене - не попуштам лесно.

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.974
    Допаѓања:
    9.997
    Те разбирам,знам веќе,тебе не ти недостигам јас,тебе ти недостига слободата :(
    И незнам кој те кренал в облаци,ама тој нека му ја мисли како ќе се приземјиш ти еден ден кога ќе треба сериозно да гледаш на работите,пошто сега си право дете во мозокот.

12. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Зарем сум крива што сакам да разговарам отворено кога нешто ми пречи? Таква сум, не можам да молчам, се кажувам. Зарем треба да бидам како добар дел од моите другарки кои изиграваат ангели пред своите дечковци и како ништо божем не им смета а пред мене резил го прави дечкото? Зарем јас сум крива што наместо да те трачарам пцујам и колнам пред другарките јас тебе се во лице ти зборам? И после ми велиш, "види Петкана ништо не му збори на Павле, не му се лути, за се се согласува..."
    Excuse me?? Знаеш ли ти истата таа Петкана какви "планови" му крои на истиот тој Павле зад грб? Како само глуми светица за да го добие она што го сака? Е па извини Трајко, ако сакаш таква слободно остави ме!

На teddybear, tweety26, Libera и 3 други им се допаѓа ова.
  13. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Толку беше од нас...
    Заврши и нашата приказна.
    Ми направи да ми биде премногу болно нашето раскинување,но некако собрав храброст да ти кажам крај.
    Не можев да те гледам како трчаш и плачеш по мене извикувајќи го моето име.Но мора да биде вака.Прости ми.Ти никогаш не успеа да се смениш,само направи лошо да се почувствувам во нашава врска.Ме погази скроз.
    Можеби ако ни е судено пак би биле заедно,а ако не ти посакувам среќа... ;(

На PinkGir123 и Nymeria им се допаѓа ова.
  14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.306
    Ти го сакам името, сакам да го кажувам безброј пати.
    Ти ги сакам дланките и се сеќавам на мигот кога се смеевме колку моите дланки во споредба со твоите се малечки.
    Ти ги сакам очињата, најсветли и најведри, по нив познавам дали си среќен или не.
    Ти ги сакам рацете целосно, големи доволно да се чувствувам најбезбедно.
    Ти го милувам гласот кога во него има слатка несигурност за она што го зборуваш, со страв да не те сфатам погрешно.

Би сакала се ова да го знаеш,посакувам.

15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Зајачее едно едвај чекам да ти го покажам изненадувањето.Се надевам ке ти се допадне.ТЕ САКАММ ЉУБОВ!

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.508
    се случи тоа од кое најмногу се плашев-заборави да ми бидеш пријател..сега си ми се, а ништо..

18. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    17.825
    Мислам дека се повеќе и повеќе те засакувам, камо пријателски да е тоа сакање, да не е повеќе.

19. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.664
    Допаѓања:
    2.482
    те боли? и мене ме болеше... ;)

20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.912
    Допаѓања:
    7.699
    мислев дека те заборавив но не било така.оваа вечер мислев дека ќе ја поминам мирно,мислев дека сум силна но не било така.јас сум слаба многу слаба на тебе.а ти си едно обично ѓубре што животот ми го претвори во пекол.би сакала работите да беа поинакви,би сакала да ме сакаш барем малку,само малку.барем мал дел од твоето срце мене да ми припаѓа.барем за миг да се сетиш на мене дека и јас постојам и дека многу те сакам.те сакам бре будало и покрај се што ми направи и тоа многу.велат дека раните од ден на ден минувале но мојата не е таква.мојата уште боли и при најмал спомен од тебе.ме боли многу а јас сум беспомошна.да можев бар да те мразам но не можам.а тоа го заслужуваш да те мразам а мене ме боли и најмал спомен од тебе.душата ми ја кине.никогаш ништо не бев побарала од тебе.само сакав да ме сакаш и да ми веруваш а ти ни тоа не го можеше.ми фалиш многу посебно оваа вечер животот би го дала да си до мене,да ме прегрнеш барем за миг за да не ја чувствувам оваа голема болка.би сакала да ме утешиш,да ми кажеш дека ме сакаш така мојата болка би престанала.но за жал животот е суров и јас морам да научам да бидам силна,да се помирам со реалноста дека повеќе не си дел од мојот живот.морам напред и тоа без тебе.јас за тебе живеев ти ми беше потпора кога ми е најтешко,се будев секое утро со недеж дека ќе бидеш до мене да ме гушнеш и да ме утешиш и да ми кажеш дека ме сакаш.а што сега?како без тебе?е не можем.не те заборавив.само добро глумам дека сум среќна,но со некоја чаша алкохол маската ми паѓа и солзи ми потекуваат од очи.душата ме боли но морам напрет без тебе.еден ден животот ќе ти наплати за се што ми направи.