Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
  2. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Ај биди што подалеку од мене вечер, те молам!Не знам дали ќе можам да поднесам да те видам уште еднаш, а да не ти акнам шамар |(

На joana18 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    сега свакам некои работи-ти господине се плашиш од мене, не затоа сум страшна, оти не сакаш да се врзеш нели Овните бегаат од ропство :nod:

а што ми кажуваше една жена за Овните дека се многу фини, само треба ептен нерви да имаш оти се премногу тврдоглави, ама не се секирај трпение-спасение, и нема потреба да паничам, или да се потресувам :)

На Shpagetta му/ѝ се допаѓа ова.
  4. joana18

joana18 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.303
    Како тоа денес сакаш да се видиме баш кога јас ќе излезам и јас вчера сакав да бидеме заедно па ти си излезе со другарите... и го мразам тоа што не излегуваме заедно и што сме толку далечни... продолжи вака

5. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
    Среќен си? Стварно?

На cigarce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.597
    Допаѓања:
    14.229
    Уф, сакам што повторно сме ние старите, заљубени, дури и изгубени.
    Денес навистина накиснавме на дождецов. И се љубевме, сами, на станица. Без никој околу нас, цел свет за нас, и еден син чадор.
    Да ми одговара на чантата викаш?

7. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Си го отворив фолдерчето кај што имам зачувано разговори од мсн со подраги личности, и одма почнав да го читам нашиот. Не е многу, нецели 3 месеци ама нема што нема внатре. Низ многу насмевки, смеа, солзи и нервози прочитав сè .. па де се топлев, де душава ми замрзнуваше. Од изливите на љубов и споделување на најважните/најнервозните моменти, па сè до долго тешење и засмејување, за да престанам да плачам.
    Требало да си женско, љубов, така викале. И ти во розево ќебенце како мене, иако би мислел дека сум ти го украла. Те прашав кого би љубела јас сега ако ти беше женско .. а ти како од пушка: Без навреда, ама можда ќе бевме лезбејки! Чудно нешто кажа, ама ми ја стопли душава. Сега повеќе него тогаш, зашто памтам дека останав подзината. :D

Си се потсеќам и се трудам да се држам. Боли кога гледаш дека во еден момент се распаѓа сè, многу боли. И кога некое „другарство“ е поважно од самата врска. Сметај ме тврдоглава, ама јас сеуште мислам дека имав право.

Ама .. мило ми е што го имаме ова сега. Спомените, кои иако некогаш многу болат, ми се премногу мили. Да имам на што да се сеќавам, да има што кое кога ќе го видам ќе ми исцрта насмевка на лицево, зашто е поврзано со тебе.
    Мила ми е и сегашноста, а и мене и тебе во неа. Она мало чудо - налик пријателство, што го имаме. Кога се немаме видено повеќе време, па ти ќе фатиш да ме гушкаш тука пред сите. Онака силно, како што знаеш само ти. На момент ќе пуштиш, но после уште една следува, за крај. Многу кратки ама искрени, затоа ги сакам. И кога ми се смееш, па дури и ме плашиш. Мило ми е што ти значам. И знам дека звучи глупо, ама многу ми е мило што не било, а ниту пак ти е сега сеедно. Важно ми е тоа, зашто знам дека нашето отскокнуваше од сè што порано си имал со други.

И така ете.. скоро секогаш ми е мило ова што меѓу нас било и што е. Има моменти кога ми фалиш многу, ама ретки се, навистина. И ти се радувам кога ќе те видам, зашто знам дека ако одлучевме спротивно, ќе ги вртевме главите на секое гледање и ќе чутевме кога ќе бевме приморани да сме заедно. И немаше да издржиме, знаеме и двајцата.

Ти благодарам за спомените, љубов .. ти благодарам за сè, дури и за тоа што не треба.
    За мене и за нас.
    Биди добар жабецу .. :)

На cinderella5, innablood, marama и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    5.985
    Овој пат ќе ти вратам па последно да ми е!!!! :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

9. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.889
    Допаѓања:
    7.492
    те интересира дали ме боли?нееееееее душо.веќе одамна сум отпорна на болка,веќе ништо не ме повредува.би сакала да ти кажам збогум и те мразам.да ти се врати се што ми направи.

10. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    После секоја наша кавга јас уствари сфакам колку ми значиш , колку те сакам и колку ми требаш.
    Толку ми се пикна во кожа што без тебе јас не сум јас.
    Искрено некогаш се плашам и се прашувам што ако некогаш раскинеме? -Што ке правам јас без тебе и како ке продолжам.
    Тешко ми е кога мислам на тоа а сега уште повеќе мислам кога се караме нон стоп.
    Па добро што се случи со нас? -Ова не сме ние, ова не личи на нас.
    Како некој ѓавол да влегол во нас и има цел да не раздели.
    Оди си ѓаволуу во нас сеуште има љубов!!

11. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.845
    Допаѓања:
    25.874
    Да ти се плукнам у тоа "другарите" што ги имаш, без грам осет и што ти се јавуваат еднаш неделно, само кога им треба превоз.
    Стварно не знам од каде да почнам и каде да завршам.
    Разбирам услуга еднаш-два пати, ама СЕКОЈ ВИКЕНД? Стварно ги премина сите е*ани граници.
    Зарем биваше до толку ли да си наивен? Зарем биваше да ме натераш да го направам тоа што најмногу го мразам, а тоа е да ти речам да бираш. Или јас, или тој. Поточно, или тензија меѓу мене и тебе или меѓу тебе и него.
    Ти личен шофер ли си им на него и девојка му? Еднаш те праша ли дали можеш? Те прашал ли некогаш дали имаш време/пари/бензин? Те прашал ли некогаш како јас се чувствувам во врска со тоа? Направил ли он нешто за тебе?
    ТИ РЕКОЛ ЛИ ЕДНАШ ФАЛА????
    Ако одговорот е Да, на било кое од овие прашања, тогаш извини, се лутам без потреба.

И знаеш, тоа што признаваш дека сум во право,тоа што си свесен дека премногу попушташ и не знаеш да речеш не, тоа што ти е потешко отколку мене и се испраќаме со солзи во очите, затоа што повторно ние се караме за некој трет, не те прави попаметен. Делувај, па тогаш ќе правиме муабет.
    Тоа твоето ЗНАМ ДЕКА СИ ВО ПРАВО, мене ништо не ми менува.

Научи се да речеш не, научи се да одбиеш, затоа што ова ги помина сите граници на безосетност.

:@

На cigarce, teddygirl, teddybear и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    77
    Некако ко љубоморен да беше вечерва. Обично не ми се јавуваш толку многу. Дури и неможам да те натерам да ми се јавиш, а сега слушна дека сум во ново друштво и оп, ѕвониш :)) ако мило ми е :lol:

13. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    подобро сама отколку со тебе!
    можам и вака да просперирам. 8)

14. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    го обожавам времево додека врне а јас и ти заедно греено вино и добар филм ммммм

15. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.307
    Допаѓања:
    5.985
    Колку што нејќев сега сакам.. Да ми се јавиш и да ми кажеш тука сумм кај тебе ај искочи... Сакам да те видам! ;(

На Ilusionist му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    1.709
    Колку ли само беше ладен кога се збогувавме.Требаше дури да ти речам јас за да ме загушиш со сила.Разбирам си лут и сето тоа,но можеш да го тргниш тоа настрана и да се збогувавме како што треба.

17. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Не сум ни самата свесна, како брзо помина времево.Броев месеци,недели,денови а сега бројам часови.Уште само 1-2 часа и повторно кај тебе во прегратка :*

18. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Отсекогаш барав некој како што си ти. И, кога сите ми кажуваа дека сум луда и дека таков никогаш нема да најдам. Ми се смееа зад грб, а јас чекав. Верував. И, дочекав да ми се оствари тој сон. Те запознав тебе. Посебна и прекрасна личност... САМО МОЈ! Сите оние кои ми се смееја зад грб и ме убедуваа дека таков како тебе не постои, сега дочекаа јас да им се смеам на нив. Но, тие не се важни. Важни сме само ти и јас. Важно е дека те најдов во овој непрегледен свет, полн со лаги, завист и злоба, а само ти си она доброто во него. И, се појави во последен миг, кога веќе почнав да верувам дека не постои љубов и се прашував себеси дали воопшто вреди да чекам. Но, најдов сила да верувам, да продолжам и понатаму да чекам. И, сега кога конечно те пронајдов сфатив дека не сум чекала само некој како што си ти. ТЕ ЧЕКАВ БАШ ТЕБЕ!

На PinkGir123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ми го разубави животот. Не би бил убав ако не беше ти во него. И како што минува времето станува се' поубав и поубав. :inlove:

20. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.195
    Допаѓања:
    23.272
    Чуден ми си, и то вкрај ! :|

На srcekrsacka и Name им се допаѓа ова.