1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Претерано многу ми фалиш.Копнеам за моментот кога повторно ќе те видам и ќе ги осетам твоите бакнежи и прегратки.Единствено ти си она што ми фали за да бидам комплетна.Пресреќна сум што конечно ја разрешивме нашата ситуација и што ми докажа дека не згрешив кога одлучив дека сакам да бидам со тебе.Твојата искреност и добрина потполно ме купија и направија во мене да се пробудат чувства,за кои се чудев зошто до сега не сум ги почувствувала.Од ден на ден ми стануваш се подраг и само се молам и понатака да функционирааме вако добро како и сега :*

На srcekrsacka и lovely-girl им се допаѓа ова.
  2. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Прво ме изнервира...потоа ме изненади...па ме направи да се смеам до солзи...па ме разнежни како никогаш до сега...па ме гушна најсилно...и завршивме уживајќи во креветче.
    Браво за тебе душо. :clap:

На Hipica и lovely-girl им се допаѓа ова.
  3. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Ех кога би знаел... Ех кога би знаел што се случи денес... Ех никогаш нема да дознаеш.. Хаха 8)

4. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Иако прво се нервирав и се пцуев што ти купив подарок кој воедно не си го заслужил воопшто, сега немаш појма колку ми е мило што сум ти го купила подарокот.

Многу сум среќна што ти се допадна цедето. Знаев дека ќе ти се допадне и токму поради тоа и го купив, ама искрена да бидам не очекуваш толку да се израдуваш и да прифатиш да го земеш. Знаејќи те каков си кога се во прашање подароци. Ама кога те гледав така радосен не можев, а да не заплачам од среќа. Не знаеш колку ми е мило и убаво кога си радосен, а на некој начин јас сум причината за тоа.

И сега едвај чекам во живо да те видам и да ти го дадам подарокот. И во живо да те видам како се смееш. Плус таман ќе имаш оригинално цеде од John Frusciante кое ќе можеш да си го пушташ во кола кога ќе возиш додека врне.

Те сакам.

На Hipica, cinderella5 и L-enna им се допаѓа ова.
  5. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Јас си го кажав своето и повеќе немам намера да полагам сметки. Доколку ми веруваш океј, доколку не пак океј. Ќе прејдам преку двете, можам да кажам дека сеедно ќе ми биде што ќе избереш зашто знам дека моето си го направив, јас се потрудив и сега останува само на тебе.
    Барем кога ќе помислам во иднина и ќе се навратам, ќе знам дека вредело што не сум седела со скрстени раце.

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Ми недостасуваш.
    ;(

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    И оваа вечер ја поминав будна лежејки на креветот чија постелнина мирисаше на препознатливиот мирис на мајка ми, мед млеко и рози. Знаеш, размислував, веќе неколку ноќи по ред. За нас, за се што доживеавме... Те запознав кога бев дете. Сеуште раните од паѓањето од точак не ми беа заздравени, а веќе почнавме некаква љубов. Не бевме свесни дека толку далеку ќе отидеме...Те гледав како мојата отскочна даска, како мојот билет за возот на возрасните. Толку брзо сакав да пораснам... Со тебе како топче од флипер отскокнував, созревав, учев и постојано ја слушав твојата реченица: Животот го проживеа со мене. И да, така и се чувствував, дека целиот живот на тебе го потрошив. Луѓето околу нас веќе не научија. Како да сме парчиња од сложувалка, кога сум без тебе ме гледаа ко не целосна. И домашните беа согласни со тоа. Многу пати се фрлаше на маса некоја шега на наша сметка, поврзана со нашата иднина. Само ќе ја ставев на лице горчливата насмевка, знаејки дека секоја шала крие во себе и вистина. А ти, толку возбуден,амбициозен и сериозен, цврсто застанат на нозе сонуваше за своите планови. Занесен од магијата на парите, скоро секој разговор го водеше небаре си голем бизнисмен говорејки со жар во очите за деловни вечери, зделки, кеш, гламур, елита, а јас, ти и младоста наша умираме... тивко, полека и сигурно умираме...Колку, ох колку сакам да го зграпчам животов, денов, овој момент сега. Да се почувствувам young, wild and free, да лудувам како куче пуштено од ланец, да пијам како локална пијаница во понеделник, да сите мои пори ги исполнам со младолики спомени, што утре ќе им ги раскажувам на внуците, да не останам вечно закована вака, бидејки YOLO-то во мене, тек допрва ќе се разбуди!

8. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Слушнав дека ќе заминеш во странство...Ќе заминеш ама јас никогаш нема да те заборавам.Јас сеуште те сакам и сеуште се надевам за нас...И да заминеш твоето срце ќе остане во мене.Иако јас сеуште се надевам можеби никогаш повторно нема да бидеме заедно...Но знај дека никогаш нема да те заборавам.Ќе те сакам до крајот на мојот живот..Еден ден може би пак ќе се сретнеме на нашата уличка,можеби пак ке бидеме заедно...Но останува времето да покаже се.Многу те сакам и знај дека сеуште те чекам и ќе те чекам до крајот на мојот живот.Те Сакам...

9. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Лелее, што мораше да одиш? Денес цел ден спобудалев без тебе. Многу си ми потребен сега, баш сега како никогаш друг пат.
    Многу ми е тешко после моментот кога ги „отворивме картите.“ (како ти што велиш) И извини, што цело време неосетно те повредував со зборови, што зборував и тоа што е за кажување и тоа што не е, ама сега знам како е и ветувам дека ке се воздржувам.

10. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
  11. Vezilka

Vezilka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    311
    Боли. Премногу. Се плашам ненормално за тоа дали ти ги имаш изгубено чувствата према мене. Те сакам повеќе од што можеш да замислиш. Но не го покажувам тоа. Можеби тоа ми е грешката? Може затоа и двајцата се однесуваме ладно? Мислиш дека не ми е гајле? Зборувај со мене, се уште сум истата. Само уште повеќе заљубена во тебе, ако е тоа воопшто можно... Ветувам дека ќе бидам потопла, само отвори се повторно према мене. Те молам, никогаш не сум дозволила до сега да бидам зависна од некој, но рака на срце, ти пробуди многу работи во мене кои никогаш не сум ги дозволила ни помислила дека се во мене.

На orchid28 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
  13. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    После дооолго, типично женско анализирање на работава, сфатив дека стандардно ги преувеличувам работите што не е само типично женски, туку и типично раковски (читај: типично за мене) :lol: Си направив договор со себе дека за почеток, ќе оставам се да се движи само од себе, нека не води времето, судбината, а може и твоите желби, не е проблем.Оној момент кога ќе ми личи паметно да се качам на сцена, да ја истакнам мојата улога во комедијата Јас и ти (да не речам Ние :D ), ќе стане интересна ситуацијава, а до тогаш, уживај 8)

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.858

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      8,5 KB
      Прегледи:
      130
    На Miss.Ricci, teddybear, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Седи си дома, одмарај си!

16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ахх ние раковите .. иста сум и јас

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Дали ти сериозно почна да се заљубуваш во мене :wasntme:

18. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Нема да си дојдиш две недели? :o
    Од каде ти текна сега па ова...

19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    2.564
    Не се нервирај, ќе биде се во ред.
    И да, чекам тегла со ајвар да ми дадеш :P

20. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ете, за тие ситници зборев. Да ми се заблагодариш кога ќе дојдам да се видиме, колку и да ми е обврска и сосема вообичаена работа.
    Наместо оние страсни бакнежи, да ме погалиш по лицето, ко да сум најнежното суштество што постои. Така ме гледаше на почеток, со доза на страв и срам. Ќе ти легнев на нозе, ќе ги споеше четирите прсти од раката и полека ќе минуваше по образите, носот, устата, косата... Фала што ме врати во тоа време.

Сакам се` со тебе бе дете. Да пешачам додека нозе не ме здоболат, држејќи те за половина, да одморам на клупа со чоколадно млеко во рака, да ми купиш американски крофни, дома твоите да не` пречекаат со штипска пастрамајлија... Да ги храниме животните, да ги сликаш, да се воодушевуваш од лавот кој патем го претставуваш, да му помогнеш на детенце да го нахрани коњчето :)

Малку ми е. Некогаш те сакам романтичен и нежен, ама се`повеќе ми фали тој жар во очите кога бев во твое присуство. Таа желба за мене, неможност да ме оставиш и да ти е малку секој момент поминат со мене. Да ме молиш да останам, а да не ме пушташ така лесно зашто обврски те чекаат.

Сакам да се навикнам. Ама тешко ми оди. Тој твој умор ме спречува да ги видам сите чувства кои досега си ги покажувал. И колку и да си позитивен, јас не сакам да се лажеме дека ќе е подобро. Само мора да се прифати. Само сакам да сфатам дека ме сакаш исто колку порано и да не се сомневам веќе. Ама проклето е тешко.

На Tenkai, marama, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.