Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.839
    Допаѓања:
    5.198
    Минато си, далечно минато на кое неможам со јаснотија да се присетам.
    Веќе не ме расплакува секоја помисла на тебе. Сега спомените ми носат само насмевки.
    Успевам да се насмевнам од срце, не како претходно, да се смеам насила, глумејќи дека сум среќна.
    Уживам во сите работи што ги немав додека бев со тебе.
    Животот ми е поубав без тебе. Не жалам за тебе, жалам за сето време што ти допуштив да ми го земеш. Ама и после се што ми направи, не те мразам.
    Со нетрпение го чекав денот кога ти за мене ќе бидеш воздух, само куп смрдлив воздух. И ете го, дојде.
    :)

2. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Зошто некои песни мораат да бидат толку вистинити и да ме потсетуваат на тебе?
    http://www.youtube.com/watch?v=lYbVIY72NuE
    Во мислите си ми
    a и уште нешто with you I am feeling alive :*

3. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    нешто сме многу фини мили нежни што ли се случува господине да не сме се заљубиле можеби :$ веке се изјаснивте пред некој ден и неколку пати исто така кажавте дека ме обожавате 8) читав пред малку ке сте ме чувале ко кинеска кралица :lol: :rofl: баш би сакала да знам како изгледа тоа и ако мене ми е доволно вашето внимание, нежност и секако вашата наклоност кон мене :) и знам дека малку ве загрижив додека ви објаснував за моите проблеми со интимата но нема потреба вие да се грижите доволно сум возрасна јас да се грижам за мене и знам кога ми треба совет/помош од гинеколог или фармацевт -знам дека треба да ја сменам гинекологот, разочарана сум од сегашнава

сакав да прашам на што се базирале врските во минатото ако не сте биле вљубен но не сакам да ве повредам па затоа си молчам :x

а доколку би ги знаеле сите мои здравствени проблеми, незнам како би изреагирале па затоа подобро да не ја отварам таа тема оти е премногу рано за тоа-како што се вели, молчењето злато вреди :!: и вистина е така :)

На lana8 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Срцка моја срцкаста. Што би ти кажала освен едно големо извини и уште поголемо ТЕ сакам!
    Зошто? -Извини за онаа голема нервоза која ја направив вчера.
    Ми требаше доказ, за да дознаам дали ќе ме одбериш мене, или како и секогаш ќе ми криеш.
    Ете ми докаажа дека ме избра мене, и дека секогаш ќе ме избираш мене.

Јас само сакав да ме сакаш, и никогаш да не ме изневериш, те поврзував со сите романтини ликови во филмовите, те пронаоѓав во младите татковци, те замислував како ги негуваш нашите мали дечиња плави, срцкасти како тебе.... Сакав само да останиш со мене засекогаш, и сите овие замисли да се остварат.
    Јас навистина се заљубив во тебе, те сакам како никој друг.

Сега сфатив дека се што направив беше поради таа глупава нервоза и љубомора, се заради доказ од тебе. Ти никогаш не би можел да ме повредиш, ниту да ме разочараш.
    Напротив, се би направил за да ме видиш среќна. Колку само чувства се вртат во мене.
    Сакам да сменам нов лист, ова да го оставиме назад и кончено да бидеме само среќни. Ништо друго освен среќни!
    Те сакам, те посакувам. Ја сакам нашата интима, она што не прави најблиски. Онаа насмевка на задоволство после тоа, оние нежности и допири, некогаш грубости по моја волја ....
    Сето тоа го прави ова нашето да биде едноставно, единствено, уникатно!!!!!!!!
    Фала ти. :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

5. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Па дај више одлучи се шо сакаш...

6. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Ајде доаааѓај, ми се јадеееееее...

7. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    ИЗВИНИ... знам дека сум крива,, многу ми е тешко, ќе се трудам повеќе ти ветувам. Немој да бидеш тажен оти ми се кине срцево. Те сакам и сакам да те гуѓнам ама ај вечер кога ќе се видиме. Се надевам ќе ти помине нервозата

8. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Доволно пишував за нас, а бидејќи денов ми е посветен за среќни мисли и спомени, време е да се спомене и некој друг.

Не ми недостигаш, но со тебе ги имав најкратките, а најубави мигови. Собирањето храброст цела година да те запознаам, се` додека судбината не замеша прсти и за прв пат го видов твојот лик, не се брише. Во ничии очи немав видено толкава желба за мене. Ничии зборови не ми делуваа толку вистинити. Паметиш, ми се лутеше зошто кога таа седна до тебе јас не направив ништо. Зошто дозволував друга да се бори да те придобие, кога јас те сакав тебе и ти мене? Имав многу гордост, а освен тоа и ти ја видов исплашената фаца кога те нападна :D Па како би се плашела дека друга ќе те грабне? Ми беше прва, реализирана љубов, беше првиот кој се заљуби во мене без да ме познава физички. И колку и да се плашев дека минатото е премногу силно и ќе бидам искористена како прва утеха за да ја заборавиш неа, некако си верував. Знаев дека ќе ме засакаш, знаев дека ќе успееме. Но, не знаев дека ќе биде толку убав моментот кога прв пат ќе се прилепат нечии усни до моите, дека сечија близина ќе ти смета зашто сакаш да останеш насамо со мене. Дека ќе ме прашаш дали смееш да седнеш до мене, а јас со нетрпение ќе одговорам "Слободно". И кога одевме по тие улици и се срамев да те бакнам во јавност, не замислував дека нема да можеш да ги тргнеш рацете од мојата половина. И после се`, ти ме дружеше на првата посета на факултетот, заради тебе избегав од толпата на студенти, несвесна поради што дојдов и се одвоивме настрана ко времето да застанало само за нас. Ти....да ти дојде со температура само за да ме видиш. Ти издржа и не кажа збор.

Оттогаш се случија многу работи, многу лоши, многу поигрувања од твоја страна зашто те повредив. Многупати си поигра со моето срце додека имаше друга, сакаше да знаеш дека сеуште ми значиш нешто, а сега мислам и дека почна да се плашиш. А можеби и веќе ништо не ти значам. Поминаа години. Не знам зошто првата комуникација откако ќе измине време е исполнета со флерт, не знам зошто не можеш да се однесуваш пријателски, не знам зошто сакаш да манипулираш со мене.

Ама знај едно, нема никогаш повеќе да се засакаме, ниту да бидеме заедно. Можеби и не мислиш на мене. Не мислам ни јас. Само не сфаќам зошто кога сакам да се сетам на убави нешта, поимот среќа го мешам со тебе. Зошто прв ми паѓаш на памет? Не го споредувам него со тебе, зашто сте две различни димензии. Тој е стабилен, ти не си. А сепак ти направи да се чувствувам најпосебно на свет.

Виктор, од срце ти благодарам за сите убавини кои ми ги преплавуваат сеќавањата. И знај, јас одамна ти простив.

На La.Reina.Del.Sur, thelittle17, innablood и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Засекогаш ќе те чувам и на никого нема да дам да те допре,нема да дозволам ни влакно да ти фали,на мојата дланка си тајна врежана,но во моето срце си засекогаш.Ти си мојата линија на животот љубов моја,да не си ти таа ќе се прекине и мене ќе ме нема.

11. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    You know that place between sleep and awake, the place where you can still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting.

На Tenkai и L-enna им се допаѓа ова.
  12. Happy....girl

Happy....girl Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    24
    Постојано ја слушам твојата омилена песна,песна која што ја опишува нашата приказна.Сега имам желба само уште еднаш да те гушнам,ништо др несакам,само да те видам и силно да те гушнам.....Зошто си отиде? ;( ;( ;(

Во понеделник ке идам,ке идам таму каде што ние го поминавме летото,ама овој пат сама ке се одам по патот,сама без тебе,ама спомените никогаш нема да исчезнат..... ;( ;( ;(

13. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Нека има писмен доказ, ако веќе се сомневаш дека ми е само минлива состојба која нема да трае долго.

Караниците ќе престанат. Ветувам. Секое мое потресување каде си, зошто не се јавуваш, секое мое лутење на спомнувањето на таа небитна персона нема да се повтори. Ти кажав. Ако во нив гледаш некоја убавина, наместо да се потценам, ми ја креваш самодовербата. За вкусови не се дискутира. Ти биле убави бившите, во ред. Ако тоа ти дава внатрешно задоволство, не се бунам што имаш проблеми со видот. Какви биле моите, не дискутирам. Колку ми годело да ме видат во друштво на убавец, исто небитно. Ако пак дојдеме до таков муабет, ќе се сетам дека и јас имам минато, дека и јас имам убави спомени, ама не би сакала да се вратат назад. И да правел да се чувствувам посебно, и да ме гледал со жар, и да те задоволувала, и да била според тебе згодна....моментално постоиме јас и ти. Јас и ти го правиме Ние. Ниеден од нив. Не сум заплашена од било која веќе. Не ми требаат комплименти. Знам каква сум, како сум изреагирала кога си сакал да ме бакнеш, а си имал друга, знам колку срамежливо сум те допирала, како ја веднеам главата кога твоите зборуваат, како се грижам да имаш пари, како можам да им се пикнам под кожа на луѓето само со разговор, како не морам да заведувам со голотија. Ете затоа сум посебна и не мора ниту еднаш да ми кажеш. Свесна сум зошто ме избра.

Сега кога минатото е зад нас, а среќата заразно чувство кое не можам да не ти го пренесам тебе, дај да напишеме една убава приказна. Те молам :)

На machka1, thelittle17, marama и 2 други им се допаѓа ова.
  14. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
  15. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    После оваа вечер, се колнам дека никогаш нема да ме заборавиш :D
    If.you.know.what.i.mean. :P

16. mouse

mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    340
    Јас спобудалев.. Такви плави очи никогаш немам видено.. Таква внатрешна привлечност никогаш немам почувствувано.. Можеби ова се случува затоа што очајно сакам да заборавам.. Можеби е само илузија..Ама има нешто во тебе..нешто што ме тера да мислам на тебе. Кој си ти???

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.528
    Допаѓања:
    92.245
    Јас немам трпение за да се занимавам со одредени личности ;)

18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    2.564
    Како ти се станува сабајле за да гледаш формула јас незнам. Како и да е убаво вечеравме заедно вечерва....

19. Lilliana

Lilliana Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    57
    Еве повторно успеав, љубовта да ја разочарам...

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.599
    Допаѓања:
    3.507