Вчера се раскаравме и тоа многу,а денес ми се јавуваш исто како ништо да не било И да го искл. телефонот оти премногу ме изнервира,на сите мислиш и му угаѓаш а мене... Како последна дупка на свиралото да сум. Имаш среќа што те сакам затоа попуштам,ама знај дека не во секоја ситуација би ти попуштила.. Ќе те научам јас тебе да не бидиш толку горд и да научиш да велиш Извини Ми недостигаш,дојди вечер тесакам.
Кога те имав тебе, барем имав кај да избегам од овој смрдлив свет. Директно во твоите прегратки ме чекаше топлина и љубов... Сега те немам и немам кај да бегам, па гордо се соочувам со смрдливиов свет. Светот не се сменил, јас и ти се сменивме. Јас останав сама, а и ти колку што знам. Не те барам, не ме барај. Дај да го победиме светот, па без да се бараме сами ќе стигнеме еден до друг. Среќа, или не. Животот ќе покаже.
знам дека со кавги и викање ништо не се постигнува, а со полека убаво смирено се ова ко политика звучи ама вистина е-понекогаш претерувам кога ке почнам да те напагам-со причина секако, ама еве гледаш деновиве фина, мила-абе мед и млеко од уста ми тече за да те намам да дојдеш до мене-заводлива мамка сум ти да се видиме нели и да поразговараме да ти кажам СЕ што ти мислам-ке ти биде ко гром од ведро небо да, како на мене што ми беше кога ги видов сликите од тебе и женати, а тие со детенцето беа капак-ти на мене ама и јас на тебе одмаздата се сервира ладна злато мое ке плачеш и ке сечеш вени ти за мене ама доцна ке ти биде верувај во она што ти го кажувам и има вистина во тоа дека Ракот под кожа ке ти се вовлече ама тешко се заборава
Го чекам моментот кога ќе добиеш корпа од неа. И немој после да ми велиш дека јас сум правела се’ да нема нешто меѓу вас. Јас ни со прст не мрдам, да знаеш. Не се спуштам толку ниско. Ако таа те лаже, не сум јас виновна.
Ме нервираш.. и тоа не е такво нервирање што кога ке се изнервирам и послем пак ке се смирам.. овој пат не сакам да се смирам, готово е! Капак на целата работа беше тоа што го направи денес.. Не можам јас да се прилагодувам на твоите испади, и секогаш да трпам, се што ке кажеш или направиш.. А за жал не планираш да се смениш.. Жал ми е што многу касно те запознав
Ако со претходниот ја правев таа грешка и му простував илјадници пати со тебе нема.Овој пат сум одлучна.Мислиш не можам да ти се лутам?Сигурен беше?Гледај ме како ме однемува... Мразам лаги а те фатив како ме лажеш.Сфатив...премногу бев здодевна и јас. Можеше да ми кажеш не ти се зборува,не си расположен,ке преминев преку тоа,ке те разберев ама ти? Ако.Не го заборавам тоа. Ајде терај.Не сакам уште еден М во мојот живот.
Елај ми сеа ваму кај дадичка да ти кажам ја тебе убаво... Абе мали,немој ти мене да ми глумиш лудило да ми викаш срцко,ќе ти значи ли ако останам за тебе,бла бла, и другиот ден да не ми ѕвониш,па уште сигурен у себе ќе ми викаш за следниот ден да испаднеме.Е кур шо ќе испаднам со тебе некогаш,некаде,колку и да сакам и да нејќам ете така,мувло ни една ! И знаеш,друг пат во дискотека не ми зборувај,молим те,ептен ме боли грбот да се наведнувам за тебе да те слушам шо зборуваш,или земи си скала,јас неможам да клечам за да бидам ниска колку тебе,стварно извини А а а,и немој многу да ми свириш коа се возиш со тоа ебениот трактор,свири им на некој од твоите глупачи,јас не сум една од нив. Ај сеа чао,дадичка ќе се врати пак за брзо време да ти каже нешто,воа многу да не ти дојде,веѓо ни една,за чупкалица имаш слушнато???
Сакам да верувам дека се` ќе се промени, но не можам. Сега си упорен, се трудиш за нас, за мене, правиш се што е во твоја моќ за повторно да ме придобиеш и јас тоа го ценам, но знам дека потоа пак ќе се вратиш на старото. Ти си јак само на зборови, а не и на дела. Ти дадов шанса сега за да видам што ќе се случи и дали ни е судено да бидеме заедно. Ако и оваа шанса не ја искористиш најдобро како што знаеш и можеш, сакам да исчезнеш од мојот живот. Оваа е последна шанса и зависи од тебе сега дали ќе успееме или не.
Ако сакаш да знаеш колку те сакам, тогаш излези на дождот кога ќе заврне и испружи ги рацете.....сите капки кои ќе капнат на тебе кажуваат колку ме сакаш мене, а оние кои ќе ги пропуштиш кажуваат колку те сакам јас тебе ! А да и кога силно врне,гледај ги капките ќе го видиш сите солзи што јас за тебе ги исплакувам. Те сакам.
Некогаш многу те повредувам, знам. А кога ќе те прашам зошто да се жртвуваш, твојот одговор е „за тебе, за љубов“. Ти имам кажано колку сум среќна што те имам?
Ајде да ги оставиме нашите стапки на непознати улици, да се вклопиме во приказната на градот, да говориме со прекрасен акцент, да се опиеме од убавини и вино, детално да ги проучиме градбите. Ќе седнеме во маалските ресторанчиња, ќе измешаме разни вкусови, ќе чекориме по камени патеки, ќе се воодушевуваме на саксиско цвеќе под прозорците. Ќе го впиеме мирисот, ќе го преминеме мостот со широки насмевки, колоритноста ќе ја задржиме во нашите соништа, фенерите со силна светлина ќе ни се врежат во сеќавањата. Нема да се налутам ако те освои сензуалноста на жените, но и ти задржи ја љубомората поради неодоливоста на мажите. Со сплотени раце да ја доживееме Франција. Сакаш?
Утре ќе те изненадам со 2 епизоди, знам дека ќе бидеш најсреќен, а сега за сега верувај дека не ми успеало. А да знаеш колку се израдував што си купил уште еден џојстик, значи викендов на загревање доаѓам да плешеме Пес, а оваа зима ќе имаме турнир на највисоко ниво. Прво од почетник ќе почнам викендов, оти заборавив. Ти текнува како полнев мрежи и играв одлепено низ соба од радост? Гледаш каков reconnect може да се направи со толку едноставни нешта? Може и докторица да бидам викендов, нешто на болки и омалаксаност ми се пожали.
Излези ми од главава, од срцево, од паметот, од соништата, од душава, изгуби се! И однеси си ја со себе целата болка што ми ја нанесе, земи си ги и лагите, навредите, лажните ветувања, ударите, тортурите и да те нема комплетно од мојот живот, не само физички. Се сакавме слепо, а во темница не се живее.