Сакам, знаеш? Ако е ладно, ќе те гушнам и ќе се стоплам во твоите прегратки. Меко ќебенце, мали перничиња, свеќи, коњак и чоколадо... Ти и јас... Таму горе, на кровот на една зграда..
Ги сакам овие денови, јас и ти по цели денови заедно. Те сме кај мене, те сме кај тебе. Ах и цела вечност да сме заедно, малку ќе ни е
Ме смееш бре, ми викаш Ќе одам кај Стојче да играме шах, после кај Трајче со лап топот да префрлиш нешто ... Ма иди док си млад. Ако седиш надвор - облечи подебел дукс под јакна. Па ваква мома нигде не наоѓаш.
Уште само 12 часа,и се ќе биде лошо како порано. Не знам дали ти си подготвен,но јас воопшто не сум. Еден ден ќе разбереш дека се ова е за тебе... Се сеќаваш како планиравме? Рековме,па што ако сме млади. Цел живот заедно... Кога ја запознав мајка ти,кога се смеевме дека ќе имаме деца заедно,ама потсвесно и двајцата знаевме дека за многу кратко време,ќе одиме на факултет во Скопје заедно и веќе далечината нема да не дели. Многу те разочарав. И тебе,и себе. Многу грешев. Веќе нема полза од тоа да ти се извинувам и да продолжиме понатаму. Јас те сакам. Засекогаш ќе биде така....
Сосема сигурна сум дека сакам остатокот од животот да го поминам со тебе. Треба само да ме прашаш! Ахх.. Толку многу сакам да прашаш...
Пред две години некој да ми кажеше дека јас ќе успеам да имам врска која ќе трае година ипол ќе му се изнасмеев, незнам ни јас како успеав толку многу да те засакам!!
Еј ти!Помисли на мене. Онака,заскокоткај ги мислите за мене.За минатото,преточи ги во фантазија можеби. Не морам никогаш да дознаам дали си мислел на мене.Дали се сеќаваш на мене.Не морам дури ни да погодувам.Само ќе посакувам. Доведи го мојот лик пред својата мисла. И помисли кој тука беше грешен ,кој беше во право. Иако во мислите и тоа не е важно. Иако тоа не е важно кога сакаме други луѓе. Само...иако не знам дека мислиш на мене,сакам да те болам.
/Сакаш да си сам извесно време биди бе мило биди ама да не падниш на газ вечер ко ке ме видиш па да се премислиш одма? Е тогаш .... Тогаш ке ти ја цитирам твојата омилена.од слаткар..ОЛАБАВИ МЕ не дека не те сакам те сакам многу те сакам ама не сакам да те сакам зошто инает ме фака то шо глумиш лудило мислам ако ме сакаш не е страшно шо си се исплашил толку ?
Се што е слатко кратко трае па така и нашата гоооооолема љубов! (кога ќе се отрезниш и ќе се уклучиш на фб ќе сватиш дека сме раскинале!!!!!) До душа уште си се сакаме... Али коа некогаш ќе научиш да се понашаш ко маж, а не ко мамин син е тогаш ќе бидам нормална! А! До тогаш ќе си уживам и со некој што ќе знае да ме цени!!!!!
Tе сакам,те сакам,те сакам лелелеле многу те сакам како да те заборавам,се трудам не бидува ако де пак ке те сакам и се ке те сакам додека можам
Кога ми кажуваше како си го чувал внук ти два часа те замислив каков ќе бидеш во иднина со нашите деца ако даде бог.Знаеш што? ЌЕ бидеш најдобриот и најсовршениот татко на цел свет.Сигурна сум во тоа и ништо нема да ме убеди во спротивното дека ќе им дадеш неизмерна љубов,поддршка и воспитување на нив.Мило како што поминува времето се повеќе сакам да сме заедно постојано,да си ја градиме нашата иднина,да живееме во нашиот дом,да си печиме јаболка и костени,да ги учиме нашите деца на сите успони и падови во животот.Ахх ќе дојде тоа верувам дека ќе дојде за брзо
Е што правиш па сеа? Пак ме викаш ЛинингЧЕ, пак ми пишуваш на фб, сега и ми праќаш , милион пати ми поминуваш пред очи мислам ок е те видов. Што и да ти значи ова не ме интересира. Решив дека ќе те заборавам и на добар пат сум. Не сум веќе нерасположена, напротив на се се смеам, не ми значиш како порано, само што секој ден сум приморана да те гледам во школо и тоа е пречка за да заборавам на тебе. Но тука е крајот на тоа што за малку ќе почнеше, но фала богу на време си ги отворив очите. Запомнете девојки дека во животот на никој не треба да дозволите да му бидете втора опција. А и да ти кажам дека ако продолжиш вака ќе ја искористам шансата што пак сум ти во мислите да ти се одмаздам со иста мерка. Големо злопамтило сум.
Има чаре за тоа. Ама ним баш му е гајле А јас, се раскинав, верувај иде момент кога и сам ќе сфатиш колку е тешко да си на две страни, исчекувајќи! Што да ти правам сега!
Извинии. Знам дека не сум нормална, ова само мене може да ми се случи. .. А ти којзнае што си имаш помислено...
Повеќе не се лутам.Не се самообвинувам.Сето ова чуство не го сметам за погрешно.Мене оваа љубов ми даде лекција , ме порасна направи од мене една поинаква личност.Сега е толку бескрајна што и небото не и е граница ... Го прифатив фактот дека цел живот ќе те сакам ...а , и тебе повеќе не ти се лутам.Олку љубов секако не можеш да возвратиш ....