Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Гушкички, гушкички! :sun: Слонче едно. :wasntme: цуф! :*

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  2. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
  4. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.417
    Што ако тогаш не ти речев КРАЈ?Што ако тогаш не ти речев остави ме да бидам среќна?Што ако тогаш размислев подобро?Што ако тогаш ти речев САКАКМ ДА БИДАМ СО ТЕБЕ?Додека бевме заедно се прашував ШТО ако те изгубам?
    Што ќе беше сега со нас,мил мој?
    Ќе бевме најсреќниот пар.Ќе си се гушкавме во студените ноќи,како што знаевме да го праиме тоа секој ден.Ќе си кажувавме кој кого повеќе сака.Ќе ми лежеше во скут,нежно ќе те галев,ќе ги бакнував твоите зелени очиња.Гледав слики.Се надевам еден ден повторно ќе те гушнам,ќе ја почувствувам твојата топла прегратка. Ми недостигаш.
    Те сакам... ;(

5. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Убаво ми е кога те гледам додека спиеш... така мирно, како ангел.. :angel:

6. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Нека трае..

7. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Немам шо да ти кажам веке :)

8. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Ти си одговор на секое прашање што секогаш сум си го поставувала во врска со љубовта...

На thelittle17 и marama им се допаѓа ова.
  9. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Не очекував ваква реакција од тебе.
    Те сфаќам сега си сам, многу далеку од мене, те тепаат филмови, ама толку бе не ми веруваш.
    Зошто толку љубомора, зошто ?! :(

10. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Тој е мојот Ромео, а јас сум неговата Јулија. Го глумел Ромео кога бил помал, што е многу голема иронија, дека има многу ганстерска фаца, али добро. :D Така и го завикав Ромео. Помал е од мене, и пак е некој кој е помал од мене, али само во годините е помал.

Јас не се сеќавам на нашата прва средба. Ти велиш дека сме се скарале, јас на тоа не се сеќавам, на друго се сеќавам, па ме фати на глупа финта да ми го украдиш упаљачот за да ме видиш пак и почна се почесто да ми се моташ и во соба и во моето друштво и така ...
    Али едно нешто што забележав. Уште на почетокот ме оставаше без зборови. А мене маж не е тешко да ме импресионира, туку да ме остави без зборови. А јас на овие вторите паѓам.
    Неможев ова да го сварам - тој е 18 години, ти си 21, а тој тебе те остава без зборови. Како да не трошам време со детево, кој знае уште колку работи има во себе за кои може да ме остави без зборови?

И во право сум била. Уште мал милион имало. Но нели, јас како јас, нема да сум јас, ако не се посерам врз сето тоа, ако не те натерам да се покаеш што уопште било што си пробал таму. Добро е што не се откажа ти.

Се видов себеси во тебе. Во тој делот кога се трудеше да ме освоиш и кога не се откажуваше за ништо на светот. Затоа и ти дадов шанса. Затоа и себеси си дадов шанса. Да сакам пак некого, да ми ги заврти мислите пак некого, да му попуштам на некого ...
    Фала му на Господ што не мора пак да бидам јас мажот во врската.Барем таму сме начисто.
    И кога ќе ме трпиш во моите нервозни, многу чести изданија, и како тоа одма знаеш да го направиш смешна и помалку нервозна ситуација, како знаеш мене одма да ме скротиш и смириш...

Фала ти. Фала ти душо моја најубава. И сега да заврши фала ти што ме најде во период од мојот живот кога никој друг не ме најде, а мене толку многу ми требаше да бидам најдена. Фала ти што ме врати во живот, за тоа што се фаќам себеси дека се смеам сама, а причината си ти, за тоа што сакам да те спомнам во рандом разговори и за тоа што се повеќе ми стануваш дел од мојот живот.
    Ти си првиот после Иван. Овоа е само глупа констатација, али она што сакав да го кажам е всушност колку си ми битен, затоа што една секунда немам помислено на него од кога сум со тебе. Фала ти и за тоа.

Ми недостигаш, сакам да те гушнам, сакам да го слушнам и тоа твоето "сакам да те гушнам" ... :*

На Umbrella22, Ella.313, teddybear и 16 други им се допаѓа ова.
  11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.074
    Допаѓања:
    72.413
  12. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    иако до сега бевме заедно сепак ми недостига твојата прегратка во оваа ладна ноќ

13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.244
    Немаме многу реда муабет направено, но оди добро, барем со полнењето на егото :wasntme:

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    3.505
    Те читам ко селски буквар, теле! :^)

Знам што мислиш и што сакаш да направиш уште и кога ти самиот не си свесен за тоа! ;)
    Дури и преку ФБ. :!:

Те цункам. :*

15. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.196
    Демек си го заборавил, па како можеш да го заборавиш човеку?
    Денес и јас ќе го заборавам па да видиме дали е убаво чуството.
    И плус фала ти за утепаниов ден што ќе го имам пошто не се наспав мислејќи те

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.406
    Допаѓања:
    82.111
  17. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    На CaperucitaRoja и julie77 им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Сакам пред време да му се извинам од причина што и покрај толку нечкање за новата тетоважа да не ми дојде на мојата кожа, секако дека ќе дојде... И тоа поголема од што првично мислев... Не за твојот инает најмил мој, туку затоа што тоа сум јас, и така се изразувам. А да не збориме дека е на место што се гледа само на плажа, така да што се жустриш толку??? Мое тело, моја кожа, моја болка! Ти само гледај ме, а со друго ич е си се замарај... Ама сепак, извини што и покрај тоа што имаш челични живци јас сум тоооооолку тврдоглава да успевам од такт да те извадам за најбанални работи... :rofl:

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Морам, ама морам да се откажам од тебе. По секоја цена морам да го направам тоа. Бидејќи ако продолжам да „живеам“ на овој начин ќе пропаднам. Додека ти очигледно си го живееш животот, јас што правам? Се затворам во себе, плачам, липам, се проколнувам, се каам, се чувствувам виновно... за што?! Со што го заслужуваш ова Марио?

И да, еден ден те сакам, еден ден те мразам од дното на душава. Еден ден сум пресреќна што сум запознала човек како тебе, а во следниот момент ти посакувам се најлошо за тоа што ми се појави во животот и тогаш решавам дека ќе се откажам но никогаш не го правам тоа. А зошто? Затоа што секогаш кога ќе се решам дека е готово, дека е крај, дека нема никогаш да не има нас, а и да не има нема да успее - е тогаш, ти си тогаш добар со мене. Епа нема да ти дозволам уште еднаш на тој начин да ме залажеш.

Не можам вака повеќе. Ме боли. Ме болат твоите постапки, ме болат моите постапки. А и сфаќам дека веќе никогаш не може ништо да е онака како што беше. Сето тоа е во минатото, а во сегашноста ние сме сосема различни личности, чудно. Повеќе како и да не те препознавам. А можеби ни ти мене. Не знам.

Ќе се обидам да се откажам. Да се откажам од тоа постојано да се чувствувам виновно за работи кои не се ни грам погрешни. Да почнам да гледам по други, затоа што од тебе ништо не произлегува. И вака кога дознавам работи од страна се прашувам како можеш да си толкаво ѓубре. Сериозна сум сега. За сите девојки за кои си ме прашал што мислам за нив, за сите тие ли индиректно сакаше да ме прашаш дали би си одговарал и дали да ги поканиш да излезете како со дотичната? Не е дека немаш право да гледаш по други девојки, ама барем биди искрен дека го правиш тоа, признај дека сепак си заинтересиран во девојки. Не глуми лудило, почитувај си го зборот кој си си го дал сам на себе и не барај совети од мене.

И ќе се трудам. Овој пат стварно ќе се трудам да ги игнорирам чувствата. Ќе бидам ладна спрема тебе, да ти покажам дека повеќе не сум твоја, дека повеќе не можеш да ме имаш кога ќе посакаш и дека нема да сум секогаш тука за тебе. Ќе го послушам твојот совет што го даваш на други. Ќе продолжам напред, ќе ти покажам дека не ме интересираш па може ќе се свестиш, иако не верувам.

Морам да почнам да живеам нов живот. Сè поради тебе Марио.

20. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    Сонце ќе ме огрееш ли вечер? (ај пајажина ми фати ,ќе земам ќе се замонашам) |(

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.