Е неможи секој ден да се гледаме да бев милијадерка ако сакаш и по пеесет пати ќе одиме дневно на кафе А вака ...вака ќе банкнотирам и престани да правиш планови за на одмор ....ние тешки да одиме дотогаш
Џабе се трудам...јас никогаш нема да можам да заборавам колку ме повреди,секогаш кога ќе те погледнам се подсетувам на се...
...И ти си сакал изненадување. хахаха. смешно. Јас планирав да направам едно романтично изненадување за тебе, ама не ме бива некако.. романтика нула! А и досега не сум ти приредила ништо мислеќи дека не паѓаш на такви глупости. Мислев дека повеќе би те изненадило ако ти купам еден хамбургер или би те однелаа на некој фудбалски надпревар и слично, ама не било така. А мене тие романтиките како ружи на креветот, свеќи, кутии со свилени панделки, мечиња и такви мити тракатањци не би ме изненадиле колку што би ме изненадило ако дојдеш кај мене, ме разбудиш од спиење и ми речиш, сонце денес те носам на шопинг! Абее одма би скокнала до кревет! Нема ни да се карам, ни да ти се муртам што си ме разбудил.
колку блиску е твоето работно место до мене-кога видов вчера се шокирав кога ми објаснуваа моите каде е тоа каде што работиш ти, јас ко некој полицаец не свакав ништо сега ми е јасно и само се прашувам што ми титкаш
Би сакала да можев да те рзбудам утрово ,да ти приготвам кафе и доручек ,па да те гледам како мрзеливо се расонуваш и мрчиш,да те изнагушкам и изнабакнувам ,па дури потоа среќна да заминам да работа
"Погледни ме", ми рече. "Јас...добро те знам, иако те познавам малку време. Знам дека се лутиш ама не сакаш да покажеш за да не се налутам и јас. Те сакам. Ама знам дека и тоа го знаеш. И дека и ти ме сакаш. И знам дека ти си за мене... и јас за тебе. Незнам зошто ама така е. Те гледам и ја гледам мојата жена, мајката на моите деца...како цел живот да си била моја...како што цел живот ќе бидеш..." Ме бакна. Како секогаш. Предходеше долг поглед...````погледот зборуваше...погледот ми рече: " да, знам дека ова се твои зборови...ти ги украдов...тогаш кога срцето кога ти го крадев.." Не им дозволивме да не разделат. За инает се гушнавме уште посилно. Со љубовта му пркосиме на времето... нашата не старее, само се шири, се разубавува.. Нека трае ...
Лошите мажи биле дел од нашиот живот за да не научат како да процениме што е добар маж и да не потсетат дека тој треба да се сака и чува!
Сакам цело време да си таков каков што си, коа ќе ти се налутам. Да се припиеш до мене, понизно, и да се обидеш да ме омекнеш. Да свариш кафе и да ми донесеш в кревет, со насмевка и „имај убав ден“. Да ми кажеш дека сум убава и дека ме сакаш. Каде замина стариот ти? Ми недостига, знаеш?
на Чекор до смрта бев заради сето ова сто се слуЧува...незнам дали да ти се заблагодарам сто ме спаси или не...а сега ке видиме дали ке биде исто како порано или не....сепак од моја страна многу работи се сменија нека свати кој сака а кој не иц нем е брига..јас имам еден живот.
Ти благодарам што одкако влезе во мојот живот никако не излезе без разлика на моите грешки сега кога се е во ред помеѓу нас ти ветувам дека ке те чувам како што никогаш не сум знаела и дека секој ден се повеке и повеке ке те сакам за да заборавиш на секое лошо кое ненамерно сум ти го направила и секоја бојка што си ја осетил произлегувајки од моите незрели тогашни години...
Се вљубивме еден во друг и покрај нашите разлики, и во истиот момент се создаде нешто ретко и убаво. Според мене, таква љубов се случува само еднаш и поради тоа секоја минута помината со тебе е врежана во мојата меморија. Посакувам ова чувство да трае вечно!