Што би му кажале...

Discussion in 'Врски' started by Lilit, Dec 13, 2009.

1. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Ajде во ред само јас да бев таа виновната, ма и да не сум еве ќе ти кажам дека сум, не ме интересира како ти го толкуваш сето тоа, јас си знам, што сакаш можеш да мислиш и онака џабе ти е се. Продолжи понатаму, почни од почеток, но без мене, јас не се враќам таму каде што милион пати бев разочарана, доста ми беше. И не ми се отчитувај, не ми обрнувај внимание, не ми покажувај љубов СЕГА кога е крај, ти кажав веќе, ЏАБЕ Е!
    Биди ми среќен, љубовта не е битна :hai:

CaperucitaRoja and tweety26 like this.
  2. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

и све док живим и док имам глас ја плакачу за нас... :(

3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Ајде пак да делиме чоколадо :$ Денеска посебно ептен те сакам :inlove:

thelittle17 and ilipili like this.
  4. francais

francais Популарен член

Да, знам пак кукам.. Ми фалат бре, ми фалат часови со тебе... Премногу обврски, кратки видувања... Дојди си, дојди ми.. подај рака и не зборувај..
    Ајде, чинам ќе преживеам и утре.. Сакам да си ги топлиме ноџињата и да се скокоткаме под топол јорган.. Да се галиме, да си се мазиме..

5. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Знам дека ти е тешко затоа што плановите кои ги имаше зацртано за тебе не се исполнија, и во последен момент од нешто за кое беше сосема сигурен се сврте сосема спротивното...но не е крајот на светот. (сеуште :P ). Ти реков да не се надеваш премногу и да не „леташ во облаци“ се` додека не биде целосно завршена работата.И се случи токму тоа од кое стравував- те извисија,грубо речено,да.
    Разбирам дека ти е криво,но животот продолжува понатаму,што би добиле со тоа да кукаме по нешто што никогаш не сме ни го имале,сме биле на чекор од него ,да- но не сме го имале. Па и да сме го имале ,што сега...не си единствен кој се соочува со проблемот невработеност.
    Толерирам,ја толерирам твојата негативна енергија која ја префрлаш и на мене,поради што не можам да се концентрирам на мои обврски,ајде јас пак да те разберам,ајде период е,брзо е сепак,... не сакам повторно да го гледам истиот филм од пред неколку месеци.
    Ме туркаш од себе безмилосно и со толкава леснотија,лесно ти е да кажеш - не те заслужувам,најди си друг,што можам да ти овозможам...аман веќе,аман. Не ми се повторуваат истите зборови кога ништо од тоа не ти влегува во глава. Те сакам тикво една скапана, дали ќе се покајам или не тоа е моја работа. Јас не те сакам поради пари ,имот или не знам што. И да го има и да го нема ,небитен ми е кога е во прашање тоа зошто те сакам.
    За нова година -не си заслужил да прославиш,велиш. Не сакам повторно да доаѓам кај тебе,незгодно ми е и од твоите а и од целата ситуација која ја поминавме во меѓувреме и се опоравуваме. Важно е дека сме заедно,повторно. Замисли да беше поинаку.
    Се молам да останам силна и присебна,се молам да имам сила и за двајцата. Не дозволувај да снемам. Немам кеф,но ќе прославам со другарките,знам дека не ми забрануваш да одам било каде, јас радо би останала во домашна атмосфера,но не би те дружела во темнина и тага поради нешто што може да се поправи,не сакам да ти правам друштво во твојата негативност.Здрави сме,живи сме,се сакаме...се ќе си дојде во свое време. Ете,едноставно кажано,вака е работава. Те молам послушај ме.

6. tweety26

tweety26 Популарен член

Знаеш ли што...
    ако за нешто најмногу се каам во животот е тоа што ти простив повторно и се смирив со тебе...
    не ме заслужуваш ти ни најмалку...
    незнам што барам јас со тебе,навистина незнам...
    повеќе не те сакам,толку многу си ме повредил што сега останало само да те мразам и ништо повеќе...
    се уби во мене,сите чувства...
    никогаш не сум помислила дека тоа е можно...човекот што сум го сакала повеќе од се,со ист интензитет да го мразам...
    и да имав барем малку чувства кон тебе ти со последните постапки направи да исчезнат...
    не знаеше никогаш како да ме задржиш...никогаш не научи...

денес кога се што чувствувам ти кажав во лице,ми падна камен од срце,но уште поголем се створи кога те видов дека воопшто не ни трепна,како воопшто да не те интересира тоа...
    навистина ли мислеше дека ќе ме имаш на тацна секогаш?? Не мил мој таа што некогаш премногу те сакаше одамна ја нема.Не постои,а во твојот живот таква нема ни да постои повеќе...
    подобро да прекратиме еднаш засекогаш и да не продолжуваме да се мачиме...
    заслужувам јас некој што ќе знае да ме цени...

Springy likes this.
  7. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Ај јас што сум во ПМС и имам разно-разни реакции и доживувања на настаните-имам-јбг, хормони се тоа :lol: Ама богами и тебе ко да те дрма опасно некој ПМС, а злато? ;)

:* :hug:

8. Springy

Springy Истакнат член

Налути ми се, мрази ме, сакај ме, само немој да ти е сеедно..

9. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Ги сакам моментите кога лежиме послем водење љубов, кога се гушкаме како да е последно..
    Ги сакам моментите кога ми кажуваш дека ме сакаш, добро јас почесто ти викам ама ај :lol:
    Ги сакам моментите кога токму кога ке помислам дека те губам, ете пак си тука,и се е по старо..
    СЕ чудиш што викам те губам?! Не те губам, само се плашам да не се случи тоа..
    НЕ сакам да се случи тоа, не сакам никогаш да престане ова нашево..

Те сакам, многу те сакам..

10. Libera

Libera Популарен член

Ме разочара. Целосно. Постојано ми велеше да стојам понастрана од него, се лутеше зошто сум била толку наивна да му верувам, се нервираше поради плановите кои мислеше дека тој ги кова со твојата бивша, а сега ќе поминуваш толку километри да му одиш на слава? На човекот кој пред мене збореше за тебе се` најлошо и дека не го боли уво, а сега ќе бидете лицемерни и ќе се правите најдобри другари?

Знаеш, можеби во животот ќе бидеш далеку поуспешен од мене. Имаш талент за глума или многу лоша меморија. Што и да е, ќе ти користи.

Biskvita likes this.
  11. ilipili

ilipili Популарен член

Те сакам баш таков каков што си и не менувај ништо крај себе.И јас некогаш ја претерувам знам,и двајцата ја претеруваме,но мораме да ги смириме страстите некогаш да размислиме убаво пред да направиме или кажиме нешто за после да не е предоцна.Ние некогаш сме како грнче со капаче,а некогаш сме толку различни како вода и оган,но на крајот секогаш повторно сме заедно еден покрај друг.Знај секогаш колку и да сме далеку еден од друг сепак ние сме блиски повеќе од што можеш да замислиш.

12. donna.17

donna.17 Популарен член

Денов ми започна со тебе искрено не верував дека ќе дојдиш да ме видиш пред да заминеш, оти стварно немаше време. Но ете дојде. И + Дорина ми донесе. Ете тоа бе срце мене многу ми значи. Тие малите ситници ми се доволни за среќна цел ден да бидам, да се смеам, ако ти не си до мене.
    Камо и да завршеше денов со тебе и се ќе беше ОК.
    Но што е тука е. Те сакам :inlove:

13. donna.17

donna.17 Популарен член

Денов ми започна со тебе искрено не верував дека ќе дојдиш да ме видиш пред да заминеш, оти стварно немаше време. Но ете дојде. И + Дорина ми донесе. Ете тоа бе срце мене многу ми значи. Тие малите ситници ми се доволни за среќна цел ден да бидам, да се смеам, ако ти не си до мене.
    Камо и да завршеше денов со тебе и се ќе беше ОК.
    Но што е тука е. Те сакам :inlove:

14. kamikazus

kamikazus Истакнат член

Жал ми е што те разочарав... што во изминатата година не бев оној истиот кој го запозна... Жал ми е што направив толку многу грешки и што толку те повредив... кога би можел, би го вратил времето назад и би изменил многу работи... наместо новата година да ја пречекаме пред трафика, би те однел во Париз за точно во 12 часот да се бакнеме под Ајфеловата кула... наместо во тоа станче каде што бевме летово на одмор би те однел на крстарењето кое толку многу го сакаш... за да стоиме гушнати на оградата гледајќи како се одалечуваме од светлата на некој град... би те изненадувал многу почесто со цвеќиња како што тоа го правев на почетокот...би ти пишувал љубовни писма како што правев на почетокот... и уште многу други работи кои знам дека ги сакаш и дека би уживала... но неможам да го вратам времето... можам само да ти се извинам за изминатата година и да ти ветам дека во новата нема да биде така... и ќе го започнам тоа со една од оние од оние работи за кои знам дека ги сакаш...:

... Беше ноќ...Таа стоеше на врвот од планината загледана во светлата на градот кој се протегаше под нејзе... беше замислена... тој ја набљудуваше од страна, восхитувајќи и се како и секогаш... нејзината темна коса, како и вообичаено врзана во репче... нејзините шишки кои делумно и го сокриваа погледот... нејзиниот нежен врат кој тој уживаше да и го бакнува... нејзините гради, на кои тој отсекогаш сакаше да ја потпира главата додека лежат во топлиот кревет... нејзиното стомаче кое беше малку испакнато???

... Затоа што таа во себе го носеше нивното дете... плодот на нивната љубов...

... Тој се доближи полека и застана позади нејзе... полека и нежно ги обви рацете околу нејзиниот стомак, плашејќи се случајно да не го вознемири бебето кое растеше во нејзе... и ја бакна на вратот...

Таа само ја пушти раката од оградата и го погали по косата, додека тој на уво тивко и шепна:

- Ве сакам највеќе од се на светот....

Со крајот на окото примети мала насмевка на нејзиното лице....

Тогаш знаеше, дека тој е најсреќниот човек на светот....

Те сакам срцко.... и ветувам дека ќе бидеш најсреќната жена и мајка на светот....

15. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

не си играј со моите нерви!!!!!!!!!!!!!!!!! :devil: :devil: :devil: :devil:

16. tessi

tessi Популарен член

Можеше барем малку да покажеш дека ти значам.Очигледно јас сум била во некоја заблуда во однос на тебе и сум ти препишувала некои карактеристики кои ти не ги ни поседуваш.Продолжи си понатака со ваквото понашање ако така ти е полесно,мене и така веќе ме нема во твојот живот...

17. Speechless

Speechless Популарен член

Значи, не ме нервирај сега кога сум цела лева.
    Извини за понашањето прееска, но денес ем не сум спиена, ем треба да учам изнервирана сум..
    Те сакам,знаеш. :inlove:

18. machka1

machka1 Популарен член

Под кожата живеам за нас.
    Не сонувам , го живеам сонот.
    Те сакам, ме сакаш.
    Не сакам балансот јинг-јанг да се исполни. Сакам да е вакнво, совршено секогаш. :)

WomanInRed likes this.
  19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

добро сме нели?!!! :)

20. Biskvita

Biskvita Активен член

Не ме разочара ти,туку твојот став за љубовта.
    „Љубовта е игра во која што губи,оној кој повеќе љуби’’.
    Не знам што да мислам :^)