1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Сакам да ти кажам, а ќе ти кажам кога ќе дојде време дека знам како мислиш дека го поминувам времето. И дека мислиш дека повторно сум себична и си земам паузи од нас како ќе ми текне, за да уживам во самотијата. А мене ме боли што ти ќе се повредуваш со таквите помисли.

Да можам нешто да променам, тоа би биле твоите реакции.
    Кога ти реков да ме прегрнеш за последен пат со солзи во очите, посакувам да не ме бараше потоа. Да не простуваш толку лесно. Да ме оставиш да патам заслужено.
    Да не дојдеше кај мене за да разговараме. Вообичаено, луѓето кои ги прават грешките се тие кои треба да се потрудат да ги исправат. Да не го пропуштеше роденденот и да не ми покажуваш со тоа дека јас сум побитна, и покрај се`.
    Да не ми се јавеше наредниот ден, откако убаво те замолив да не се гледаме и слушаме.

Колку и да ме нервира што не ми ги поставуваш границите и што сам ми го дозволи ова разуздано однесување, те сакам ради таа мекост.

А ако би променила нешто кај мене, тоа би било прилично се`.
    Оној пат, кога сакаше да и` купиш вазна на мајка ти за денот на жената, бидејќи ти е традиција ... требаше да те оставам. Колку и да беше кичеста, твојот подарок беше одбран со срце.
    Почетокот на една нова година, немаше да дозволам да го поминеме разделени, само зашто мразам кафеани.
    И покрај тоа што никогаш не побара да одиме некаде, требаше да согледам дека имаш потреба да се забавуваш. На твој начин. А јас да се прилагодам.
    Кога ти беше потребен одмор на вода, требаше да ги надминам моите комплекси.
    Било кој пат кога бевме заедно, требаше да ги тргнам сите лоши мисли кои ми создаваа тажна фаца, замислен поглед, а ти се обидуваше безуспешно да дознаеш што ми е. Ќе соберев повеќе сила да зборувам.
    Немаше да ти се лутам, ниту да ти го расипам денот само зашто мене нешто не ми е во ред.
    Најмалку ќе ти се лутев, кога на барањето да дојдеш трет пат по ред, ќе ме одбиеше поради важни обврски, а немаше да ми преречеш дека не сум го поместила јас газот да се видиме и немам никакво право за лутина.
    Немаше да барам да ме оставиш сама кога ќе ми текнеше. Немаше да бегам од проблемите.
    Немаше да очекувам секогаш ти да се јавиш, со изговор дека имаш бесплатни, па уште и да префлам ако те немало цел ден.
    Немаше да ти ги префрлувам истите грешки кои си ги направил во минатото, пред мене, кои очајно се трудиш да ги заборавиш.
    Ќе имав повеќе доверба.

Има многу "требаше" и "немаше". Да се промени е невозможно, но да се подобри не е доцна. Ужасна сум, зошто ли ме сакаш толку? :(
    Ти ме казни за една грешка, а верувај мене совеста ми е доволна за сама да се казнам за сите грешки набројани погоре. Можеби ти премногу дозволуваш и се правиш дека не гледаш, но овојпат јас ќе ги отворам очите. И верувај дека толку ми е лошо, што веќе нема да си дозволам да те повредам. Без оглед што го толерираш тоа.

На Jagoda123, rosebush и WomanInRed им се допаѓа ова.
  2. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    зошто мораше да ти ја видам колата и да застанам за да ми дојдеш ти
    ЗОШТО :@ ;(
    е кога се загледа во мене ме докрајчи ;(
    зошто бе Господе, зошто вака ми се случува ;(
    после 3 месеци да не можам да те заборавам а ни ти мене :x која проклета судбина мене ме следи а ова :l: од градиве да си го извадам најдобро :|
    наутро те мислев, ама ни на крај памет дека попладне ке те видам ;(
    оф леле човеку како да те заборавам, како да те преболам
    тоа што имавме јас и ти беше само минлива авантура, ништо повеке
    :l: ми се крши кога ке помислам на тебе, ;( во очиве ми доагаат
    си ветив ке бидам силна ама не можам
    ме фати неподготвена а требаше да ти кажам дека сум срекна
    да земам да испијам отров најдобро, да ме нема

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    1.709
    На крај од сите планови нисто за мене и за тебе.Не се планира срцка за нова година 5до12.Ќе си останиме дома.Добро знам дека тебе не ти се оди ама барем не се зафркавај сега одиме сега не одиме :@

4. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    И кога сум лута се трудам да ти е убаво тебе... се за тебе.. идиот!

Прикачени фајлови:

На Doozy, Bubbi, rosebush и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Убаво ми е кога ми велиш сериозно знаеш што?И јас уплашена што,а ти на тоа ми одговараш те сакам најбескрајно и ја слушам најслатката насмевка на цел свет.И после толку години секој ден успеваш да ме уплашиш,а потоа да направиш да ми затрепери срцето и да сум најсреќна на свет.

На Doozy, rosebush, Mrs.Cuper и 4 други им се допаѓа ова.
  6. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.489
    Допаѓања:
    49.123
    Баш убаво си поминавме вчера во град.Се гушкавме ,се смеевме сите мислеа дека сме пар.
    Денес пак може да се вратиме на старото и да се игонираме.

7. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    те сакам.. животот ми го правиш совршен! :inlove:

8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.797
    Допаѓања:
    2.564
    Тоа што си го ветил, исполни го. Некои работи неможат да поминат сами од себе. И немој да мислиш дека јас ќе заборавам за ова, едноствано несакам и неможам :(

На Miss.Ricci му/ѝ се допаѓа ова.
  9. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
  10. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Уште само четири дена,ти се верува ли? Уште само четири дена. Зарем толку брзо помина оваа година? Верувај,јас вечно ќе ја паметам. Ова беше нашата година,овој период целосно ти се предадов. Ти,ќе ја паметиш ли? Или и јас вечно ќе потонам во заборав?
    Снегот бргу не израдува,но уште побргу се стопи,уште побргу си замина. Знаеш ли колку ме болеше кога на него ги немаше отпечатоците од нашите чекори? Веќе ги нема ни нашите патичиња,ни паркови,ни неколкуте бакнежи нежно спуштени на смрзнатите,ладни образи. Ми велеше да те побарам,тврдеше дека сеуште можам да ги скријам своите раце во твојот џеб за да ги стоплам.
    А сега,грееш туѓи раце. Исто ли затреперуваат кога ќе те видат,исто ли сакаат да се одмараат на твоите? Јас секогаш ги посакувам твоите раце околу мојот врат кога ќе ме допрат туѓи.
    Многу ми недостасуваат тие раце од кои некогаш судбината си ја читав..
    Зарем имаш толку сила во себе? Јас немам. Секогаш со восхит ми зборуваше колку сум силна,а погледни ме сега? Ме препознаваш ли? Кога си отиде ми ги украде и последните сили. Ме препознаваш ли сега?

2013.
    Во новата година,ете,одам без тебе. Што ќе биде,дали ќе ме повика алкохолот или ти? Дали ќе го слушнам твојот глас кога сказалките на часовникот ќе дојдат до 00:00?
    Можеби 2014 ќе ја дочекаме заедно,позрели и спремни за нова љубов.
    И не заборавај,му недостасуваш на секој мој атом.
    Морам ли да те имам,за толку да те посакувам?

На Asja, creshicka, zarah и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Утре доаѓаш. Let the нервози begin !!! :D :*

На Serafima, LilBaby, Nymeria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. machka1

machka1 Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.349
    !

Прикачени фајлови:

13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.993
    Ох либе мое, низ смогов можам фигурки од тага да обликувам. Врати ми се во нашата Дома, да си китиме срца со радост!

Те чекам, ти си мој змејко.

Те љубам и ќе ти купам кантичка еурокрем за кога ќе си дојдеш. 8) :inlove: :*

На Micheleljubov, LilBaby, karenin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Velvet

Velvet Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Никогаш нема да можам да имам 100 % доверба во тебе.
    Всушност,во никого немам.
    А и подобро, не се разочарувам лесно.

15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Боли! Многу, кога знам дека ќе ти го уништам животот со мојот карактер. Ти кажав и на почетокот од врската дека сум тежок случај, а ти незнам колку ми поверува. Сега сигурен си во тоа, а сеуште не ме пушташ. Главата ќе ми експлодира целата како презрела лубеница.

На Libera му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.195
    Допаѓања:
    23.271
    Ужасно многу ми недостигаш, ужасно, Проклето многу боли ова далечината ;(

17. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    хаха пуни очи празни раце :* ;)

18. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Премногу ми е удобно кога си лежиме гушнати едно во едно и кога ке го наведнеш главчето врз моите гради..и наеднаш ке ми заспиеш.Да можам цел живот така би останала..Треба да се најде вистинскиот за да се почувстува таа хармонија, по тоа заклучив дека сме вистински...и засекогаш ке останеме... Многу добро сфатив дека и најголемата пречка за нас е ништо...ако се тоа сме го преживеале, за останатото е лесно.. Те сакам мило :* И да до ТОА ке да е ;) хихихи

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Само си викам - Леле, ај нека не завее силен снег!
    Има да те натерам да направиме џиновски снешко за Гинис!

20. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Кај си бе чоек :o пол саат звонам , зафатено.. Е боже !