http://www.youtube.com/watch?v=nVV-u-Plkz0 Na mom prozoru svjetlo gori cjelu noc, tek sam pred zoru svatila da neces doc, ti mi ovaj put. Tvoji tragovi svud po sobi vide se, ali najveci nevidi se jer je on ostao na srcu mom. Pjesme pisem samo da te izbrisem, budna sanjam jos se tvojom osjecam. Ref.: Vesna: Bjezi od mene to je sve sto znas. To je najlakse, jer ako pogledas. Giuliano: Bjezim od sebe i od ljubavi, skojom nikada nisam znao zivjeti. Giuliano: Tvoja postelja za mene je bila dom, ali nevolja u genetskom kodu mom, nikad nespavam. Samom sebi nebih ja oprostio. Da te sretnem u zemlju bi propao.
Ми здосади да зборувам за љубов, научив да ја живеам. Ама знаеш, кога правиш да ми е толку убаво, тешко можам да се воздржам. Само јас можам да ти се налутам кога те викаат порано да си одиш. Но, само ти можеш разбереш што има под таа лутина и одиш до дома, менуваш два автобуси, па се враќаш веднаш да ме изненадиш. И кога единствено сакаш да си со мене, не мислиш ни дали сме скарани, ни е битно време, финансии и сл. Те сакам ради таа особина, знаеш? Те сакам зашто полесно го надминувам стравот да ти соопштам нешто кое го чувам во себе, бидејќи знам дека ќе ме разбереш. Може и да не го разбереш, но ако знаеш дека е за мое добро и е моја желба, ги занемаруваш сопствените потреби. Јас сум најсреќната девојка на светот што те имам. И ќе те чувам, како ти мене.
Добро се контролираш. Ако изгубиш контрола над книгите... http://www.youtube.com/watch?v=HSGUgCfBDC0 Со лесно учењето Потпиши се преку лузни стари, после твојто име точка стави, пред тебе што било да заборави...
...Ме разнежни да знаеш. Иако поемата не беше оригинално напишана од тебе, не' пронајдов нас во стиховите. И не ми треба да бидеш поет,знаеш? Доволно е да останеш тој што си, бидејќи те сакам каков што си со цело мое срце. Никогаш немој да се менуваш. Остани тој, кој ме грее кога ми е ладно, кој ме бакнува во чело кога сум тажна и кој ужива да ме гушка и да ми ја бушави кадравата коса. Остани тој што не можам да го скокоткам додека претходно не го насмеам со некоја шега, па потоа се бориме додека не останеме без здив од смеење. Засекогаш гледај ме со тој сјај во очите како кога ми шепотиш дека сум ти најдрагоцено нешто на свет, додека танцуваме на омилената песна. Не се менувај- не секогаш промените се добри. Слатки сништа најмил мој, те сакам.
Ти инат - јас дупло поголем ајде да видиме кој прв ќе попушти, шта се мени тиче со денови можам да не ти зборам не дека нејќам ама инатот не ми дава прва да ти прозборам ма ни на форум не те зборам више! Чао пријатно!
Нема друг кој што го сакам повеќе и кој што ми треба повеќе од тебе. Нема друг кој што умее да ме направи посреќна од тебе. Нема друг кој што ме тера да ја гледам убавината во животот. Нема друг кој што ми дава сила да се изборам,да одам до крај,да истраам. Нема друг со кој што дури и самата тишина ми е слатка. Нема друг на кој што можам да му ги читам мислите така како што можам на тебе. Нема друг кој што може да ме насмее повеќе од тебе. Нема друг со кој што сакам да ги поминам овие години,а и наредните 100. (додуша нема да живеам толку) Едноставно НЕМА друг! Разбираш ли? Тебе те сакам најмногу и не би те сменила ни за 1000 Вилиам Левовци, ни за 1000 Киванг Татлитунци (добро,би размислила ама пак не би те менувала) Еден си за мене, највреден од милијардата други. Сега,читајќи го ова,сфаќам дека не сум се истрипала многу,земајќи во предвид каква дремка ме мава. Сето ова е најискрено,од срце напишано. Те сакам!
Пак да се прашувам како ли јас да пораснам. Пак да се грижам за пивото твое да не ми се истури, за цигарата да не те изгорам на раката, за ташната некој да не ми ја укради. Пак да се грижиш дали ми мирисаш на алкохол, додека мене не ми е гајле што немам мастика. Пак да ме гушкаш,а јас да седам со скрстени раце, зошто мразам да гушкам. Пак да ме реметиш за идната ми професија,преценувајќи си ја твојата. Пак да седиш до мене. Пак да ме гледаш. Многу пак. А, сега читам тука и Мачка1 почнала на секој ред исти збор(како и да се викаше оваа стилска фигура), само што кај неа е "Нема друг",а кај мене "Пак да" Поздрав Мачка1 И значи да си докажам. Интересен си. Крем маскиран во Мој мали је опасан. Или обратно. Како и да е. Ќе си слушаме туѓи мислења, а другарчето ќе ми крева раце, немоќен да направи нешто. А, јас баш сакав дупол џемисон да го частам.
Како ми рече: Можеби светот не се врти околу тебе, ама јас се вртам и ќе се вртам околу тебе уште доооолго време. Се додека гравитацијата е присутна Те сакам! Не ми е гајле, дали имаш брада или не, дали имаш подочњаци, дали патиките ти биле извалкани. Ама гајле ми е кога си нервозен, кога си ваков како сега, тажен, уплашен, сакам да ја забрзам ноќта и да ти ја олеснам работата, за да дојде утрото. Ќе видиш дека се ќе биде во ред. Не се ни сомневам во тоа. Ете имаме и план Б. И не се грижи. Секој твој проблем е и мој Се заедно ќе решиме. Ме имаш мене и гушни ме, што и да е ќе помине