Незнам која по ред ноќ... Песните на Владо ми прават друштво, секој збор убива... и се што нема да ти кажам пак од внатре ќе ме сотре...
знаеш,знаев дека имаш друга,неможев против тоа,тоа беше причина за да на некој начин престанам да те сакам,едноставно тоа уште повеќе ме правеше послаба и послаба за да на крајот да посакам да се откажам.. ден по ден, чекав за да те видам, по некогаш ќе помислев како би било ако некаде случајно те сретнам.детски памет тоа ти е,си фантазирав колку би било убаво со тебе и после неколку години какви би биле спомените,дали сеуште би биле заедно.. едноставно секоја помисла на тебе ми даваше сила, за подобро утре,од ден на ден се повеќе и повеќе те сакав...а тогаш се појави некој друг и ти остана некаде длабоко закопан во моето срце..знаеш од кога сум со него не мислам на тебе,ниту пак сакам да те видам,или пак да зборам за тебе..а и самиот знаеш како умирав по тебе..среќна сум сега,имам покрај мене човек што знае да сака и да почитува..и знаеш многу е поразличен од тебе.дента кога ме виде,незнам зашто и ми прозборе..искрено не те видов и да не викнеше по мене немаше ни да те видам..мислеше дека ке патам пак по тебе? ни во сон! можеби и таа љубов кон тебе ме направи вака,ама ако..убава лекција ми беше тоа никогаш нема да заборавам како плачев по тебе,секој детал за тебе го знаев..а ти си играше со мене..на моменти беше толку добар и мил што ми даваше надеж дека сепак имаш некој чувства кон мене,а веќе следниот миг беше бесчуствително ѓубре..и не,не ги заборавам оние убави моменти поминати со тебе,сакам да се секавам на нив..сепак имало нешто убаво и од таа љубов...и незнам зашто пишувам тука за тебе,ниту пак зашто мислам на тебе..убава лекција ми беше и фала ти за тоа..знаеш оваа година помината со друг убаво делуваше на мене...барем ноќите не ги поминувам сама давејќи се во солзи,а и знам дека има некој што искрено ме сака и се плаши да не ме изгуби,а ти злато пропушти многу...имаше до тебе некој што секогаш ке беше покрај тебе,некој на кој ти му беше се и те чуваше како капка вода во дланка..некој кој искрено те сакаше и беше спремен на се за тебе..сега друг ми е мене се, и среќна сум со него го сакам искрено..можеби не до тој степен како што те сакав тебе но напредувам..од ден на ден се поубави и поубави мигови поминувам со него...убаво ни е,а и дај боже секогаш да ни е..тебе мил мој некоја друга ќе те љуби..но никогаш нема до тој степен како јас..биди среќен ако ништо друго барем некогаш некој те сакал со сето срце..
За момент ми залупа срцето,помислив си пишал штом видов единиче на мејлот,но...попусто...проклети попусти...За момент се понадевав,но...можеби нема надеж...или има,а? ЌЕ ме заборавиш ли туку така? ЈАс не. И да сакам неможам. http://www.youtube.com/watch?v=p0fewRwIMpQ
Д... Како што те викав секогаш. Што би рекол цимерот твој, љубовно. Онака ко да те карам, а да изгледа заљубено. Ќе ме оставиш ли на мира, кога веќе не умееше да се заљубиш во мене, зошто не ме пушташ да си одам!? Не ме мачи, не се мачи ни самиот, нема да успееме. И да ти се вратам, ти пак ќе си недостижно нешто за мене. Секој мој пораз е твоја победа. Те сакам, тоа го знаеш многу добро. Ама пушти ме, те молам
Ме плаши нашата љубов. Ме плашат нашите кревки души. Рациото ми се судрува со мислата дека за да опстои една врска (еден брак) пред светот мора едниот од партнерите да биде со посурова душа настроена кон другите. А ние од сите мислиме дека извира љубов. Сметаме и веруваме дека никој неможе да не уништи. Тажно ќе признаам дека на едни им успеа. Скршија дел од нас, не победија во таа битка тогаш таму, на работа. Може и тоа не е толку важно бидејќи и после тоа ние останавме заедно. И после сите лоши и куртоазни прашања, погледи и совети кои многумина ми ги даваа јас сум тука. Јас сум посилна. Нивната беда и ненаситност на моите проблеми ме направија поздрава, а најважно дури и поубава. Пред месец дена фениксот се расони. Се фаќам себеси како не ме погодуваат повеќе злите јазици како што знаеа. Верувај мили мој, нема ништо полошо кога гледаш како оние кои треба да се радуваат на твојот успех не го прават тоа. Нема ништо полошо од тоа кога сфаќаш како нивното срце ги боли зашто јас тогаш имав љубов и зачеток на кариера. Нема ништо потешко кога ќе ти текне како ти си им се радувала на нивните успеси, на нивната љубовна приказна која ја искусиле многу порано од тебе, си била среќна со нив, а сега да гледаш како тие се обидуваат пред твои очи да ти ја земат твојата љубов. Ама затоа не сме сите слични. Не сме сите родени со иста цел и исти очекувања. Ниту сме тука за исто да му дадеме на светот. http://www.youtube.com/watch?v=GDWnfKLdDB4 - не сакам да дојде ваков момент мили, никогаш!
Ти ги избришав сите твои слики од телефон, Ги извадив сите слики од рамка, Твојата слика за во новчаник отиде у архива (не ни знаев дека сум ја носел во ташна), Го очистив компјутерот од траги од тебе, Го искршив и го фрлив чекерното срце што ти го купив за валентин. иииииииииии те сонував, .............. пак Пушти ме маааааа,
уууу што убаво си се раширил во спалната охоооо што убаво си спиеш да ти дојдат така над тебе и така заедно да спиеме те љубушкам
Девојко не ме гледај така, тоа што го бараш можеби не е на лицето, но ако ме погледнеш длабоко, ќе го најдеш и она што не го очекуваш, во душата е сета моја убавина .
Што можам друго да посакам во животов? Доволно ми е што те имам тебе.Доволно е што имам некој покрај мене,некој што ме сака и што ме разбира,и секогаш е тука со мене кога ми е најтешко.Секогаш знаеш да ме насмееш.Да ме утешиш. Ти си мојот живот,без тебе јас не сум јас. Фала ти што си со мене. Со тебе научив што е љубов,научив како е некој кога те сака премногу.. Те сакам премногу знаеш,и никогаш нема да престанам да те сакам!
Никогаш не сум имала конкретна роденденска желба, отсекогаш бев скромна и ги немаше дури ни оние баналните од типот - сакам нова Барби кукла со кученце. Годинава имам една, поврзана со тебе - СОЗРЕЈ, те молам ! Како што минува времето, така некако ко сè позелен и позелен да стануваш, дури почнувам да верувам во оној машки феномен за вечниот пубертет период. Соземи се, созреј и однесувај се како возррасен, зашто моментално си сè освен тоа што мислиш дека си и да - далеку си од возрасен, морам да ти речам. Ако ова ти е синоним за зрело однесување, почнувам да се плашам дека нештата ги перцепираш во и од многу погрешна насока. Разбуди се, порасни и биди зрел, зашто нема ниту да приметиш како ќе ме снема - ќе ти се лизнам низ раце и ќе се распрснам како жива, ќе ме изгубиш од видик за секунда. А, сакаш ли !?
Се надевам дека тој ден ќе дојде. Ќе се вратиш. Повторно ќе бидеме заедно. Ќе чекаме изгрејсонца. Зајдисонца. Ќе дишеме во нашата тишина. Ќе ми го мериш пулсот. Ќе го повторувам отчукувањето на твоето срце. Можеби. Можеби и не треба. Но, ете. Суште се надевам.
како може од сите девојки во градов ниту една да не ти се погоди тебе бе си се запнал за мене ко последна на светов да сум-е веке ја претера секоја граница јас и ти другари-глума невидена и да ти стане јасно дека колку и да трчаш по мене нема НИКОГАШ да ме добиеш-по се она што знам за тебе-нели на другарска база кажано да си дозволам да имам нешто со тебе нема теоретски шанси па светов наопаку да се преврти не те замислувам покрај себе и немам намера да се предомислам ј ми кажуваше дека и со неа си пробувал не ти успеало, а верувај дека немам намера да се предомислам па ако треба и до крајот на живото сама останала
Помина пола година од кога последен пат пишував тука за тебе. Помина пола година и плус уште еден маж во кошницата. А јас сум пак кај тебе. Знам дека ќе раскинеш. Не одма, но знам дека ќе раскинеш. Не знам дали ќе ми се вратиш. Знам што те спречува. Дали ќе треба со истите гомна да се справуваш, со оние кои ги имав во пост Иван издание од себеси. Не знам ни јас тоа, но само едно знам. Знам дека сакам да ми се вратиш, кога бев со тебе поинаков одраз во огледалото имав. И си го сакав тој одраз.
Денес ти е роденден среќен нека ти е,иако по 1 недела не зборување нема да кренам тел.и да ти го честитам убаво да си поминиш верувам дека ќе бидеш посреќен без моето присуство и без моите честитки...
Baby you're all that I want When you're lyin' here in my arms I'm findin' it hard to believe We're in heaven...