1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    се прашувам кога ке сватиш дека претеруваш?

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Искам с теб да сме ОПАСНО БЛИЗКИ!

3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    ... се потроши знаеш

веке се се потроши, љубовта,солзите,тагата,среќата,ноќите,неочекувани пораки,кратки насмевки.

..се
    ..останаа само сеќавањата,понекогаш да ми ги окупираат мислите.

..заборави се...повеќе не сум дел од тој свет.

...не барај ме.

...премогу ме разочара ..нема назад овој пат!

На Primavera, crazylady, mime87 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
  5. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    веќе е крај изгубисе од мојот живот од моите сеќавања и моите мисли
    веќе е крај на гласната смеа на прошетките во паркот,на пазарењето во маркетите
    веќе е крај на празниците каде што бевме неразделни
    веќе е крај на моето угодување на моето готвење на моите утехи,на моето простување
    веќе е крај на моите бакнежи во чело со кој се будеше
    веќе е крај на све изгубисе типишав да ме рачунаш за умрена и тоа сум за тебе мртва сум повеќе ништо да не ти е гајле во врска со мене веќе е крај на све.
    Нека се пресушат моите солзи и нека не течат за безвреден човек,нека Бог ми ја држи раката да не паднам и нека ми го стопли срцето веќе е крај на све...
    Имам уште една молба до тебе немој на никој послем мене да му велиш прасенце или буле те молам барем тоа ми го должиш ;(

На ell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    срценце мое малечко не ми се верува дека уште некој ден ке те видам ке те гушнам ке ти кажам колку многу те сакам и колку е тешко да се живее беззз тебе.....како се останува малку време јас се понестрплива сум знаеш ке полудам без тебе единствено те сакам all day all night во моја прегратка ..пс уште малку и годишнина ке ни биде :inlove:

На molikaMk, SpoiledBaby и H.VAGA им се допаѓа ова.
  7. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Ако јас и ти издржиме и заедно отидема на одмор тогаш сигурно после одморот ќе ни дојде крајот !

8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Ние сме родени да бидеме едно.
    Те сакам многу :* :* :*

9. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    А место да се лигавам јас да ти кажам само те сакам, а тоа што те чувствувам далечен последно време не ти го забележувам, се си мислам облак е ќе помине. Па лето сме, летен дожд нели. :?:

Можеби, не знам, не сум во тебе, овојпат уздите на врската сакав во твои раце да ги ставам ама не те бива бре, не. Ама за тебе да знаеш повеќе не одговарам, ќе си одговараш сам, полнолетен си. ]:)

10. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Оди си.. Ќе те разберам во целост. Ни јас не би сакала да пропаднеш покрај мене.
    Тебе ти треба нешто многу подобро од мене. Не, не те заслужувам. Доволно те уништив, морам да оставам парче живот во тебе, жар, љубов.
    Знам, не требаше да биде овака..
    Само биди прекрасен како што беше. Сакај, верувај, бори се.
    И ако одиш, не го заборавај моето име. Знам дека нема но.. Направи да бидам сигурна во тоа.. Кај мене нема ништо што тебе ти е потребно. Има само љубов, ако сакаш.. Љубов што не умеам да ја дадам на достоен начин.
    Уживам во болка, го знаеш тоа.. Биди мојата најслатка болка, биди она во кое најмногу ќе уживам..
    Ако одиш, вети ми дека нема да го заборавиш мирисот на нас. Јас нема, никогаш.

На ripkata, Ketrin.Moon и thelittle17 им се допаѓа ова.
  11. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    На crazylady, cigarce и girl-miri им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.470
    Допаѓања:
    12.673
    Ти благодарам што ме сакаш, ти благодарам што ме чуваш како капка вода на дланка, ти благодарам што постоиш во мојот живот. Те сакам сега, утре, ЗАСЕКОГАШШШ !!!! :inlove: :* :inlove:

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  13. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Од кокага не сме седеле долго во ноќта сами со кафе и некој добра филм ме фаќа носталгија за тие моменти утревечер мора да организираме нешто ако не сами со пријателите како во старите добри времиња

14. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Толку си променлив што,да бевме на почеток,немаше да можам да те запознаам. Час се смееш,час тагуваш. Знаеме дека не сум јас проблемот. А не ни гледам проблем во тебе. Што е? Можеш се да ми кажеш.

Дојди со мене. Дојди да живееме,засекогаш млади,луди авантуристи. Јас и ти. Јас сум таму каде што ми е местото,но ние не сме таму каде што припаѓаме. Осети го тоа. Поверувај ми дека сум твоја,дека те сакам. Засекогаш.

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.672
    Мислам дека е дури и тешко да поверувам, но после се, ти си повторно единственото нешто што го сакам. Не знам дали треба толку кратко време за да ги промениме нашите животи, ти твојот после мене, а јас мојот после тебе. Дали е нешто воопшто променето ? Луѓето се менуваат, спомените и чувствата не. Јас, сеуште те сакам.

Едноставно е, ти си се што сакам,ти си се што некогаш сум го сакала, ти си се што ми треба. Какво ѓубре си ниту самата не сум свесна, но, понекогаш се прашувам дали јас го вадам ѓаволското од тебе како ти од мене, дали јас те направив такво ѓубре, како што ме направи и ти мене. Можам да ја почувствувам одвратноста што го измени ликот на мојата најголема љубов, онаа пред која целото мое тело се тресеше, те гледам пред мене таков со погледот твој длабоко во мојот и сеуште колената ми се предаваат пред тебе. Разбери, не можеш да си дозволиш да играш улога и на мојата темна и на мојата светла страна, одбери една, држи се до неа, олесни ми.

Зошто се чувствувам како да го владеам Рајот во оваа речиси летна ноќ, кога единствено тебе сум ти покорена и оваа вечер. Престани да правиш да сакам секогаш да се вратам по уште нешто од тебе. И не сакам ништо да кажеш кога ќе дојдам по своето, ниту нешто да покажеш, доволно е да ќутиш, и така немаш право на збор, ги кажа сите. Ги кажавме сите, се што можеше да се каже, и со секој од нив ги ископавме сопствените гробови, заедно со оној на се што имавме,и нашата љубов. Затоа што ниту ти, ниту јас не заслужуваме нешто толку чисто и толку свето, го извалкавме со нашата гордост и она малку што остана, без борба за последен спас, не заслужуваме. Единствено нешто што можеме е да го бакнеме сето тоа за збогум … по којзнае кој пат.

И оваа, којзнае која по ред солза е залудна, жално е што само таа е единственото нешто што сеуште не се откажува. Ако барем некогаш почувствуваш како и тежи на нашата љубов сета таа земја врз неа, викни ме, можеби ќе биде убаво да се сетиме на тоа како се роди, и како умре, можеби ќе ја оживееме, а после тоа, ќе ја подариме, затоа што јас и ти, не ја заслужуваме.

- „ И можеби сеуште те сакам, но, во едно сум сигурна, никогаш повеќе не смеам да те приуштам тебе, премногу си валкан за мојата гордост и за оваа малку љубов што остана. Едноставно се е подобро од тебе, и тоа е единственото нешто што боли сега. “

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    извини што денес испадна дека сум пијана :D ама ајт еден ден не е ништо :!: и плус ке видиш како е бев мене малце ;)

17. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ете, уште едно искушение пребродено на наш начин...со љубов. :clap: И малку на мој начин, со стратегија. :devil:

Ама мораше. Ова не беше од оние кои само со љубов и поддршка се надминуваат затоа што на човека не можеш да му пружиш нешто против негова воља.

А што ти се случуваше тогаш, не ме ни интересира. Битно сега сфати колку се 1+1 и си ја сфати грешката (иако повторно, по обичај, не ми се извини :@ ) но почувствував дека самиот си сфати некои работи. И не, не мораше исцрпни дискусии, разглабања, анализи, ултиматуми (тие не помагаа како што виде и самиот), мојата дистанца ти покажа што и кого губиш и дали навистина го сакаш тоа, не муабетите. Дали јадењето и кафето на маса проследени со едно ладно здраво од другиот крај на собата ти се доволни од мене.

Очигледно не беа.

На Ariel и vinozito1 им се допаѓа ова.
  18. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    81
  19. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Мислиш дека тагата се лечи со алхохол.
    Грешиш, тагата се лечи со радости, а тие се околу тебе и толку се присутни,ама ти не гледаш.
    Жалам што не можам да ти ги отворам очите, да гледаме заедно .

На kikikikirika, thelittle17, Ketrin.Moon и 4 други им се допаѓа ова.
  20. owi

owi Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    123
    Тешко ми е..
    Се разбудив и првата мисла ми беше за тебе.. И тогаш сфатив дека не сум веќе твоја. Дека овој пат сериозно боли.
    Ја повтори истата грешка која ти ја простив безброј пати. Очигледно затоа и ја правиш, зошто ти простувам.
    Нема повеќе. Имам и јас гордост и самопочитување. Не можам да го дозволам повеќе ова..
    Се чуствувам тешко и скршено..
    За неколку дена одам на одмор. Знам, ќе помислиш дека одам да славам, а јас всушност одам за да избегам од тебе на неколку дена. Од тебе, од нашето место, од нашата љубов..
    Знам дека ме сакаш, ама љубовта не е доволна.. Имавме се’, но никогаш не добив почит и доверба од твоја страна.. Никогаш..

На thelittle17, Monique995, teddybear и 1 друга личност им се допаѓа ова.