Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Мислите дека љубовта е само прегратки и бакнежи? Епа се лажете. Не е љубовта само слики на фејс, држење за рака, колку пати сте биле заедно на одмор и со кого сте биле. Во добро и лошо заедно, помош во секоја доба од ноќта, рамо за плачење, моменти на тишина, најнепосакуваното место ви станува најдраго и многу други работи кои се прават само поради таа љубов. Жалам што го немам сето тоа а го давам толку лесно со сета душа. Ако помине вечерва како што треба ќе бидам најсреќна на цел свет и ќе знам дека си подготвен со мене да одиш до крај а ако не нема да имам сили да останам. За тие што имаат некој кој ги сака искрено со цело тело и душа чувајте ја љубовта зошто таа може да помине и низ најжешкиот оган.

2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Лошо е кога ќе престане да ме боли.
    Кога ми станува сеедно да објаснувам едни исти работи по милион пати.
    Никогаш не ја сфати мојата тага, никогаш нема да ме разбереш.
    Што е тука е...

На thelittle17, Ketrin.Moon, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Опамети се :fubar: :)

4. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.826
    Те сонував синоќа. Не знам зошто. Веќе не ни мислам на тебе, не ми е ни грижа за тебе.
    Само одвреме-навреме очекувам да те сретнам низ чаршија. Тоа.

Сонов... глуп беше. Јас и ти другари, а јас кај тебе дома со крпа, излезена од туширање, си ставам маскара. Ти чачкаш на компјутер. Без врска, глупости. Дури и во сонот глупаво се чувствував.

Ти, иначе, добар? Почна на работа?

Прикачени фајлови:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Добро е не си ме заборавил, колку се израдуав само кога видов порака од тебе на телефонот, :inlove: ми се разубави денот, неее неделата. Сега цела недела ќе си бидам :angel: среќна.
    Ќе си дадеме шанса се надевам, можеби ќе успееме заедно, можеби ќе функционираме заедно многу убаво. Но најголемиот проблем е што е можеби. Ама ако јас пак се израдував :)

6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Ти благодарам што постоиш! Остани засекогаш ова што си сега!

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    АЈДЕ УШТЕ НЕКОЈ ДЕН И КЕ БИДЕШ ВО МОИТЕ ПРЕГРАТКИ НЕСТРПЛИВО ВЕКЕ ТЕ ОЧЕКУВАМ И ДА ТИ КАЖАМ САМО ДЕКА КЕ ТЕ ГУШНАМ ТОЛКУ СИЛНО ШТО НЕ ОДГОВАРАМ ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ И НЕКОЈА КОСКА СЕ СКРШИ АМА НЕ СИ ТОЛКУ СЛАБИЧКО ПА ДА СЕ СКРШИ КОСКА :lol: ТЕ САКАМ АНГЛЕУ МОЈ

8. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Ах како се воздржувам да не му прокоментирам на статусот на ФБ ... ама среќа имам овде можност :rofl:
    МОМЧЕ, ТЕБЕ ТИ ТРЕБА ПОЈШЕ ПАМЕТ! :clap:

9. Dee

Dee Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    334
    Проклето ме болиш...

На Hipica, Sanjichka007, Umbrella22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Ова е една од оние ноќи кога проклето ми фалиш, кога без надежно ми требаш :|

Кога не можам лично да ти посакам среќа, можам овде...

Целата моја среќа што ја имам ти ја праќам тебе, го можеш ти тоа, ќе успееш, јас сеуште верувам во тебе....

Се надевам дека ќе добијам прекрасни вести...

И знам дека сео ова е погрешно но... чувај се и...
    Те Сакам :doh:

На tallyweijl, Divinebutterfly, Hipica и 3 други им се допаѓа ова.
  11. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Знaeш кaквa e жeнaтa: кoгa ќe пoчнe дa ce oддaлeчyвa oд нeкoгo, пoчнyвa дa мрaзи cé штo пoрaнo и ce дoпaѓaлo кaj нeгo..Баш така...Биди внимателен што правиш :/

На De-lovely и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  12. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
  13. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ах, да можам да си складирам негде, вакви претопли прегратки твои да ме греат од септември!
    Уживам сега, уживам баш! Не треба да размислувам за тогаш!
    Мој си (и ќе си)... Твоја сум (и ќе сум)! :l:

На crazylady, ilipili, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Твоите раце, твоите palms, твоите набабрени вени на шаките. Твојата бемка во близина на тие вени таму. Тоа е мојот опис на силината. Се палам на машки набабрени вени. На твоите вени!
    Тивко ни рчи кученцето. Спие до креветот во неговото креветче, надесно од мене. Длабоко дишеш ти. Спиеш од мојата лева страна на креветот. Јас, јас пак се топам во средината.

Успеваме!

На GirlFromMars, Barbie20, UbavkaBube и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Што да мислам? Што да кажам, што да пишувам, што да зборувам...
    Едно е јасно како ден, премногу ми одземаш од времево за сите овие години. Зарем мора да се оптоварувам со се што ќе кажеш, со секоја твоја постапка? Зарем мора 24/7 да мислам на тебе па дури и кога сум со тебе? Сериозно има некое пореметување во мене. Нешто што мора да се излечи на било каков начин. А баш од овој момент ќе го барам тој лек, тој некој некаков начин да не се замарам толку и да си го отворам паметот и за други работи. Недај Боже, се се случува, не сакам утре да завршам на анти-депресивни лекови.
    Едно ќе изгубиш од сето ова, моето ненормално посветено внимание на тебе. И нека ти смета, не можам и за тоа да се замарам. Имам и јас живот!

На Barbie20, Mrs.Cuper и thelittle17 им се допаѓа ова.
  16. Monique995

Monique995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    201
    Не ти кажувам ништо.

...Глуп си.

Нема да ме сфатиш.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ViN.-2

ViN.-2 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    7
    Пред да те запознаам не верував во љубов.Мислев дека не постои тоа,не се вљубував во никој а сонував за среќа.Мислев дека сите се исти.И кога се појави една личност која ја знам долго време,решив да почнам врска со неа.На почетокот помислив дека се вљубив!Се додека личноста не ми кажа што мисли за мене.Откако ми кажа,бев разочарана,можеби и повредена.Неможев да се замислам како би го погледнала,како да се однесувам...Но тоа траеше само еден единствен ден...додека не те сретнав тебе.А,кога те сретнав се беше поинаку.Тогаш ги почуствував пеперутките во стомакот.Разочареноста изчезна за миг.Ми се допаѓаше ти, а за кратко време сфатив дека и јас ти се допаѓам.Една вечер “те натерав“ да ми кажеш без срам “ми се допаѓаш“ .Не ми кажа гласно,но сфатив.За некој ден и јас ти признав,ти кажав “Ми се допаѓаш“...Во твоите очи забележав среќа,радост..За една недела се’ си кажавме.А потоа ти требаше да заминеш,таму далеку каде што живееш..Кога се разбудив тоа утро,плачев...Не сакав да заминеш.Барем еднаш да го почуствувам твојот здив,да те прегрнам силно а потоа да те пуштам да заминеш.Но замина без да те почустувам,без да те прегрнам.После еден месец и деветнаесет дена се ближат деновите кога треба да се вратиш.Уште четири дена треба да си до мене.Со нетрпение те чекам,те очекувам.Секој миг.Можеби ќе дојдеш порано.Можеби.Сега повторно сакам да те видам,прегрнам,бакнам...Но,сега не сум ти само симпатија,туку девојка.Тие денови што ги поминавме одвоено за нас не може да се каже дека бевме одвоени.Јас постојано те гледав и те контактирав.Секоја вечер заедно ја дочекуваме зората.Секое утро се будам со твојот глас,макар и по телефон но те слушам...Сепак ми недостасуваш и сакам да те видам што побрзо...И сега верувам во љубов,со тебе само!Тебе те сакам и посакувам.Со тебе ми е убаво,преубаво.Ми недостасуваш.Те љубам.Те сакам.Само тебе Стефан :l:

18. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Оди си од мене. Ќе се снајдеме некако и двајцата,посебно ти. Така е најлесно,нели?

19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Утрински ќе украдам нешто од еден хулиган, ама е само за нас:

Хартиени змејови

Со очите в очи:
    една вистина колку цела тишина-
    ти на почетокот и јас на крајот:
    како оптегнат конец
    над нашето небо сонување,
    здивот ветар и вистината меѓу трепките.

Чувај си ги очите од други очи
    и здивот од други здивови:
    јас можам да нѐ чувам од заборавот
    со живеење нови сеќавања.
    - ова ти на мене :)

Да ме летнеш
    сред полно небо сеќавање
    и да пролетуваме есен
    во боите од твоите насмевки.

Да ти летам меѓу краиштата на душата:
    да те собирам
    да те оптегнувам
    да те чекам меѓу враќањата
    и да доаѓам меѓу чекањата.
    - и ова :lol:

Со очите в очи:
    како деца
    заспани
    од игри со затворени очи
    да ги стегнеме зениците од светлост
    во летањето хартиени змејови
    по шеќерни планини среќа.

Ју ар мај алфа! Ти си ми како невистинитоста. Се случува сешто со тебе ама се ми е како магла. Сон! Не - сакам - да - се - разбудам. Ама гледаш, проклето ме боли кога гледам како други се разбудиле од љубовта и тој сон ги зашамарил така добро. Нечу бре да потонам длабоко во тебе. Не сум таква. Склш :D , се надевам и нема.

20. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Сфати ме озбилно.

Толку.