Хмм..Види го ти Ацо од кај ти е таа храброст бе ? Од каде таа храброст ја доби за да го кажеш тоа „копнеам по тебе“?М? И јас сакам да бидам толку храбра беее
леле шо чоече си на другар ми му честитав роденден, веднаш после мене и тој пишал срекен роденден леле леле се гледа дека љубомориш-само незнам на што кога јас ти пишав -што да ти правам кога милион пати си имал прилика да ме запознаеш ко личност а не само мојот физикус ама си ги пропуштил сега што љубомориш бе воле едно
Нема проблем..Ама утре кога ке дознаеш дека сум била со мн други немој мене да ме окривуваш.Јас само барав љубов,внимание,нежност,ништо друго.Почнувам да те мразам од дното на душата...Сега ке си играм со тебе.Ке те вртам како сакам,бидејки ти ништо не направи за мене.....
Абе да знаеш само како се стопив коа ме гушна вчера се немам осетено така со години ама и да знаеш денес неможам да си ги средам емоциите! Ме збудале
ете, се разделивме, после 3 години, 3 месеци и точно 3 дена.. ете се разделивме... те сакав, те сакам уште.. и секој пат ќе бидиш дел од мојто срце... не верувам дека некогаш ќе те преболам, и не верувам дека некогаш ќе оздравам од тебе.. толку многу пати ја спасив нашата врска, толку многу пати колнев и молев и плачев и врискав по тебе да се вратиш, толку многу пати се ползев по земјата и толку многу пати се согазив самата себе си за тебе. Те сакав, како никој до сега што не сум го сакала, те сакам, и ќе те сакам се додека дише оваа моја душа, ме болиш многу, премногу, посебно затоа што сме приморани да живееме во иста куќа уште еден цел месец. Ме разочара, не затоа што ми го скрши и последното делче од мојто срце што чукаше само за тебе, туку затоа што стана нешто што никогаш не очекував дека ќе бидиш. Ме разочара затоа што од најдобрата личност на планетата премина во уште еден од толпата исти луѓе. Ме разочара затоа што јас верував во нас, јас верував во тебе. Уште имам сила да се борам за нас, уште имам сила да гребам со ноктите за да се изборам за нас, уште имам сила, само... нас, одамна на постоело, јас само тоа не сум го видела на време. И ќе бидам тука, и кога ќе дипломираш, и кога ќе се вработиш, и кога ќе сретнеш некоја друга, дури и кога ќе ја запросиш.. ќе бидам тука, знаеш ти добро.. зар не беа тоа твоите зборови, дека нашата љубов е како ветерот каде и да си, таму ќе е. И ќе ми недостигаш, ќе ми недостигаш секоја проклета ден, секоја проклета секунда.. златен господ нека ми е напомош.
Лажам. Ги лажам сите дека те заборавив, дека не те сакам повеќе, ги лажам дека не постоиш повеќе за мене, само затоа што се надевам дека еден ден и јас ќе поверувам во овие лаги. Те преколнувам секој пат кога некој ќе го спомне твоето име, те преколнувам зашто ми остави спомени кои никогаш нема да ги заборавам, те преколнувам зашто ми кажа зборови кои јас немам ни храброст да ги помислам.
Ангели мој ти благодарам на прекрасниот ден.Прво на кафенцето потоа на вечерата и потоа на нежната вечер/Се беше прекрасно ти благодарам нависттина прекрасно си поминав те скаам најмногу
Знаев дека нешто не е во ред со нашата врска..после нашиот разговор или поточно кога јас се отворив и ти кажав се што ми лежи на душа...твојот одговор беше тоа што го очекував..ми возврати со молчење..конечно собрав сила да ја слушнам твојата страна..иако пред време ја знаев...
Лигле едно, нетуку се занесувај по многу не вредиш ни еден цент, бре. Забораваш кај ти е местото изгледа. Spoiler Спушти се дооооле!
те гледам лајкнуваш на постови за празников што се,верник си и за секој празник така- си ја прочистуваш душичката на некој начин многу религиозен си абе за време на христијанските празници си кој не те знае тебе можеш на другите да им глумиш и да ги импресионираш мене не-те научив веке кој си и што всушност си
те гледам лајкнуваш на постови за празников што се,верник си и за секој празник така- си ја прочистуваш душичката на некој начин многу религиозен си абе за време на христијанските празници си кој не те знае тебе можеш на другите да им глумиш и да ги импресионираш мене не-те научив веке кој си и што всушност си
На денов ми доаѓа да ти ја акнам главата од ѕид, така убаво да те заболе, како мене таа вечер пред 6 години кога отиде кај неа. Ме смени ти и таа вечер, станав арогантна кучка, со секогаш уклучено bitch mode, што не дозволува никој да ја има целосно, не зошто сакам, не зошто ми е така убаво...туку затоа што не сакам пак да останам разочарана. Знам дека јас ќе најдам подобар, не се враќам на тоа торнадо од живот со тебе...но ти нема да најдеш некоја што поискрено ќе те сака. Ме имаше само за тебе, те сакав колку што со зборови не се опишува, а ти на сето тоа сврте грб и отиде со неа да учиш гимнастики на кревет. Знам дека не ти е сеедно, ти го видов тоа во очите. Не ги гледаш ти така другите девојки. Ама ако, јас продолжив без тебе, тешко, со чести кризи, но и без желба да те побарам. Ќе се изненадиш од мене, ќе се разочараш... но не ми е важно. Не те сакам за мене. Сакам да си среќен со некоја што заслужува да ја сакаш и цел свет да и го подариш, доста со тие курви со кои ти е најлесно зошто не мора емоции да покажуваш. Има во тебе многу љубов за давање, мој љубави. Те сакав И. само тебе и никој друг.
Се поминало. Одамна било. Ко да не било. Ко ништо да немало. Недела е. Штракаш со ременот во кола, се привлекуваш понапред, (тргаш на онаа рачката одоздола.) Косата во реп си ја прибираш, списокот го придржуваш, со заби, на предно седиште го оставаш. Клучот го ставаш и радио уклучуваш -дечињата урлаат позади. Маж ти се враќа вечер, пак е на риби. (како преминува онаа мала, набиена кола во твоја лента... каков кретен човече!Кај брзаш бе идиот ? Преврти се негде ! Види го, види го! Види!) Возиш накај супер маркет. Пециво,прашак, пилешко , сјај, шеќер... а да и такво за чистење паркет! Повторуваш во себе се она што дома ти снемало. Се поминало. Одамна било. Ништо и немало. После векови со него на паркинг се среќаваш. "Еј како си ? Здраво!"-топло и учтиво се поздравуваш.Ко ништо да не било.Ко да не се ни сеќаваш.И погледот од очи го тргаш и во земја, а потем во колата негова се загледуваш. Мала, набиена ,истатата,темнозелена -позади за дечиња нема место, забораваш и на шеќерот и на сјајот и на списокот и на онаквото за паркет и на прашакот за тесто. И сам е , а покрај тебе се две рачиња. Не знаеш ни што зборуваш ни што слушаш и велиш само : Aјде поздрав! Се насмевнуваш и по рамото несвесно и кратко го погалуваш, ко да го тресеш од првут, од пепел, од прашина, од жар , од некој невидлив прав... по рамото и тој несвесно те погалува и незнаеш зошто уште го вели она "важи", a потем :поздрав! И стоиш со по едно раче во обете раце, мислиш срцето застанало,крвта престанала да тече и де да вриснеш ти иде и те боли, и те пече... И чиниш со врисокот ќе го избркаш сиот страв, ти иде да клекнеш, да покриеш лик и тука и пред сите да заплачеш, оти за миг и дечињата, дечињата од утроба што ти излегле, само за миг ко нечии други , покрај него проклет нека е - туѓи ти се!По нивните коси нежно раката дур му проаѓа и со насмевка ти вели :"На мајка им убави се ... живи и здрави нека ти се!" Darko Lesoski -Уштте мислам дека ова баш на нас ќе ни се случи, баш како тука што е напишано....
Најсреќен роденден злато мое. Една прегратка во моментов би заменила 10000 зборови со кои би ги искажала моите желби кон тебе. Меѓутоа ..ќе почекам за тоа. Не заборавам Ќе ти надокнадам за се. Имај прекрасен ден - денес е твој ден. Љубов