Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Те сакам зашто откако неколку дена ќе бидам молчалива и незаинтересирана за ништо што имаш да кажеш, ќе се појавиш пред мене онака весел, без барање објаснувања, без да ме караш. И тогаш само те гушкам и се насмевнувам и знаеме дека не е потребно ништо да се зборува, се` се средило.
    Те сакам зашто секој викенд стануваш рано за да бидеш со мене, иако ти се два единствени дена во кои можеш да си дозволиш повеќе сон.
    Те сакам зашто ако ти речам Стани у 5 или Дојди на тоа и тоа место после работа, нема да ме прашаш зошто, нема да ме молиш да се одмориш повеќе и најважно нема да ми кажеш Не можам.
    Те сакам зашто иако те мрзи да се бричиш повеќе од еднаш неделно, го правиш тоа зашто сум рекла дека така си ми позгоден.
    Те сакам зашто не обожаваш да се прскаш со парфеми, но го правиш, зашто знаеш дека ќе ти се пикнам во врат и нема да се одделам.
    Те сакам зашто низ глава ти се вртат многу идеи и си подготвен да ги реализираш за да стигнеш до пари.
    Те сакам зашто ме слушаш кога велам Земи ја оваа кошула, со овој џемпер и тие панталони. Во превод, те сакам зашто веруваш на мојот вкус.
    Те сакам зашто ако ти спомнам дека ми фали нешто или ми се јаде, уште веднаш ќе го нацрташ пред мојата врата.
    Те сакам зашто трпиш што не се гледаме често сега и не ме прекоруваш, зашто ги знаеш причините.
    Те сакам зашто водиш здрав живот и се радувам на заедничката иднина кога ќе те испраќам на работа со свежо исцеден сок, а заедно ќе бараме нови рецепти и заедно ќе купуваме непознати намирници.
    Те сакам зашто си извонреден другар, син и дечко. Те сакам затоа што си човек.
    Те сакам затоа што не озборуваш и не те интересираат животите на други луѓе.
    Те сакам зашто за тебе ништо не е невозможно.
    Те сакам зашто за буквално се` си нашол начин. Не изговор.
    Те сакам за сите насоки кои ми ги даваш, совети и подучувања.
    Те сакам зашто си ми ја поддржал секоја одлука, дури и да не се согласуваш со неа. Не си ме премислувал или разубедувал.
    Те сакам зашто ниеднаш не си ми кажал Ако сакаш смени го ова...или Не ми се допаѓа она кај тебе. Те сакам зашто не сакаш да ме промениш. Во ниту еден дел.
    Те сакам затоа што и кога треба да штедиш пари, кога станува збор за мене и моите, не правиш никакви пресметки.
    Те сакам затоа што си ми ја исполнил секоја желба, се грижиш да ме направиш среќна, а тоа е најбитното.

Нека ни се множат...

На Someonespecial, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, 1209 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Ми фалеше ова чувство,да излезам,а да не ти ги барам очите.
    Ако не си го изееш чоколадото,други ќе ти го изедат,како да ти кажам...

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    А што да ти кажам бе ?! ..како тоа внимаваш и пазиш на ситници за да не ме повредиш и пак некако магично успеваш сепак да го направиш тоа? Срам да ти е. :x

Само да знаеш не поднесувам непочитување во било каква форма, па колку и да те сакам, јас не се погазувам повеќе за кој и да е.. и ти го знаеш тоа.

Подобро сама отколку во врска што не ме исполнува.
    Крај краева, не сум најдена јас на улица..

4. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.032
    Допаѓања:
    36.150
    Толку добро те познавам што дури и кога молчиш знам за што размислуваш.Колку е ова позитивно или негативно,ќе покаже времето...

5. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Филмов се спушти ти сеуште не си дојден, што чекаш бре pig? црвен килим да не сакаш да ти постелам хихи..? Те очекувам, ајде брзни, па да си лежиме заедно стуткани и конечно да го изгледаме :inlove:

6. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.436
    А можевме....

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Кога ќе паднеш...
    Подај ми рака, јас ќе те извлечам од дното.

8. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
  9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.300
    Допаѓања:
    92.056
    Знаеш со една најмала ситница да ми ја разубавиш вечерта и да ме направиш уште посреќна :)
    Те молам не менувај се никогаш,те сакам баш таков како што си :*

На poenta му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Ма и да ми недостигаш,тоа е само кога некои песни ме враќаа кон тебе,инаку не...
    Пример Рамштајн со Ohne Dich и Him со when love and death embrace.
    Првата веќе ја слушам,но за втората не се осмелувам.
    Итс ту мач фор ми.
    :doh:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Бидејќи си тапчо глупав, нема да ме видиш до следната недела. Душичкава ме боли од мака поради тоа што и јас тебе нема да те видам, ама ќе издржам. Многу ме интересира причината поради која не ме побара вечерва. Ама не ти вртам јас па што сака нека биде!

12. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Те жалам како ме трпиш во ПМС и тогашното хистерично смеење, адреналин 100ка, депресија, љубомора, плачење, лигавење, и тако даље. Свака ти част, али мене почна да ми се повраќа кога сфаќам како мењам расположение на 3 ипол секунди. :puke: :lol:

нека дое више менструацијаваа, да не ме измачува и мене и сите невини особи кои страдаат ради тоа, греотка се душичкиии :$ :tmi:

13. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Ме фати некоја нерва прееска. Си помислив "Зошто луда главо? Зошто те намачив толку летоска? Кај ми беше паметот?" Извини. Те премачив. Те сакам!

На Decapitated.Hanna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Повеќе би сакалa да немам ништо,а да те имам тебе, отколку да имам се а тебе не..

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Љубов моја! Сакам да ти кажам дека ми е убаво кога стојам до тебе во редот и го чекаме кафето. Убаво ми е во секој миг кога сум во твоја близина. Едвај го чекам понеделник за да те видам пак. Те сакам најмногу! :inlove: :l:

16. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Молчев можеби и предолго, молчев можеби и прегласно...
    Молчев играјќи ја играта на молчење која ти ја започна

Молкум го криев целиот свој свет во твоите преубави очи, мечтаејќи ти да го видиш својот во моите...
    Молкум ги трпев ударите од борбата на срцето и гордоста, од ударите на твоите празни погледи, од некажаните зборови...
    Молкум се борев со копнежот за тебе, со болката под порите, со љубовта која ми ги продлабочи борите...
    Молкум само јас научив да те сакам , а ти да не забележиш, да те допирам, а ти да не почувствуваш и да ја разголам душава пред тебе во само еден поглед, а ти да не дознаеш..
    Молкум се движев низ темнината која ја донесе во животов, со таа светлина која ја посеа, која ги избриша сите, која ги обезличи, ги срамни на нула... ги избриша омилените мириси, и го стави својот, оној истиот кој може да ме доведе до лудило...ги избриша дури и омилените вкусови од мојата глава, започна да ги споредуваш со твоите бакнежи, со сокриените погледи, со забранетите допири...
    Молкум те испраќав секогаш, знаејќи дека нема да се свртиш назад, дека нема да потрчаш кон мене, дека нема да се бориш за мене, дека нема да речеш : таа е љубовта на мојот живот, онаа која ме промени за миг...
    Молкум се прашував: како може да сакаш да сум во твојот живот, а не сакаш да се бориш за мене.... се прашував како може да не ме сакаш со истата страст како мене, па нели сме исти? Како може да не ме сакаш страсно, до раскинати кошули, до модрици на грбот, до крвави усни? Како може да не сакаш да го извикаш сето она што си го сокрил длабоко во себе? Зар мислиш дека би те повредила?
    Молкум почнаа да испаруваат сите оние чувства кои ти ги проколнуваше на цел глас.... испаруваат како дим од миризлива свеќа, свеќа на заборавот која ти на секоја средба ја палеше со своите молитви за крај...
    Молкум заминаа и солзите, кои ме дружеа секоја вечер , кои го загушуваа крикот на телото, кое се грчеше за тебе, кое умираше за твојот допир...
    И така молкум мислам дојде заборавот... замина стравот од новите лаги, од пропуштената средба, од туѓите погледи, од туѓите раце... молкум се враќа насмевката на моето лице, молкум оди стравот од туѓите прегратки, од туѓата љубов...а само збор требаше за да се закотвам молкум засекогаш до тебе, да станеш моја животна книга, главниот лик кој вечно ќе ја затоплува мојата нежна душа....вака ќе останеме само едно премолчено животно поглавје...
    Сепак љубовта е за силните, мил мој!!!

17. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Уфф колку многу ми фалиш, едвај чекам да те видам, да те изгушкам, да те гњавам, да те опсипам со бакнежи, да уживам гледајќи те како се смееш, да шетам со тебе, да ги испреплетам моите прсти со твоите, без зборови да ти кажам Те сакам. Ми фалиш многу..
    Уште малку остана.. многу малку :)

18. kapce

kapce Нов член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Се прашувам дали веќе е време да се повлечам,да се тргнам од твојот живот.Губам надеж за нас,ако воопшто не има НАС.

19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.300
    Допаѓања:
    92.056
    Ти си тој што ме прави да бидам среќна,што ми ја полни душата во моментот кога ќе се доближи до мене...
    Ти си таа неверојатна сила која ми го сменува расположението и ми го разнежнува срцето...!
    Ти си единствената работа која во секое поле ми дава нежност,сила,насмевка,среќа,топлина,љубов...
    Ти правиш да неможам да ги контролирам дланките,да се загубам во мислите и да потонам во твоите топли прегратки,да уживаме без да изустиме ниту еден збор...
    Го правиш невозможното возможно и со само еден бакнеж ми даваш се што ми е потребно...не би сакала никогаш да те изгубам затоа што со тебе имам се што саками ми е потребно.
    Те сакам :inlove: :*

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    И сега по тебе ме познаваат и за тебе ме прашуваат.
    Твоето име го читаат на моите усни, го има во моите очи....

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.