Што би му кажале...

Дискусија во 'Врски' започната од Lilit, 13 декември 2009.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.029
    Допаѓања:
    45.948
    Секогаш кога треба да се разделам со тебе ми останува парче од душава некаде помеѓу твојата прегратка.Секогаш се помолувам тоа да не е последен пат што те гледам.
    Знаеш дека си ми потпора во животов и дека ми требаш за да бидам цела.
    Секогаш колку и да сум ти лута, далечна, зајадлива сакам да знаеш дека и покрај тоа те љубам длабоко, после толку години, природно ми е да те сакам и да го чувствувам тупкањето на твоето срце во ритам со моето.
    Нашава љубов не е филмска, не е оригинална, не е бурна, ама е наша, понекогаш мрзлива, често страсна, некогаш стресна, едноставна, а некогаш толку комплицирана, некогаш тажна, болна, но најчесто среќна, задоволувачка, онаква која обележува за цел живот...ти толку ми го обележа животов што мислам дека ако некогаш има „после тебе“ тоа никогаш нема да биде толку реално, вистинско...
    Мислам дека можеме да преживееме сешто и да си ја разбираме тишината.
    Ти не си човек со кого некогаш порано јас би избрала да бидам, сега помеѓу милион странци да можев да бирам пак, би те одбрала тебе...и знам и ти би ме одбрал мене, толку лесно без размислување.

Може ни било пишано, а може сами си го напишавме.Како и да е благодарна сум што те имам и што ме имаш и тоа е доволно.

На Foreveryoungiwannabe, Sexybaby86, cigarce и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    се надевам дека никогаш повеќе ни на улица нема да те сретнам...сите спомени и 3 и пол години нека горат во пламен...заедно со тебе

На Amore му/ѝ се допаѓа ова.
  3. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Знам сега се каеш но касно е требаше да размислиш пред да дозволиш да ме изгубиш , не викам дека не те сакам но да ти простам никогаш

4. CaperucitaRoja

CaperucitaRoja Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    320
    http://www.youtube.com/watch?v=outs8exG5rM

Now here you go again
    You say you want your freedom
    Well, who am I to keep you down?
    It's only right that you should
    Play the way you feel it

But listen carefully to the sound
    Of your loneliness
    Like a heartbeat drives you mad
    In the stillness of remembering
    What you had
    And what you lost...
    And what you had...
    And what you lost...

Oh, thunder only happens when it's raining
    Players only love you when they're playing
    Say, women...they will come and they will go
    When the rain washes you clean, you'll know

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Мачор мој си ти! :*

6. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Како?Со која храброст успеа да го направиш тоа?Браво бе,многу храбар си бил.Туку,многу се лажеш ако мислиш дека уште еднаш ќе ти се вратам,после сите лаги и кавги.Љубомората неможеше да си ја контролираш,па затоа ова се случи.Ама после тоа не ме ни сакаше нели?Се беше од корист,па кога ќе те откачеше некоја што наводно беше твојата идна ми се враќаше мене.Додека трчаш по такви,а ги повредуваш оние што највеќе те сакаат,ќе си страдаш секогаш.Гаду еден. :puke:

7. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    13.334
    Посакувам да си до мене и да те изнагушкам! Не губи надеж и верба, ќе се среди се за брзо време. Те обожавам гордост моја! :*

8. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    После синоќешната караница сватив дека те сакам.
    Да! Те сакам! Тешко ми беше. Дај Боже да не се повтори уште еднаш тоа од синоќа.
    Не можам да си дозволам да те изгубам пак! Ќе се борам, против се, дури и против самата себе! Само тебе да те имам, само тебе да те сакам, само твоја да сум.

9. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    2.270
    Ах бе лапчо чувствата према тебе ми се исти уште како и првиот ден, поточно ми се зголемуваат од ден на ден али Љубов е тоа така треба да биде :P

10. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Моментално те сакам. Искрено те сакам.
    Ама и некогаш се запрашувам дали и во други околности би била со тебе.
    Убави се моменталните околности, ама ми се нереални, како да нема да траат.
    А се плашам од промени. Се плашам од себе. Посебно сега кога имам личност како тебе до себе, се плашам да не те избркам од мене. Знам дека нема лесно да ме пуштиш, ама тежок карактер сум - посебно за твојата искрена и слободна природа.

11. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Те сакам, што ми ги видам тие очиња одма будиш насмевка во мене . Но оваа ноќнава смена ти ја мразам ... али како и да е :P утре ке ти дојдам во кревет да те разбудам, те сакам ! :* :*

12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    2.095
    "Znam da neces doci
    al' ipak cekam te..."

;(

13. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    Те гушкам силно мил мој макар и во мислите :( :hug: :l:

14. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    Велат љубовта и омразата ги дели само една тенка линија.... а тапиов поглед во твојата недоречена порака ми го говори токму тоа... ТЕ МРАЗАМ... те мразам чинам на 1001 начин....и тоа не епски начини налик на оние на Шехерезада... те мразам на вистински, силен начин, начин кој ја разорува душава...
    Ех, те мразам зошто ми влезе под кожа, стана онаа најмрачната и најслатката тајна, најгорчливиот дел од моето битие...
    Те мразам затоа што само тие знаеш да донесе спокој во оваа душа која лута, но и да и дадеш доволно лудост и инспирација...
    Те мразам затоа што знам дека никогаш нема да те имам, но сепак итам кон тебе...
    Те мразам затоа што знам дека те имам онака поинаку, недефинирано, посебно, молчаливо, тајно.... но сепак те немам...
    Те мразам за секој твој премолчен збор знај... ох, чинам те мразам и за оние погрешните кажани зборови... затоа што не знаеш да кажеш : ми требаш, ми недостигаш, каде си...
    Те мразам затоа што немаш храброст, глас, ниту волја да го извикаш тоа што го чувствуваш, ако противречам да ме зграбиш, ако те нервирам да ме замолчиш со бакнеж... не , тоа не го можеш ти.... ти кој се однесуваш како една исплашена срна...
    Те мразам поради твоето молчаливо откажување од мене, поради кумувањето на мојата среќа со некој друг, поради недостатокот на љубомора, поради непостоечката желба да бидам твоја...
    Те мразам токму поради тоа што ти ги будиш овие чувства во мене...поради љубомората која ја посеваш, поради отсуството кое го долеваш...
    Те мразам зошто дозволуваш други раце да ме допираат, да ме разоруваат секаде каде што ти можеш да бакнуваш, да ме убиваат, онаму каде ти што можеш да лекуваш...
    Те мразам зошто нема да бидеш главниот лик во мојот живот, нема да ми го дадеш презимето, ниту да ми „платиш“ за тоа што ми ја уби душава, ми ја распарчи среќата...
    Те мразам за се што си доживеал веќе без мене и ми го одземаш бесправно, откорнувајќи ја можноста за среќа од душава...
    Те мразам поради сите овие солзи, поради сите овие мигови во кои проклето недостигаш....
    Те мразам поради тоа што нема никогаш да смеам да извикам на цел глас:„ тој беше љубовта на мојот живот, оној за кој бев подготвена да сторам се“.... а таа тишина ме убива... е затоа те мразам најмногу знај!!!
    И секако те мразам затоа што знам и сама колку сум јака, а ме направи скршен мозаик во твоите раце, кој никако да ги собери своите делови и да продолжи напред.. оглувена од тишината на оваа љубов и вресокот на омразата во мене, чинам немоќна сум пред себе...

15. Fridas

Fridas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    205
    Ми откинуваш дел од душава секој пат кога ќе се насмееш.. онака како што знаеш само ти, онака како што можеш само ти... онака како што се смееше само за мене..

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.300
    Допаѓања:
    92.058
    Љубов ти благодарам што си дел од мене и што се трудиш да ми го разубавиш секој момент ... те сакам :*

17. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    430
    ќе дојдат и подобри деновии :)

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.592
    Допаѓања:
    5.939
    чувствувам возбуда конечно ќе те видам :inlove: едвај чекам :rofl:

19. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    2.021
    Допаѓања:
    14.425
    И не, не мислам на патувањето кое ми претстои..зарем тоа може да се спореди со емотивното патување кое го минувам со тебе секој ден? Зарем ќе видам вода поголема од солзите кои ги пролеав за тебе, или пак сонце посилно од нашите насмевки кога сме еден до друг? Зарем ќе најдам цвет помиризлив од трагот кој го оставаш на мене или пак манастир во кој ќе можам молкум да ја кажам својата љубов и да бидам разбрана и да ми биде простено?
    Затоа и само немо гледам во куферот,во овој истиот кој не може да ме доведе кај тебе... а зарем куфер ми треба за да бидам твоја, за да бидеш мој??? А зарем во ваков куфер може да ги спакувам сите чувства за тебе, желбата да бидеш моја љубов – мое се, па да го фрлам некаде???
    И зарем патувањата по губењето на сродната душа имаа убавина? Имаат ли убавина кога се гледаат со половина срце, со половина, душа... додека онаа другата недостасува? И зарем времето не можеше да застане токму тогаш, мигот кога бев во твојата прегратка, кога силно го вдишав твојот мирисот од твоите усни, како што ќе застане на сликите од ова патување? Зарем нема апарат кој би го овековечил мигот кога јас умрев на твоите дланки, па да се спореди со миговите со насмевки кои ќе ги овековечам јас деновиве?
    И знам, нема билет кој ќе ме доведе до тебе сега, нема резервација за твојата прегратка, ниту авион кој ќе слета во твојот сон, ниту all inclusive за твојата љубов и твојот живот...затоа знам дека овој билет, ова патување нема да ја стишат тишината на мојата душа, нема да го искорнат недостигањето, нема да ги убијат мечтите, ниту да ги изгубат оние малкуте наши спомени....а сакав да ти бидам се...време после невреме... лулка на твојот брод.... немир во твојот мир... но закаснив на тоа патување, нели...затоа сите други патувања се како бркање на закаснет воз, кој оди во грешна насока ;(

20. hurrem

hurrem Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Нели гледаш дека те сакам? Нели го приметуваш тоа ? ;( Дај сврти се и погледни во мене види ги моите очи кои се полни со љубов за тебе :inlove: