После 3 миесеци одкако не постоиме ние вчера случајно се сретнавме и не ми е јасно како без малку срам ме запозна со новата твоја девојка хм очигледно е дека нашите 6 год лесно ги заборави за разлика од мене
Гордоста ти ја љубев најмногу. Кога минуваш исправен, и ништо не те допира. Чекориш, а со чекорот рани отвараш. Гордоста со која ме погледнуваше, со кога те погледнував. Гордоста, проклета нека ти е, најмногу ти ја љубев. Затоа што освојуваше. Затоа што владееше. Затоа што сила даваше. Гордоста што те носеше кај мене. Гордоста што те однесе од мене. Најмногу ти ја љубев..
Пепел нека се направат сите ноќи поминати со тебе,сите прегратки, бакнежи,смеи,прошетки,ветувања све све пепел нека се направи и ветрот нека го однеси само покрај тебе се чуствував своја само покрај тебе се чуствував ЈАС се чуствував прекрасно како вистинска жена но не ни било пишано,ова е прв пат на ваков начин да се збогувам со некој... Сакав барем уште еднаш да пиеме кафе на нашето старо место,уште еднаш да си поправевме муабет уште еднаш за последен пат да те гушнев ама тоа веќе е невозможно... Збогум душо моја овај пат засекогаш збогум...
како можеше баш мене ова да ми се случи почнавме да се слушаме доби слика ти од мене како изгледам за по 2 дена да ми пишеш дека си во брак а тоа дека сим убава симпатична и бла бла бла не ти вреди воопшто и ДАЛИ сакам да се допишуваме и да комуницираме НА ШТО ТИ ЛИЧАМ ЈАС БЕ требаше да претпоставам 8 години постар
Омилениот мирис на цел свет ми е мирисот на твоите пижами. Особено наутро, кога сѐ уште ја чуваат топлината впиена од твоето тело.
Се каам што воопшто можев да си помислам во главчево дека човек се менува. Навистина? Волкот си е волк. Крај. Премногу чекав, и навистина сум изненадена од мојот степен на издржливост, до каде се можам да стигнам. Да се понижам, да трпам навреди, да трпам едно толку незрелно и неразбрано однесување, можам да кажам дека го освои првото место, стварно, со 100% сигурност тврдам дека вакво нешто не сум видела. Нема споредба. Со никого! Значи ова денешниве машки..... рака на срце, женчиња. Вреѓај, па не извинувај се и сили се, ма иди бежи. Ти благодарам што ме ослободи од сето тоа, ако некоја друга има сила да го трпи ова, нека повели, гуд лак, јас фала богу повеќе нема! Ти реков дека ќе дојде време кога ќе се почувствуваш исто како јас еднаш, ги сменавме улогите, несвесно и без да сакаме. Гледаш како се е само еден обичен круг кој се врти? Никогаш не го сфати толку сериозно тоа "пази". Колку сум појака од тебе. Оооо, и тоа колку. Чекав толку време за да дојде се на место, барем колку толку, ама имав тактика и што е најважно ги следев твоите "инструкции", и чекав. За разлика од тебе, со дерење и неразбраност сакаше да ги добиеш моето внимание и љубов, и што доби?? Одбивност, губење трпение, сила, желба за тебе и намалување на интензитет на сакање. Со секое твое понашање, мене ми се намалуваше се. Би рекла искрено, жал ми е за мене. Навистина. Се ставам во друг лик покрај мене, и стварно чувствувам толку горчина и истовремено жал за сите зборови што ги добив и издржав, треба уште многу да учиш како да се однесуваш и еднаш да сфатиш што правиш. Но не грижи се, ќе те заборавам со тек на време, а кога ќе дојде до тој степен целосно да сум рехабилитирана, готово е. Жал ми е, ама не знаеш да го добиеш тоа што го сакаш на убав начин. И сега знам, очите ми се отворени и во вакви моменти најмногу се разбиструва кој кого сакал и колку. Нема борба. А верувај драги, јас не сум девојка која се враќа назад без борба, без доказ за љубов и промена. Еднаш научете дека борбата за девојка е ваша работа, а не наша. Јас знам што сум и колку вредам, ама ти не знаеш и жалам за тоа. Или не? Или јас бев онаа без срце? Продолжи да бидеш ваков, мели, а ништо не сослушуваш. Женско да се родеше таков не ќе беше. Сега ќе ја слушаме тишината помеѓу нас, којашто ти ја створи.
Знам дека кога тогаш сите ќе се гордеат со тебе. Иако некои те ставаат на последно место.. Знам дека ќе успееш. Само така продолжи љубов моја! Гордост моја, те обожавам!